”Catharenes vinland – en historisk vinsaga’
Viden om vin – skal det være svært?
Nogen elsker at gøre vinsmagning til en eksotisk og mystificeret kunst
– vi gør det enkelt!
Rejseperiode:
14.04.2023 – 21.04.2023
DESVÆRRE, DU KOM FOR SENT
– ALT ER BOOKET.
VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG NÆSTE GANG!
VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG NÆSTE GANG!
Vil du skrives op til næste rejse – Du kan tilmelde dig info@careinmind.dk
Ideen bag vores vinrejse er simpel: Sæt farten ned. Slap af og tag dig tid til at tænke over, hvad du drikker og nyd det med alle dine sanser. Vores vinferie er en ’Snob-fri zone’ – hvor det skal være sjovt at smage vin uden at man behøver at bestå en prøve for at nyde det.
Vi boltrer os på vinverdens legeplads – Languedoc-Roussillon – det område i Europa, der i øjeblikket udvikler sig mest og hurtigst. Her skal vi opleve de mange nuancer lige fra maskinelt fremstillet konsumvin til vin lavet i hånden, skabt af passion og kærlighed.
Det hele holdes sammen af en sjov og lærerig vinskole, der fokuserer på ‘Nice to know vs. Need to know’ og som hjælper dig til at finde præcis den vin du kan lide….
Vores vinferie med vinskole byder på forskellige vinevents og en blandet palet af skønne oplevelser i områdets dramatiske natur, spændende historie og underskønne kultur. Vi sætter nærvær, mennesket og nu’et i højsædet og vi har derfor kun plads til max 20 personer på hver rejse.
Glæd dig til:
- Pyrenæernes fantastiske landskaber med stejle bjergsider, dybe dale, imponerende udsigter og spændende flora og fauna.
- Besøg ved Canal du Midi – den ældste fungerende kanal i verden.
- Vingårdsbesøg smagfulde vine – også de økologiske
- Liflige ‘Bobler’ og gamle vinkældre.
- Den smukke maleriske landsby, Rennes-le-Château som er rammen om Dan Brown’s “Da Vinci mysteriet”.
- Det kulørte og velduftende lokale marked i Esperaza.
- Bliv ført gennem vinens verden, dens røverhistorier og de bedst bevarede hemmeligheder.
- Forkælelse, hygge og sjov.
- Solmodne tomater, oliven, catalanske specialiteter, verdens bedste gedeost og skønne liflige bobler.
God vin smager bedre i godt selskab.
Dag 1. Ankomst til Hotel Axat
Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ time, får du rig lejlighed til at møde Sydfrankrig, når vi fortæller om området. Vi kører igennem med bl.a cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og undervejs holder vi en lille pause, for at strække benene. Når vi har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen, der kommer, og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe, inden vi går til ro,
Dag 2. Axat
Vi indsnuser den friske bjergluft og får hverdagen i den lille by, ind under huden. Vi tager på en stille byvandring og nyder de flotte udsigter inden vi spiser picnic i Slotshaven. Om eftermiddagen introduceres vi til vinsmagningstekniker.
Dag 3. Château Trillol
Vi kører forbi den enorme borg, som troner som en ørnerede i 800 meters højde. Vi besøger Château Trillol, som den britisk-fødte Peter Allan Sichel, der ejer flere vinhuse i Bordeaux-regionen, købte tilbage i 2008. I dag er det Henri og Martine Guiot som fremkommer med de fantastiske vine.
Vi befinder os i det sydlige Corbières, for foden af byen, Cucugnan. Vi går i vinmarken og kigger på terroir’s betydning for vinen.
Vi skal smage på druerne og bestemme om de er modne til at plukke. Hvis det er muligt, kommer vi i ‘test-marken’, hvor vi smager på forskelle druer, som både dyrkes og ikke dyrkes på slottet.
Vi spiser vores medbragte frokost på Château Trillol, hvor vi selvfølgelig nyder de gode vine til.
Om eftermiddagen besøger vi den smukke lille by Cucugnan, hvis mølle, som stadig er i drift den dag i dag, troner på toppen af den lille by. Her er der mulighed for en lille gåtur eller købe en kop kaffe og nyde stemningen.
Dag 4. Domaine La Louviere
Turen går til ‘Domaine La Louvière’, som er beliggende i den lille landsby Malviès i hjertet af det eksklusive AOP Malepère-distrikt mellem Limoux og Carcassonne.
Domainets beliggenhed gør, at deres mikroklima er under indflydelse af både Middelhavet og Pyrenæerne. De dyrker deres vin under strenge økologiske metoder, for at trækker det bedste ud af de naturlige forhold og sikre vinens kvalitet og særpræg. På Domaine La Louvière laver de stadig rigtige vine ved manuelt arbejde.
Corinne viser os den moderne vinproduktion og har dækket et fint bord, hvor vi spiser frokost med Domainets vine til.
Dag 5. De søde vine i Maury / Grill med højt til loftet
Vi sætter næsen mod Maury. Området er den mindste appellation i Roussillon med bare 2500 hk. Vi besøger et par vinhuse og hører hvordan de fremstiller de søde vine. Vi skal smage på nogle af dem også de mere sjældne.
Når vi er tilbage i Axat, mødes vi med kokken, som tænder op i den store grill. Vi spiser vores aftensmad her mens solen siger tak for idag.
Dag 6. Bobler, bobler, bobler – Quillan
Hvad er forskellen på ‘Blanquette’ og ‘Crement’? – det kigger vi på, når vi for sidste gang i denne uge, sætter vi næsen nordpå. Vi skal besøge Maison Guinot. Huset er det sidste som producerer vinen i hånden. Vi får alt at vide om produktionen af bobler og vi skal selvfølgelig også smage på herlighederne.
På vejen hjem stopper vi i den skønne by Quillan, hvor du kan nyde en drik på den lille lokale cafè på torvet. Her kan du slå dig ned og fornemme livet, der passerer forbi, til lyden af den livlige flod.
Dag 7. Marked og besøg på Rennes-le-Château – En præsts hemmeligheder
Vi sætter næsen mod det lokale marked i Esperaza. Her finder vi en skøn blanding af lokale handlende og ’engelske hippier’. Vi kan købe oliven, smage på pølser og kigge på fornøjelige kittelkjoler. Efter besøget går turen til Rennes-le-Château.
Allerede på køreturen op til byen er der små, men tydelige tegn på, at den lille by skiller sig ud fra andre småbyer i området. Den lille maleriske landsby blev international kendt efter Dan Brown’s Da “Vinci mysteriet”. Vi medbringer selv frokost.
Dag 8. Ude er godt, men hjemme bedst
Selvom det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af en bus og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande en vinter til…
Vi er ikke billigst – men vi er blandt de bedste!
Vi vil sætte dig i centrum. Her skal du forkæles så det kan mærkes. Derfor er vores rejser stort set også med alt inklusiv, fra transport over udflugter til hjemmelavet mad og god vin. Det eneste du selv skal betale, er hvis du vil på cafe, eller have en is .. etc.
Herunder fremgår det, hvad prisen indeholder. I bunden af siden finder du links til program, information om økonomisk støtte til ledsager og detaljer om hotellet og området.
Rejsen omfatter:
- Flyrejse t/r København – Frankrig. Alle skatter og afgifter, 20 kg. indchecket bagage samt 10 kg håndbagage.
- Assistance i lufthavnen – ved behov
- Når du ankommer i Frankrig, står Chéri og tager imod dig og gruppen. Klar til at give jer en uforglemmelig uge.
- Alle udflugter sker i vores egen bus, så vi kan holde pauser, når vi har behov for det. Dansktalende rejseguide.
- Alle entréer til de steder vi skal besøge er selvfølgelig også med i prisen.
- Syv overnatninger i hyggelige dobbeltværelser på det autentiske landsbyhotel, Hotel Axat. (Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.000 – begrænset antal).
- Du kan få fat på os 24/7, hvis du eller din partner har akut brug for hjælp til fx lægeassistance.
- Syv herlige morgenbuffeter med god kaffe/te og nybagte croissants, brød, frugt, hjemmelavet marmelade, lokal honning m.v.
- Syv frokoster – enten hjemmelavede lækre sandwich eller Gert’s udsøgte picnic. En dag spiser vi frokost på en lokal restaurant i Carcassonne, hvor vi skal se den gamle fæstningeby.
- Syv aftenmåltider tilberedt med passion. Vores køkkenchef Gert tryller med potter og pander. Hver aften frembringer han en lækker 3-retters menu med årstidens lokale råvarer og herlige specialiteter fra egnen.
- Alle aftensmåltider er inkl. god vin fra Languedoc-Roussillon. For ‘Lige børn leger bedst’ – det kræver nemlig sin vin at matche den lækre mad, så vi har fundet vine, der passer til netop dagens menu. Hver enkelt vin bliver indgående præsenteret, og vi afslører, hvordan vi parrer vin og mad.
- Byen Axat har sin egen kilde, med vand, der kommer direkte ud af klippen, øst for byen. Det er herfra de lokale henter deres vand, og derfor de er så sunde og får så god en alderdom, påstår de! Så selvfølgelig henter og serverer også vi byens kolde kildevand til alle aftenmåltider.
I den ‘gamle telefonboks’ ved opholdsstuen, kan du lave dig en kop te eller kaffe, lige når det passer dig. Og der er altid er lidt sødt til kaffen… - Ved hjemrejsen, bliver I afhentet lige foran hotellet, og kørt til lufthavnen i bus. Der er hjælp til indtjekning ved afrejsen og vi arrangerer assistance, hvis du har behov for det.
- Alle lokale by og hotel skatter samt gebyr til Rejsegarantifonden er selvfølgelig også inkluderet.
Der er plads til max 20 personer,
reservation efter først til mølle princippet.
Kontakt Care In Mind: blind@careinmind.dk
Tilmelding og det praktiske
Tilmelding Rejsedato | Care In Mind – Chéri Rasmusson. blind@careinmind.dk eller ring +45 51 24 41 24 Næste ledige rejse – mandag 03.10.2022 – mandag 10.10.2022 |
---|---|
Mødested | Københavns Lufthavn |
Arrangør | Care In Mind i samarbejde med TourCathare |
Deltagelse | Alle interesserede. Rejsen gennemførers ved min. 18 deltagere. |
Pris (vejl.) | 11.650,00 kr. pr. pers. i delt dobbeltværelse. Enkeltværelse +3.000,- kr. (begrænset antal) |
Kørestol | Nej – det 200 år gamle hotel har trapper og og andre spøjse krummelurer, ligesom terrænet, der omgiver os, vil være udfordrende for gangbesværede |
Teleslynge | Nej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt |
WiFi og Telefon | Der findes gratis trådløs internet på værelserne og på fælles områderne. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på rejsen. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, beder vi om at dette gøres diskret fx på værelset. Mobildækningen kan flere steder være begrænset |
Værdigenstande | Hotellet påtager sig ikke ansvar for værdisager, hvorfor det anbefales ikke at medbringe store beløb i kontanter, kostbare smykker og lignende. |
Valuta | Valutaen i Frankrig er euro. Kursen er ca. 750, dvs. at 100 euro svarer til ca. 750 danske kroner. Der findes hæveautomat i byen |
Indkøbsmuligheder | I landsbyen er der en lille købmand, som har det mest fornødenden. Endvidere bager, slagter, café, tabac, frisør, apotek, læge, tandlæge |
*Prisen er baseret på én person i delt dobbelt værelse. Dette for at holde rejseomkostningerne nede. Hvis du rejser med din partner, vil du automatisk dele værelse med denne.
Rejser du alene, ønsker vi at gøre dit ophold så behageligt som muligt, og derfor vil du blive indlogeret på et værelse med to enkeltsenge med en person af samme køn. Ønsker du enkeltværelse kan dette tilkøbes for kr. 3.000,-. Der er et antal begrænsede enkeltværelser, som sælges efter først-til-mølle-princippet.
Prisen er vejledende. Vi forventer at fastholde prisen, men forbeholder os ret til at ændre prisen såfremt Corona-situationen fordrer dette – sker dette, har du ret til at aflyse jf. vores rejsebestemmelser.
Forbehold for ændringer