apopleksi

Deltagerne

Stroke

Når man rammes af stroke, ændres familiens hverdag. Uvished og de fysiske begrænsninger kan påvirke både humør og parforhold.

Stroke er en fællesbetegnelse for blødning og blodprop i hjernen.

Vi vil gerne være med til at give både dig og din partner et afbræk fra hverdagen! I vil, i smukke og afslappede omgivelser, møde andre mennesker i samme situation.

Her skal tekst

Når sygdom rammer vender det op og ned på livet. Det er ikke kun sygdommen, I skal lære at leve med, men også de vilkår, sygdommen fører med sig.
Måske har I begge en følelse af ensomhed, af at blive sat udenfor livet, selvom der er mennesker omkring jer? I skal vide, at I ikke er alene.

Selv om situationen kan virke uhåndgribelig, er det nødvendigt at erkende, at stroken nu kræver sin plads i jeres liv – uden at den må tage kontrollen over det. Der er mange følelser i spil – også  ’forbudte’ følelser fx vrede, ængstelse og fortvivlelse. Følelser, som kan være svære at dele med hinanden – men som er ganske almindelige!

Oplever I til tider udmattelse, når I gerne vil være noget for den anden men ikke kan finde energien til det? Så har I måske brug for et pusterum! Tag med på en ’håndholdt rejse’ til en sydfransk landsby i de smukke Pyrenæer.

Tryghed og oplevelser du kan magte

Det skal være trygt at rejse, derfor skal vi bo hos det danske værtspar Chéri og Gert Rasmusson, som kender områdets herligheder og hemmelige steder. I bliver mødt i lufthavnen af Chéri, som er med jer under hele opholdet.

Det centrale i rejsen er ikke blot at rejse. Her handler det om at være sammen om de gode ting og få store oplevelser. Her lever vi i nu’et og sætter nærværet i fokus. I kommer til mærke og udfordre jer selv i fællesskab med andre i samme situation. Her skabes gensidig inspiration med eftertanke og erfaringsdeling, trøst og opmuntring.

Formålet er at støtte jer begge i at bevare det gode hverdagsliv. I får mulighed for at skabe et netværk med ligestillede. Mennesker, der som jer har forståelse for, hvad det vil sige at leve livet med en kronisk sygdom og hvad det betyder for hverdagen. Her kan der tales om det som lykkes, om det der er svært – men også om det, som ikke lykkes.

Alle aktiviteter er tilpasset mennesker ramt af stroke. Udflugter og gåture foregår i et tempo, hvor vi alle kan være med. Der er plads til hvile og mulighed for at trække sig tilbage, hvis hjernetrætheden melder sig.
Ingen stress, intet jag, kun glæde, sammenhold og fornøjelse.

Der er mange flotte oplevelser i vente. Sammen skal vi opleve den autentiske sydfranske charme, besøge pittoreske landsbyer og spise picnic med udsigt til de majestætiske Pyrenæer.

Hvem

Selvhjulpne par, der kan klare trapper, udflugter og små gåture i let kuperet terræn.

Rejsen er udarbejdet sammen med mennesker, som selv er blevet ramt af stroke. Det sikrer at I får mest muligt ud af rejsen, på jeres præmisser.

Vi rejser i en lille og eksklusiv gruppe, som vil hinanden. Rejseselskabet er aldrig over 10 par eller 20 personer.

For at få det bedste udbytte af rejsen er det vigtigt, at I begge er:

  • fysisk aktive og kan gå i lettere kuperet terræn
  • selvhjulpne og i stand til at varetage almindelige dagligdags gøremål
  • motiveret for og indstillet på socialt samvær med de øvrige deltagere

Dato

Afrejse fra Kastrup. Mulighed for assistance i lufthavnen. Kontakt os for næste afrejsedato.

Se program

Forbehold for nødvendige ændringer. 

Comments are closed.