Ost-bobler

Ost og Bobler

OST, BOBLER
– OG SYDFRANSK NATUR

Nyd kombinationen af kultur, motion, store naturoplevelser og socialt samvær i godt selskab 

Rejseperiode
24.06.2024 – 01.07.2024

Vi er ikke billigst
– men vi er blandt de bedste!

Pris kr. 12.500,- pr. person*

Oplev en uforglemmelig rejse til den sydfranske by Axat, hvor ost, bobler og den betagende natur går hånd i hånd. Velkommen til en smagsoplevelse og naturskønhed, der vil efterlade dig fortryllet.

Rejsen er tilrettelagt i samarbejde med Lene Johannesen, aktivitetskoordinator i Dansk Blindesamfund og sammen inviterer vi dig til at udforske den dybt forankrede ostetradition i Frankrig, som har en historie, der går tusinder af år tilbage. Du vil få mulighed for at opleve en bred vifte af oste der spænder fra lækre, cremede camembert til den karakteristiske roquefort. Vi dykker ned i forskellige ostesorter, der stammer fra ko, får eller ’fattigmandskoen’, som geder blev kaldt i gamle dage.

Vi tager dig også med på en spændende rejse gennem de frodige vinmarker som perfekt supplerer oplevelsen af ostene. Vi besøger boblernes by, Limoux, hvor vi smager den fortryllende ’Blanquette de Limoux’, en perlende, mousserende vin med historiske rødder. Du vil besøge vinhuset, som har lavet vidunderlige bobler siden 1875. Her værner man stolt om vintraditionerne. Dyk ned i historien bag denne forfriskende drik. Smag de perlende bobler og lær om produktionsprocessen bag den ædle drik, der betragtes som en af de tidligste mousserende vine i verden.

Men det stopper ikke her. Naturen omkring Axat vil være et vidunderligt komplement til vores kulinariske eventyr. Den lille by er omgivet af betagende bjerglandskaber og frodige dale. Du bliver indhyllet i betagende natur, der er en uadskillelig del af Frankrigs ost- og vinkultur, når den byder på enestående naturoplevelser. Tag på vandreture langs den maleriske flod og udforsk skovklædte stier mens du nyder den friske bjergluft. Lad naturen berolige dine sanser og lad dig oplade i dette idylliske hjørne af Frankrig.

Rejsen, som er for alle, er tilrettelagt så mennesker med synshandicap også har stort udbytte af rejsen. Den foregår i et tempo, hvor alle kan føler sig godt tilpas og hvor fleksibiliteten gør, at der er plads til den enkeltes ønske og behov. På rejsen får du masser af frisk luft, god motion og oplever naturens skønhed og historie fra alle sider samtidig med at der er masser af hyggeligt socialt samvær.

Rejsen kræver ingen særlige erfaring, blot en god fysisk form med en normal kondition og at du har lyst til at udfordre dig selv lidt. Samværet er i fokus, vi oplever, spiser, synger, snakker, griner og bare er. Vi spiser sammen til alle måltider og du kommer ikke til at være eller føle dig alene. Du kan selvfølgelig trække dig tilbage, hvis du har brug for lidt ego-tid.

Hotel Axat er et lille familie hotel, hvor de danske ejere står klar med åbne arme til at byde dig velkommen til et ophold omgivet af sydfransk bjerg idyl. Den smukke natur starter lige uden for dit vindue og rejsen byder på fælles oplevelser med plads til sjov og hygge i godt selskab med god mad, herlig vin og dejlige mennesker. Vi rejser altid i en lille, eksklusiv gruppe, hvor vi er sammen om de gode ting, får nye sociale relationer og skaber dejlige minder i et skønt afbræk fra hverdagen.

Program

DAG 1 – ANKOMST TIL SYDFRANKRIG

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat, har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, byder Chefkokken på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen, serveres kaffe og vi mødes til en kort introduktion af ugen der kommer, inden vi går til ro.

DAG 2 – BYEN, VIN- OG OSTESMAGNING, HONNINGVÆRKSTED

Vi starter dagen med en lille slentretur i smalle gader, og oplever sjælen af den hyggelige lille by Axat. Vi hører lidt om byens historie, ser hvor butikkerne er m.v. Turen er på ca. 3 km. men du kan korte den af, hvis du vil.

Vi samles i slotshaven, hvor vi stiller op til Vin- og ostesmagning. Om eftermiddagen besøger vi byens lille honningværksted, hvor der er mulighed for at smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark.

Honning er en koncentreret vandig opløsning af druesukker (glukose) og frugtsukker (fruktose) i stort set lige mængde, som er dannet af biens enzymer ud fra blomsternektarens sukker. Viste du, at Akacie indeholder mere frugtsukker end de fleste andre planter? Det er det høje indhold, som gør akaciehonning flydende – det gælder også for vores bjergakaciehonning.

I honningværkstedet kan vi dufte til de underskønne, forskelligartede og håndlavede håndsæber og opdage de indbydende honningkager med alskens lækkerier lige fra ingefær til figner. Det er honningkrydderkage, som de kun kan fremstilles i ‘Europas Honningkrukke’!

Der er selvfølgelig mulighed for at købe lidt af lækkerierne med hjem – enten til dig selv, en gave til hundepasseren eller en du har kær.

DAG 3 – MIDDELHAVET, COLLIOURE OG OSTEPRODUCENT

Vi tager tidligt afsted, så vi kan lade os forføre af den maleriske by, Collioure. Byen, som har patina, palmer og Sydfranske dufte, dumper lige ud i Middelhavet.

Collioure er karakteristisk med sine strålende farver, maleriske strandpromenade, snirklede gader og trange gyder med gode spisesteder.

På toppen ligger den gammel fæstningsborg med den skønneste udsigt til havet og de skønne strande.

Det muligt at dyppe tæerne i Middelhavet, har du mod på det kan du selvfølgelig også vælge at kaste dig ud i bølgen blå. Der er også tid til at gå på opdagelse i de små spændende butikker og den smukke kirke. Nyd den lange strandpromenade og forstå, hvorfor byen tiltrak berømte kunstmalere som Picasso, Dali og Matisse. Vi spiser frokost på strandboulevarden og fortsætter til det lille osteværksted.

DAG 4 – AXAT OG DE FANTASTISKE PYRENÆER

Vi køber ost fra det lille lokale marked i Axat – Vi snører skoene og går ud i de smukke Pyrenæerne. Ud over at vi skal indsnuse den friske bjergluft og nyde den storslåede udsigt, skal vi besøge en autentisk lille bjergby. Byen, som ligger på toppen med udsigt over dalen, har ingen butikker. De lokale lever sparsomt og dyrker deres afgrøder med stolthed. Vi spiser vores frokost i bjergene. Hvis blomsternes ‘mor’ er hjemme besøger vi hendes smukke have og nyder de smukke roser som står på spring. Turen er ca 3,0 km hver vej. Terrænet er godt og består af små stier. Vi er i bjergene og derfor går det selvfølgelig både op og ned.

DAG 5 – LIMOUX, BOBLER OG ANDRE LÆKKERIER

Vi kører til den lille by Limoux, som ligger cirka 35 km kørsel fra Axat. Vi nyder en kop kaffe på det gamle torv og indsnuser atmosfæren i byens gader.

Vi fortsætter til vinhuset Maison Guinot, som stammer fra 1875. Her værner man stolt om vintraditionerne. Selvom den moderne teknologi for længst har udviklet teknikker, der automatisk vender vinflaskerne, gør man hos Maison Guinot en dyd ud af stadig at vende de mousserende vine i hånden med den traditionelle metode.

Vi skal smage den vidunderlige mousserende Blanquette de Limoux til vores medbragte picnic.

Husets vinkælder, som rummer 2500 m2, indeholder 30.000 flasker, og i løbet af 30 dage vendes flaskerne 1/4 omgang hver eneste dag. Blanquette de Limoux menes at være Frankrigs første mousserende vin. Tæt på Limoux ligger det gamle munkekloster Saint-Hilaire, hvor man mener, benediktinerne var de første, der opfandt den boblende vin.

DAG 6 – MARKED – QUILLAN MED CAFÉ OG FORTIDENS BORGRUIN

Det kulørte og velduftende marked er ikke blot stedet, hvor du kan købe friske grøntsager, frugt, fisk, brød, ost og en lang række andre lækkerier. For de lokale har turen til markedet nærmest karakter af et ritual, som er en fast del af livsstilen i Sydfrankrig. Her er franskmændene ikke bange for at bruge lidt ekstra tid på at høre om familien, og de tager sig også gerne tid til at vende verdenssituationen over en kop kaffe eller en tidlig Pastis på den nærliggende café. Ingen kan modstå glæden ved at købe friske oliven, store saftige svesker, hjemmelavet ost, smagfulde pølser og store saftige frugter.

Vi tager lokalbussen og bruger dagen i den smukke naboby, hvor vi spiser vores sandwich på toppen af byens borgruin.

DAG 7 – ET KIG TIL PYRENÆERNE OG PICNIC I SLOTSHAVEN

Dagen begynder med en lille rask gåtur, hvor vi har udsigt over byen. Når vi har samlet appetit til frokosten, serverer Gert lækkerier i Slotshaven.

Om eftermiddagen er der tid til at pakke, gå den sidste tur og indsnuse den friske bjergluft eller snuppe et spil petanque inden ‘Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftenmåltid.

DAG 8 – HJEMREJSE

Ude er godt, men hjemme bedst. Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af en bus, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste rejse…

Hvem

For at få det bedste udbytte af rejsen er det vigtigt, at du/I er:

 • fysisk aktive og kan gå i lettere kuperet terræn i roligt tempo samt at I kan gå på lette trapper
 • motiveret for og indstillet på socialt samvær med de øvrige deltagere

Hos os er I i trygge hænder

Når I rejser sammen med ligestillede, er der taget hånd om jer fra I ankommer til lufthavnen og til I er tilbage igen. For både jer og os er det vigtigt at gennemføre rejsen med vished om tryghed og sikkerhed:

 • Vores rejser skabes altid med baggrund i specifikt behov og i samarbejde med en fra DBS
 • Vi taler dansk, fransk og engelsk
 • Vi har over 20 års erfaring fra området og vi kender den franske kultur
 • Vores danske rejsebureau står for alt fra start til slut
 • Vi rejser altid i små grupper og I er de eneste gæster på hotellet i perioden

Rejsens pris omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig incl. skatter og afgifter inkl. 20 kg. indchecket bagage
 • Administrationsgebyr, Lokale by og hotel skatter
 • Transfer Lufthavn – Axat t/r samt al transport i forbindelse med udflugter
 • Alle overnatninger på Hotel Axat i dobbeltværelse
 • Alle måltider er inkluderet og starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejse dagen, bestående af: Morgenbuffet, Frokost som beskrevet i programmet, Aftensmåltider med udvalgte lokale vine og koldt kildevand fra byens egen kilde
 • Adgang til te og kaffe hele dagen på hotellet
 • Alle udflugter
 • Entrée
 • Dansktalende turleder
 • Frivillig, ulønnet person, som selv er synshandicappet
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Rejsens pris omfatter ikke:

Rejse- og afbestillings-forsikring. Vi anbefaler, at du tegner en årsrejse- og afbestillingsforsikring hos dit eget forsikringsselskab, hvis du ikke allerede har det. Drikkevarer som ikke er beskrevet i programmet.

*Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000, -. (begrænset antal).
Vi har sammensat en rejse, så alt er inklusiv. Udover at vi ønsker du skal have så lidt besvær som muligt, ønsker vi også at gøre det gennemskueligt for dig, hvad rejsen rent faktisk koster. Det giver dig tryghed og sikkerhed for, at omkostningerne ikke løber løbsk. Ingen ekstra udgifter til frokost, entrée mv. du skal alene regne med 300-400 kr. i lommepenge til is, cafebesøg og evt. drikkepenge mv.

Ud over det du kan nyde på rejsen, er der også rare mennesker omkring dig

 • Vores blinde rejseleder Lene Johannesen, som ulønnet og frivilligt har været med til at tilrettelægge rejsen
 • Medhjælpende rejseguide Lone Bystrup
 • Dansktalende turleder Chéri Rasmusson
 • Alle lokale by og hotel skatter samt gebyr til Rejsegarantifonden er selvfølgelig også inkluderet.

Har du brug for personlig ledsagelse, skal du være opmærksom på, at vores rejseledere og rejseguider ikke påtager sig individuelle ledsageropgaver. De står ikke til rådighed for vores gæster personligt, men påtager sig alene praktiske opgaver til støtte for ledelsen.

Ledsager

Har du brug for en ledsager, men er der ingen der kan tage med dig. Kan vi være behjælpelig med at finde en ledsager. Rejseledsagere påtager sig ikke af personlig pleje.

Karakteristisk for vores rejseledsagere er, at de alle har lyst til at have med mennesker at gøre. Du kan forvente at ledsageren, vil ledsage dig

 • på en nærværende og respektfuld måde
 • har et personligt overskud 
 • udviser medmenneskelig forståelse, samt er rolig og kan bevare overblikket
 • er fleksibel og samarbejdsvillig 
 • har en god situationsfornemmelse 
 • er tolerant og engageret 

Ledsageren vil som udgangspunkt møde dig i den danske lufthavn og ledsage dig under hele ferien.

Dækning af udgifter til ledsager under udlandsophold

Du skal, som udgangspunkt, selv afholde alle omkostninger, herunder rejseomkostninger, i forbindelse med ledsageren. Udlandsbekendtgørelsen §5, giver mulighed for i særlige tilfælde at yde dækning af ekstra omkostninger forbundet med kortvarige ferieophold i udlandet. Dette kræver bevilling af ledsager iht. servicelovens § 41, 42, 45, 96, 97, 98, 100, 112, 113, 114 og 118.

Måske har du mulighed for at få omkostningerne dækket?

Du er meget velkommen til at kontakte CareInMind på telefon 51 24 41 24, så vi kan hjælpe dig i spørgsmålet om ledsager. Du kan også kontakte Dansk Blindesamfunds Konsulentordning, som gerne giver råd og vejledning.

Tilmelding og Spørgsmål

Tilmelding og spørgsmål kan ske til Lene Johansen på email: lej@blind.dk, telefon 23 40 92 56 eller til Cheri hos Care In Mind på email: info@careinmind.dk, telefon 51 24 41 24.

Forbehold for ændringer

Herunder er to link til Hotel Axat og byen Axat.

Comments are closed.