Program Rejsen for mennesker ramt af demenssygdom og deres pårørende

Program for rejsen:

Sammen mod nye horisonter…

Rejseperiode 14.06.202421.06.2024

Pris kr. 13.100,- pr. person i delt dobbeltværelse

Der er kun plads til 10 par. Vi anbefaler hurtig tilmelding.

Tilmelding til Demenskonsulent Inga Primdahl:
Telefon 2341 3012 eller på e-mail: primdahlp@gmail.com

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Axat er en autentisk fransk landsby, hvor sommerhimlen glitrer med stjerner, og cikaderne synger en hyggelig melodi. På Hotel Axat , det lille familieejet hotel, finder du små, hyggelige værelser med eget bad og toilet. Værelserne er ikke den store luksus men de er hyggelige og rene og indrettet i fransk stil – enkelt og uden overflødighed.

I den charmerende dagligstue samles vi for at dele dagens oplevelser og nyde fællesskabet.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor I har retten til langsommelighed

Vores danske værter, Chéri og Gert, har været i området siden 2002 og sørger for en forkælelse af dine sanser. Alt foregår i et roligt tempo, uden stress og jag. Her er det jer, der, for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Her smager du på Pyrenæerne!

Gert, vores kok, skaber kulinariske mesterværker med lokale råvarer, mens områdets vinbønder matcher hans smagsoplevelser med elegante, udtryksfulde vine.

Vi ser frem til at skabe et nyt kapitel i din historiebog fyldt med vidunderlige oplevelser og minder.

Program

byen Axat. Kirken ligger til venstre, floden til højre. Bjerg og blå himmel i baggrunden

Dag 1 – Ankomst til Hotel Axat

På turen til Axat, der tager ca. 2½ time, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene.

Gert har lavet en lille sandwich, som vi nyder inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre.

Når vi kommer frem til hotel Axat og har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer, og området omkring os.

Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

Dag 2 – Byen Axat, Grill i Slotshaven og besøg på honningværksted

Vi indsnuser den friske bjergluft og får hverdagen i den lille by, ind under huden. Vi tager på en stille byvandring og nyder de flotte udsigter.

Vi mødes til frokost i den gamle Slotshave. Her dækker vi et hyggeligt frokostbord mens Gert tænder op i den store grill.

Der vil være tid til et hvil inden vi går ud til byens lille honningværksted. Her kan du smage og købe honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark. I honningværkstedet kan vi dufte til de underskønne, forskelligartede og håndlavede håndsæber og opdage de indbydende honningkager med alskens lækkerier lige fra ingefær til figner. Det er honningkrydderkage, som de kun kan fremstilles i ‘Europas Honningkrukke’! Om aftenen byder Gert på pølse-/ostebord.

Dag 3 – Betagende Gorge de Galamus og Queribus

Vi kører til den forbløffende ”Gorge de Galamus” – en af de mest storslåede landskaber i området.

‘Gorgen’, som betyder kløft, er 400m dyb og over 2,5 km lang. Et utroligt og betagende syn. Igennem millioner af år har floden Agly, langsomt skåret sig vej ned gennem de smukke kalksten. Vejen som, nærmest hænger på den lodrette østlige bjergside, er fra 1894. I den sydlige ende af kløften, kan man se, at det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus klamrer sig til klippeafsatsen. Vi besøger klostret og går et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed.

Vi spiser vores frokost på en vingård med smukke omgivelser. Der er mulighed for hvil, inden vi fortsætter til den enorme borg, Queribus, som troner som en ørnerede i 800 meters højde. Du får mulighed for at besøge borgen eller måske har du mere lyst til at gå en lille tur i terrænet. og nyder stilheden inden vi sætter næsen mod Axat.

Dag 4 – Tur i de fantastiske bjerge

Vi går tur i de fantastisk bjerge og indsnuser den friske bjergluft mens vi nyder den storslåede udsigt. Vi går til nabobyen, som er en autentisk lille bjergby. Byen, som ligger på toppen med udsigt over dalen, har ingen butikker. De lokale lever sparsomt og dyrker deres afgrøder med stolthed.

Hvis blomsternes ‘mor’ er hjemme besøger vi hendes smukke have og nyder de smukke roser som står på spring.

Turen er på ca. 3,5 km hver vej. Vi kigger på fantastiske udsigter og besøger blomstermor. Terrænet er godt og består af små stier.

Vi er i bjergene og derfor går det selvfølgelig både op og ned. Mulighed for at blive kørt noget af vejen. Vi spiser lidt mad i bjergene inden vi sætter næsen mod Axat. Måske finder vi nogle sjove ting eller sten vi kan tage med hjem og male på.

Der er tid til et hvil og hygge om eftermiddagen. Måske har du lyst til at besøge byens petanque bane.

Dag 5 – Afslapning og dase dag med leg og hygge.

I dag står der afslapning og hygge. Vi tager på foto-safari gennem Axat og bruger lidt tid på at fordybe os i sansestien, male eller andet. Frokosten nyder vi igen i Slotshaven, hvor Gert disker op med lokale delikatesser og hjemmelavet lækkerier. Mulighed for hvil inden vi om eftermiddagen besøger det lille keramik værksted.

Dag 6 – Marked i Quillan, gåtur i byen 

Det kulørte og velduftende marked er ikke blot stedet, hvor du kan købe friske grøntsager, frugt, fisk, brød, ost og en lang række andre lækkerier.

For de lokale har turen til markedet nærmest karakter af et ritual, som er en fast del af livsstilen i Sydfrankrig. Her er franskmændene ikke bange for at bruge lidt ekstra tid på at høre om familien, og de tager sig også gerne tid til at vende verdenssituationen over en kop kaffe eller en tidlig Pastis på den nærliggende café.

Ingen kan modstå glæden ved at købe friske oliven, store saftige svesker, hjemmelavet ost, smagfulde pølser og store saftige frugter.

Herefter tager vi til en lille park, hvor vi spiser frokost. Efter frokost er der mulighed for en lille lur eller en badetur i badesøen.

Når vi er klar, tager vi til Quillan igen (5. min kørsel) og her slutter vi dagen med en kop kaffe på den lokale bar, hvorfra vi har et skønt udkig til byens gamle borgruin. Hvis du lytter godt efter kan du høre de gamle borgmure fortæller historier fra både regionskrigene og krigene mod Spanien.

Dag 7 – Axat og skinnebus

Formiddagen byder på en sjov oplevelse når vi kører på den gamle jernbane. På skinnecykler, med plads til 4 personer, skal vi opleve naturen tæt på og trampe i pedalerne mens vi lytter og ser hvordan datidens jernbane skar sig vej gennem landskabet.

Tilbage i Axat, byder kokken på mad som honorerer dagens kalorieforbrug. 

Om eftermiddagen kan du nå den sidste gåtur, sidde ved floden, drikke en kop kaffe på cafeen eller hygge med et glas vin inden det er tid til at pakke og ’Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftensmåltid.

Dag 8 – Ude godt men hjemme bedst

Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang.

I bliver hentet ved hotellet af bussen, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste eventyr…

Rejsen omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig incl. skatter og afgifter
 • Administrationsgebyr
 • Lokale by og hotel skatter
 • 20 kg. indchecket bagage
 • Transfer Lufthavn – Axat t/r
 • Al transport i forbindelse med udflugter
 • Alle overnatninger på Hotel Axat i dobbeltværelse
 • Alle måltider er inkluderet og starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejse dagen: Morgenbuffet, Frokost som beskrevet i programmet, Aftenmåltider med udvalgte lokale vine og koldt kildevand fra byens egen kilde
 • Adgang til te og kaffe hele dagen på hotellet
 • Alle udflugter
 • Entrée
 • Demenskonsulent Inga Primdahl
 • Dansktalende turleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Rejsen omfatter ikke:

Rejse- og afbestillings-forsikring. Vi anbefaler, at du tegner en årsrejse- og afbestillingsforsikring hos dit eget forsikringsselskab, hvis du ikke allerede har det. Læs mere om rejseforsikring for mennesker med en kronisk sygdom.  Drikkevarer som ikke er beskrevet i programmet.

Tilmelding til Demenskonsulent Inga Primdahl: Telefon 2341 3012 / e-mail: primdahlp@gmail.com

Ret til ændringer forbeholdes.

Comments are closed.