Julebrev 2017

Julehilsen fra os i Sydfrankrig 2017

Snart er de 24 låger i julekalenderen åbnet/skrabet/spist og traditionen tro er det tid til at se lidt tilbage, før vi igen ser fremad. 2017 har været et enestående år for os, hvilket længden på årets julepost også afslører. Hæld lidt Gløgg i din kop og læs med her.

Det er altid en sjov øvelse at se tilbage på et år og gøre status. Der sker så meget, og pludselig er året gået!

Igen i år bliver vi fyldt med taknemmelighed og glæde over alle de gode ting og fantastiske oplevelser, vi har været vidner til i 2017.
Hotel Axat har været i en fantastisk og rivende udvikling de sidste par år, hvor vi samtidigt har været fuldtidsværter i hotel og restaurant. Vi er vilde med vores gesjæft og det vi laver – eneste udfordring er nogle gange, at der så mange ting vi gerne vil, men ikke helt har kunnet finde tiden til.

Specielt vil vi gerne give mange flere danske grupper mulighed for at udforske det fantastiske område. Så i slutningen af 2016 tog vi den beslutning, at vi ville fokusere mere på grupper.

Det har betydet vi i 2017 fik mange nye projekter i støbeskeen både hos TourCathare og hos CareInMind, som er den gren, hvor vi arrangerer ophold for mennesker med særlige behov. Projekter som allerede har set dagens lys og projekter, som vil strække sig langt ind i fremtiden.

Vi siger tak til alle vores dejlige og glade gæster for at gøre 2017 til noget helt specielt. Herligt at se både nye og ’gamle’ ansigter. I vores hjerter har vi gemt alle gode stunder.

Året startede med et spændende besøg af Lisa Voldgaard Olesen og hendes mor. Lisa, som er blind, skulle vise sig at være et fantastisk menneske, som plantede nye frø i fremtiden.

I 2017 havde vi fornøjelse af et gensyn med ’gamle’ venner. SuperSeniorer’ne kom atter på besøg. De har været hos os to gange tidligere og i år, havde vi i samarbejde med formanden, Henrik Poulsen arrangeret 2 uger med spændende oplevelser. To skønne uger fyldt med glade mennesker!

Endnu flere ’gamle’ venner besøgte os. For 3. gang fandt Hillerød Slotsbridge vej til det gamle hotel! Alle 5 bridgeborde var rødglødende om aftenen efter en god og oplevelsesrig dag. Som altid var der masser af grin og hygge.

Vores vinsmagninger i Danmark har som altid været forrygende. I år havde vi 18 lokale vine med, alle fra lokale vinbønder, hvoraf flere er økologiske. Knapt 300 skønne vinelskere forgyldte vores aftener med stor entusiasme, hygge og sjov – stigende i takt med antallet af smagte vine. Som altid havde Gert lavet smagfulde mundfulde til hver enkelt vin. 4 paller lækker Sydfransk vin, er nu fordelt til forventningsfulde vinvenner!

2018 banker på døren og allerede i maj får vi atter besøg af Lisa Voldgaard Olesen. Med sig har hun en gruppe synshandicappede gæster. Lisa er frivillig og ulønnet rejseleder og sammen med hende har vi tilrettelagt et eventyr, hvor vi reflekterer over høresans, følesans, lugtesans og smagssans. Det bliver en fantastisk spændende rejse for os alle, hvor vi pludselig skal kigge dybt i os selv og komme tættere på vores eget sanseapparat.

Vi har i samarbejde med en hjertesygplejerske fra Aalborg Universitetshospital lavet en rejse for mennesker med hjertesygdom. Vi skal sammen opleve den storslåede natur og vi har fokus på tryghed, netværk, øget livskvalitet og trivsel for både de med hjertesygdommen og deres pårørende.

I 4 uger står den i vandringens tegn. Store og forskelligartede oplevelser og vandreture på mellem 8-20 km venter på os – Det bliver stort!

Også i år kommer bridgebordene frem, hvor de danner rammen om gæsternes passion, nemlig at spille en god bridge. Om dagen skal vi opleve og efter Gert’s skønne og rigelige mad skal der hygges og spilles.

I støbeskeen har vi også en rejse for mennesker, hvor årets julekostume er kommet til at passe ‘lidt for godt’. Sammen med Sygeplejerske, Charlotte Skov, hvis speciale er overvægt, har vi lavet en rejse som belyser overvægtens gåde. Med Easy walking, flotte oplevelser og masser af godt samvær, viser Charlotte, hvordan vi kan finde balancen mellem god mad og nålen på badevægten.

Endelig er vi, i samarbejde med en demenskonsulent, i fuld gang med planlægningen af en rejse for demensramte og deres pårørende.  Af andre stikord kan nævnes fiskeri, vinskole, rejser for mennesker med Parkinson, stavgang og meget mere, men det fortæller vi om en anden gang.

Så også i 2018 bliver der masser af liv!

Som Emma Gad sikkert ville sige, er det under måltidet, vi lærer at omgås, at tage hensyn til og dele med hinanden. Når vi i årets løb har kigget ud over den lille restaurant, kan vi konstatere at den søde dame i så fald ville have haft ret.

De sirlige og appetitlige hapsere, der både pirrer ganen og er smukke for øjet, har været startskuddet til mange hyggelige aftener blandt vores gæster.

Igen har Gert opnået det han ville, nemlig at skabe relationer mellem køkkenet og gæsterne. Hans forsøg på at designe smagen, så den passer til måltidet, anledningen og gæsterne er lykkedes til fulde.

Så samtidig med at vi nu tager afsked med et år, hvor hotellet og restauranten har haft besøg af rigtig mange gæster med både kendte og nye ansigter ved vi allerede nu, at 2018 bliver en fantastisk sæson. Vi lover at Gert også i 2018 vil udfolde sin kreativitet i køkkenet på det gamle hotel.

Vi glæder os over at I kan se visionerne, og til at byde jer velkommen i det nye år, hvor vi slår dørene op på både hotellet og i restauranten den 24. marts 2018

Vi ønsker at det nye år vil bringe dejlige små og store oplevelser, hverdagslykke, solskin og hygge i jeres liv. Tusind tak for at I altid bakker op og bidrager med så god stemning. Vi føler os så heldige og priviligerede over altid at have søde, rare, begejstrede og positive mennesker omkring os – I fylder vores hverdag med inspiration, glæde og stor motivation. Vi er begejstret over alle de idéer, I præsenterer for os.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *