Parkinson_Program2019

Dal, hvor byen Axat ligger i bunden

Program for rejsen:

‘Ramt af Parkinson – få et pusterum i Sydfrankrig’

Udrejse 29.05.2020 – hjemrejse 05.06.2020

Der er plads til max 20 personer,
reservation efter først til mølle princippet.
Kontakt Psykolog Susanne Ohrt:
psykolog@susohrt.com 

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

I Axat møder I det autentiske franske, hvor den lune sommerhimmel byder på en funklende stjernesymfoni, til lyden af hyggelig cikadesang og hvor dine lunger fyldes af ren bjergluft.

Midt i byen ligger det 200 år gamle hotel, Hotel Axat, og det er her, vi er indlogeret som de eneste gæster.

Hotel Axat er et lille familieejet hotel med få værelser. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din partner. Værelserne er ikke den store luksus men de er hyggelige og rene. Alle er indrettet individuelt og bevaret i fransk stil – enkelt og uden overflødighed. Alle værelser har eget bad og toilet.

Som de eneste på hotellet har vi fri adgang til den charmerende dagligstue, som danner rammen om vores fællesskab. Her mødes vi med Susanne for at blive klogere på livet med Parkinson, for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor I har retten til langsommelighed

Oplev den magiske kombination af at være i Frankrig når I står uden for hotellet, mens I i næste øjeblik, inden i hotellet, møder vores danske værter, Chéri og Gert, som har været i området siden 2002. Her vil I opleve forkælelse af både jer selv og jeres sanser. Alt foregår i et roligt tempo, hvor alle kan være med. Der er ingen stress, intet jag, det er jer, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hver dag er fyldt med nye og fælles oplevelser. Husk at prioriter de aktiviteter I vil deltage i, hvis I ikke har kræfter til at deltage på dem alle. Vær realistisk i forhold til, hvad I orker og tag gerne et hvil, en pause eller en “afslapningsdag” i Axat i stedet for at tage på udflugt.

Vi er en lille gruppe og derfor kan vi være fleksible – det betyder fx, at I kan gå noget af en planlagt tur, og så blive hentet undervejs. Har I brug for en lur, har vi tæpper med i bussen og der er flere dejlige steder, hvor I kan ligge i skyggen. Har I brug for lidt alenetid, du og din partner, til bare at holde i hånd og gå alene i den lille by, så er det det I gør. Kort sagt er det jer der er i fokus!

Her smager du på Pyrenæerne!

Gert er vores kok og hans mad er et kapitel for sig selv. Gryder og pander er fyldt med lækkerier, som hentes hos engagerede og dygtige lokale producenter, der fremstiller smagfulde råvarer. Områdets lokale vinbøndere forener Gert’s smagsoplevelser med elegante, udtryksfulde og afbalancerede vine, der afspejler deres oprindelsessted og udtrykker avlerens passion og personlighed gennem den intense smag.

Vi glæder os til, i fællesskab med jer, at skabe et nyt kapitel i jeres egen historiebog. Fyld den med skønne oplevelser og gode minder.

Der er kun plads til 20 personer. Reservation efter først-til-mølle-princippet. Hvorfor hurtig tilmelding anbefales til psykolog@susohrt.com

Program

byen Axat. Kirken ligger til venstre, floden til højre. Bjerg og blå himmel i baggrunden

Psykolog Susanne Ohrt (Sus), som mange kender som oplægsholder og telefonrådgiver i Parkinsonforeningen, er medarrangør og deltager selv på rejsen. Sus afholder på de fleste dage ‘Sus`s Corner. I ‘Sus`s Corner vil der være kortere oplæg, og blive lagt op til samtaler og erfaringsudveksling. Her skabes også trygge rammer og modet bygges op til samvær og gruppesamtaler – både for ramte og pårørende – hvor I kan opleve, at I ikke står alene.

Alle dage tilbyder Sus jer at starte dagen med Mindfulness. Det er frivilligt om I vil deltage men anbefalelsesværdigt. Hvis vejret tillader det, foregår det ved den lille flod, som løber gennem byen et stenkast fra hotellet.

Der vil være flere udflugter i løbet af ugen. Nedenstående program er flexibelt og der kan forekomme ændringer, hvis dette bliver nødvendigt.

Afrejse – Ankomst til Hotel Axat

Vi flyver fra København til Sydfrankrig med Sus. Er der behov for assistance i lufthavnen sørger vi for det. Ankommet til Montpellier, har vi ca. 2½ timers kørsel til den hyggelige landsby Axat. Vi stopper undervejs for lige at strække benene. Efter indtjekning mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os.

Flüte med den lokale drik Blanquette de Limoux

Axat

Vi indsnuser den friske bjergluft og får hverdagen i den lille by, ind under huden. Vi tager på en stille byvandring og nyder de flotte udsigter inden vi spiser picnic i Slotshaven.

Imponerende udsigter og dramatiske veje. Usson i katharernes fodspor

Vi kører på det første stykke af Tour-de-France ruten ind i de smukke Pyrenæer. Vi begiver os ud i den underskønne natur, hvor vi skal opleve store udsigter og gå på Vauban’s gamle bro. På vores vej knejser Château d’Usson – en fryd for øjet. Vi spiser vores medbragte mad til en vidunderlig udsigt. Hvis lysten er der, går vi en tur på 3-4 km.

Axat og Honningværksted

Vi bliver i og omkring den smukke by. Slapper af ved floden, går en lille tur, spiller petanque eller læser en god bog. Med i rygsækken har vi en af Gert’s gode sandwich. Om eftermiddagen besøger vi byens lille honningværksted. Susanne tager os med til gode oplevelser i ‘Sus’s Corner

Byen for enden af vejen – hos Gedemor

Af snoede veje kører vi op og op til vi når 1.394 meter. Når vejen ender, er vi i byen Le Clat. Her skal vi besøge Gedemor, som er en af byens bare 32 indbyggere. Her lever hun sammen med sin mand af deres 50 geder. Vi skal høre, hvordan de laver ostene og vi skal selvfølgelig også smage. Sus’s Corner er denne dag lagt ud i naturen og byder på ‘Walk and talk’ udfra et tema i den underskønne natur.

Gorge de Galamus / Grill med højt til loftet

Vi kører til den forbløffende ’Gorge de Galamus’ – en af de mest slående landskaber i området. Gorge betyder kløft og denne kløft er 400m dyb og over 2,5 km lang er skabt gennem millioner af år, hvor floden Agly langsomt har skåret sig vej gennem de smukke kalksten. Kløften er et betagende syn.
Vejen, som er hugget ind i den lodrette østlige klippe, blev bygget i 1894. Fra den sydlige ende af kløften kan man se, at det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus klamrer sig til klippeafsatsen. Vi går ad en kort men spektakulær natursti ned til klostret, hvor franciskanermunke boede i Middelalderen. Vi går et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed.

Når vi atter sætter næsen mod Axat, stopper vi i det fri, hvor vi mødes med kokken, som tænder op i den store grill.

Rennes-le-chateau

Rennes-le-Château – En præsts hemmeligheder

Allerede på køreturen op til byen er der små, men tydelige tegn på, at den lille by skiller sig ud fra andre småbyer i området. Den lille maleriske landsby blev international kendt efter Dan Brown’s Da “Vinci mysteriet”.

Frokost spiser vi hjemme eller på vejen.

Hjemrejse

Efter en herlig og oplevelsesrig uge, er det atter tid til at sætte næsen mod Danmark.

Rejsetidspunkt:

Hotel og Restaurant Axat - bord og mennesker, vinglas og mad

Udrejse Fredag den 29. maj 2020 – hjemrejse 05. juni 2020

Rejsen omfatter:

Flyrejse t/r København – Frankrig incl. skatter og afgifter
Administrationsgebyr
Lokale by og hotel skatter
20 kg. indchecket bagage
Transfer Lufthavn – Axat t/r
Al transport i forbindelse med udflugter
Alle overnatninger på Hotel Axat i dobbeltværelse
Alle måltider er inkluderet og starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejse dagen: Morgenbuffet alle dage
Frokost som beskrevet i programmet
Aftenmåltider med udvalgte lokale vine (eller andet) og koldt kildevand fra byens egen kilde
Adgang til te og kaffe hele dagen på hotellet
Alle udflugter
Entrée på Rennes-le-chateau
Besøg på osteri og det lille honningværksted
Kortere oplæg, Mindfulness indslag og introduktion til gruppesamtaler v/Psykolog Susanne Ohrt
Dansktalende turleder
Gebyr til Rejsegarantifonden

Rejsen omfatter ikke:

Rejse- og afbestillings-forsikring. Vi anbefaler, at du tegner en årsrejse- og afbestillingforsikring hos dit eget forsikringsselskab, hvis du ikke allerede har det. Læs mere om rejseforsikring for mennesker med en kronisk sygdom. 

Startdato Mandag 29.05.2020 – Mandag 05.06.2020
Mødested Københavns Lufthavn
Lokalafdeling Alle
Deltagelse Kun for medlemmer af Parkinsonforeningen
Pris
11.650,00 kr. pr. pers i delt dobbeltværelse. Enkeltværelse +1200,- kr. (begrænset antal enkeltværelser)
Tilmelding Privat praktiserende Psykolog Susanne Ohrt: psykolog@susohrt.com, telefon 3028 4482
Kørestol Nej – det 200 år gamle hotel har trapper og andre spøjse krummelurer.
Terrænet, der omgiver os, vil desuden være udfordrende for gangbesværede
Teleslynge Nej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt
Arrangør Rejsen arrangeres i samarbejde med CareInMind – telefon 5124 4124
Gennemførelse Rejsen gennemføreres ved min. 18 deltagere
Andet Forbehold for ændringer, hvis dette er påkrævet

Læs mere om rejsen her

Print program

Vi glæder os til jer og jeres selskab – A très bientôt !

Comments are closed.