Synshandicap

Rejser for alle – også dig med synshandicap

Når du begynder at kigge med dine andre sanser, bliver verden mere levende.

For os er det en stor glæde, at vi sammen med vores blinde rejseledere igen kan tilbyde en række rejser, som tilgodeser netop de behov, der er for mennesker med synshandicap. Der er links til de enkelt rejser længere nede på siden.

Vi rejser i en gruppe af både seende og mennesker med synshandicap. Som synshandicappet, vil du møde andre i samme situation som dig, og I vil derfor kunne genkende meget hos hinanden og føle jer forstået.

Vi rejser så traditionelt som muligt, dog med den flexibilitet, der skal til for at tilgodese de specielle hensyn synshandicap kræver. Vi lægger vægt på hjælp til selvhjælp, så gæsterne udnytter egne ressourcer.

Forkælelsesrejser – oplevelser du kan magte

Vi skal bo hos det danske ægtepar Chéri og Gert Rasmusson, der kender områdets herligheder og hemmelige steder. På den enkelte rejse har vi fokus på livsglæde, fællesskab og velvære. Alle udflugter og gåture foregår i et tempo, hvor vi alle kan være med. Ingen stress, intet jag, kun glæde, sammenhold og fornøjelse.

Der er mange flotte oplevelser i vente. Sammen skal vi opleve den autentiske sydfranske charme, besøge pittoreske landsbyer og spise picnic ved den brusende flod mens vi indsnuser store udsigter og den klare bjergluft. Alle aktiviteter er tilrettelagt, så personer med synshandicap kan deltage på lige fod med andre rejsende.

Nydelse, netværk og nære oplevelser

Glæd dig til at opleve natur, kultur og fællesskab og få mulighed for at skabe et trygt netværk. Samtidig skal vi nyde den sødmefyldte franske stemning, hvor cikaderne synger i den klare bjergluft, og hvor vi om morgenen vågner vi til duften af bagerens nybagte croissanter. I hotellets køkken er gryderne fyldt med sunde franske lækkerier, som Gert henter råvarerne til hos de lokale producenter.

Det enkelte menneske, nu’et og nærværet er i fokus! Hos os er der ligeværdighed og respekt for alle. Omgangsformen og tonen er uformel og vi tager hånd om hinanden.

Turene vil altid strække sig over 8 vidunderlige dage. Vi rejser til en lille sydfransk landsby i de smukke Pyrenæer. Vi viser vejen til de store oplevelser i de små detaljer undervejs.

Når verden opleves intenst

Vi er bevidste om, at blinde og svagtseende mennesker oplever en by, anderledes end normaltseende. For dig som synshandicappet er det en hel kropsoplevelse! Teksturen af gaderne under dine fødder og bumpene du møder på din vej. Tætheden af mennesker når vi færdes i gaderne og brudstykker af deres indbyrdes samtaler. De intense dufte af mad, krydderier, bagerier og parfume. Alle disse ting opbygger et mentalt billede, der faktisk giver et bedre billede end det den normaltseende kigger på!

Når du nærmer dig naturen, er den første ting du opdager den lækre blanding af forskellige dufte. Så fornemmer du den lune luft der rammer din hud og vinden som hyler i træets top. Du mærker varmen fra solen som brydes af skyggen fra træerne alt imens du under dine fødder mærker et tæppe af blade, klipper og græs, der giver afsæt til dine skridt. Du hører fuglenes harmoniske sang, insekter der summer som musik i dine ører. Igen er du faktisk rigere på oplevelser end den der blot ser det hele.

Den vigtige ledsager er jeres fælles øjne

Har du brug for en ledsager, men er der ingen der kan tage med dig. Kan vi være behjælpelig med at finde en ledsager. Du skal selv afholde omkostningerne, herunder rejseomkostninger, til dette. Måske har du mulighed for at få omkostningerne dækket – kontakt os.

Til dig som seende

Når du, som seende, tager dig tid til at beskrive de ting du ser for en blind medrejsende, bemærker du så meget mere af verden omkring dig og det du tager med dig hjem, er mere levende minder end nogensinde før!

Hvem

Rejsen er for alle – også dig som er blind eller svagtseende og din partner. Vi lægger stor vægt på sensoriske oplevelser. Vi har masser af smagsoplevelser og sanselige udflugter, såsom vinmarker, lokale markeder og naturen. Hver aften spiser vi sammen, så du er aldrig alene. Efter middagen kan du vælge om du vil være social, eller bare slappe af med dig selv.

Pris

Prisen er baseret på én person i delt dobbelt værelse. Dette for at holde rejseomkostningerne nede. Hvis du rejser med din partner, vil du automatisk dele værelse med denne. Rejser du alene, ønsker vi at gøre dit ophold så behageligt som muligt, og derfor vil du blive indlogeret på et værelse med to enkeltsenge med en person af samme køn. Ønsker du enkeltværelse vil dette blive mod et tillægsgebyr. Der er et antal begrænsede enkeltværelser, som sælges efter først-til-mølle-princippet.

Vi glæder os til at hilse på dig!

Kig også forbi Hotellets hjemmeside Hotel Axat

Comments are closed.