Hjertesyg – når hjertet går sine egne veje.

 Hele livet skal leves – også selvom hjertet går sine egne veje!!

 

Når én person rammes af en hjertesygdom rammes hele familien og der vendes op og ned på livet. Det er ikke kun sygdommen, I skal lære at leve med, men også de vilkår, sygdommen fører med sig.

Vi vil gerne være med til at give jer et afbræk fra hverdagen! I vil, i smukke og afslappede omgivelser, møde andre mennesker i samme situation.

Jer og hjertet

I har sikkert, som de fleste andre mennesker haft store oplevelser ved at rejse. Nu er den kroniske hjertesygdom blevet en del af hverdagen. Rejseoplevelserne er måske sat på standby, fordi I er blevet utrygge ved at rejse – det skal vi sammen lave om på!

Sygdom, behandling, genoptræning fylder pludselig meget i hverdagen og det hele kræver både energi og samarbejde i en situation, hvor overskuddet og kræfterne ofte er mindre.

Der er mange følelser i spil – også  ’forbudte’ følelser. f.eks. vrede, ængstelse og fortvivlelse. Følelser, som kan virke selviske, forkerte, frustrerende og upassende og som kan være svære at dele med hinanden – men som er ganske almindelige!

Måske er I blevet bange. Både bange for både at dø, men også for at leve. For, hvad nu, hvis hjertet igen bliver sygt og I er langt fra hjælpen?

Jeres frygt er bestemt helt naturlig, men afholder jer også fra at gøre ting I før har holdt af. Måske er I blevet bange for at rejse og opleve – og sådan skal det ikke være!

Følg dit hjerte – en rejse med nydelse, netværk og indsigt

Det centrale i rejsen er ikke blot at rejse. Her handler det om at være sammen om de gode ting, at få store oplevelser og skabe et brug- og holdbart netværk.

I kommer til mærke og udfordre jer selv i fællesskab med andre i samme situation. At opleve og skabe gensidig inspiration og eftertanke, erfaringsdeling og fællesskab, trøst og opmuntring. Sammen skal vi være med til at øge jeres livskvalitet, trivsel og tryghed.

Med på rejsen er hjertesygeplejerske Aase Nielsen, som har en lang erfaring inden for hjerte-kar-sygdomme fra Aalborg Universitets Hospital. Aase har hyppigt deltaget på ICD-Café’en som er et rehabiliteringstilbud for patienter med ICD-Pacemaker. Aase vil være med under opholdet og skab trygge rammer – både for ramte og pårørende.

Formålet er at støtte jer begge i at bevare det gode hverdagsliv. I får mulighed for at skabe et netværk med ligestillede. Mennesker, der som jer har forståelse for, hvad det vil sige at leve livet med hjertesygdom og hvad det betyder for hverdagen. Her kan der tales om det som lykkes, om det der er svært – men også om det, som ikke lykkes. Her kan I udveksle erfaringer, få mod til at tale med andre og opleve, at I ikke står alene. Vores håb er desuden, at der skabes et netværk, som I vil tage med hjem.

Hvem

Selvhjulpne par, der kan klare hotellets trapper og rolige gåture i let kuperet terræn. Fokus er på den enkeltes funktionsniveau og ressourcer. Der er plads til at hvile og de daglige gåture, og udflugter foregår i roligt tempo.

Vores hjerterejser er individuelt tilrettelagt med bevægelse, motion, mad, samvær, netværk og hygge i centrum.

Det er vigtigt, at det er det rigtige tilbud for jer som par, derfor vil I blive kontaktet af Aase for en individuel og uformel snak inden endelig tilmelding. I er også velkommen til selv at ringe til Aase på telefon 28 59 47 07.

Du kan læse mere under Kronisk hjertesygdom

Sydfrankrig med funklende stjernesymfoni og cikadesang

Langt væk fra dagligdagens pligter og rutiner skabes de største forudsætninger for en positiv og motiverende tilgang til fornyet energi. Samtidig med at vi har fokus på jeres situation, har vi også gjort plads til udflugter, oplevelser og hyggeligt samvær.

I skal opleve Frankrig fra mange sider i det tempo som I selv vil. Se programmet her

Stedet er Sydfrankrig

I skal bo i en lille og overskuelig fransk by, hvor I har mulighed for at møde det autentiske Frankrig. Byen ligger for foden af Pyrenæerne og har bare 650 indbyggere. Her leves hverdagen med slagter, købmand og nybagte croissant’er fra byens bager. Midt i byen ligger det 200 år gamle hotel og det er her, på det charmerende hotel, I og gruppen er indlogeret som de eneste gæster. Værelserne er små men gode og alle har eget bad og toilet.

Hos os er I i trygge hænder

Når I rejser sammen med ligestillede, er der taget hånd om jer fra I ankommer til lufthavnen og til I er tilbage igen. For både jer og os er det vigtigt at rejsen gennemføres med vished om tryghed og sikkerhed:

  • Vores rejser skabes altid med baggrund i specifikt behov og i samarbejde med en fagperson
  • Vi taler dansk, fransk og engelsk
  • Vi har over 15 års erfaring fra området og vi kender den franske kultur
  • Gennem vores danske rejsebureau– står vi for alt fra start til slut!
  • Vi rejser altid i små grupper (max 20). I er de eneste gæster på hotellet i perioden

 

”Det er ikke den stærkeste der overlever, ej heller den mest intelligente
– men den som er mest forandringsvillig.”

– Charles Darwin

 

Program for ‘Rejs med hjertet’ 2018

Når hjertet skal ud at rejse

Besøg Hotel Axat

Print program – og giv det til en ven

Comments are closed.