Bo og smag på Pyrenæerne

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Byen med kirke, romersk bro, bjerge i baggrunden

Nyd kombinationen af store kultur- og naturoplevelser, herlig mad og godt selskab.

Gruppe som står og kigge ud over Pyrenæerne

Her møder I det ægte Sydfrankrig. Languedoc er en perlerække af spektakulære udsigter, bjerge, skove, vinmarker og farverige markeder. Det er også lyden af floden, der bruser gennem byen, blandet med et væld af fuglestemmer og cikadesang. Og ikke mindst er det de lange lune sommeraftener fyldt af duften fra de mange vilde blomster og krydderurter.

I kan se ørnene hænge over de forrevne bjergtinder og opsigtsvækkende middelalderborge. I kan glemme hverdagen og drømme jer tilbage til en svunden tid, mens I sidder på en hyggelig cafe med en forfriskende øl, et glas perlende vin eller en kop god espresso.

I får også kombinationen af at opleve det ægte Frankrig uden for hotellet, mens I indenfor bliver guidet på dansk til at få de bedste oplevelser i området af jeres værter…

Og de ved, at det er vigtigt, at alt foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, det er dig, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hotellet

Hotel Axat er et lille familiedrevet hotel. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din partner.

Alle værelserne har eget bad og toilet  og er rene og hyggelige med gode senge – med dyner eller den velkendte ’kuvert-opredning’ efter eget ønske.
Alle værelser er indrettet enkelt og individuelt.

Værelse på hotel axat

Den store dejlige fælles stue forklæder vi til formålet.

Vil I male akvarel, se tv, høre radio eller læse en god bog, er I velkommen i den dejlige store stue, med sofaer, bøger etc. og med balkon ud til gaden, hvor man kan opleve det lokale byliv.

Det er her, i stuen, vi skaber rammen for fællesskab. Her kan vi mødes for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv. Her serveres kaffen, og her har du mulighed for hyggeligt samvær med de andre, inden du går til ro.

Du og gruppen bor som de eneste på hotellet. Hele ugen er det lille hotel jeres ‘hjem’, og det at værterne både taler godt fransk og dansk, giver tryghed.

Hvis du har brug for at trække dig tilbage, er du velkommen til at smutte over i hotellets lille gårdhave.

Her kan du sidde ganske uforstyrret under den store parasol kun omgivet af smukke blomster.

Dine danske værter

Cheri og Gert står på hotellets balcon

Vi har tabt vores hjerter til dette skønne land, dets kultur, sprog og livsstil. Og selv om forelskelsen skete for mange år siden, varer kærligheden ved! – vi glæder os til at vise jer det fantastiske område!

Vi, Chéri og Gert er specialister i Roussillon-området for foden af Pyrenæerne. Vores virksomhed er som en mangesidet diamant. Vi har vores eget rejsebureau Care In Mind, hvor vi designer rejser for mennesker med særlige behov og TourCathare som designer rejser for bl.a. erhvervslivet. Endelig driver vi vores lille charmerende Hotel Axat, hvor vi byder vores forskellige grupper velkommen.

Vi har boet i Sydfrankrig i over 15 år og vi kender området ud og ind. Vi har altid det gode liv i fokus på vores skræddersyede grupperejser samtidig med at vi giver vores gæster en unik oplevelse i vores hemmelige hjørne af Frankrig.

 

Her smager du på Pyrenæerne!

Makrel på bund af salat

Køkkenchefen Gert’s mad er et kapitel for sig selv. Han nyder at finde årstidens gode lokale råvarer. Maden er inspireret af de velkendte og smagfulde franske madtraditioner, godt blandet med det krydrede, farverige catalanske køkken. Det hele tilsat et dansk touch. Så glæd jer til at spise god, veltillavet mad.

Hver dag hentes nye varer, for i Sydfrankrig nøjes man ikke med det næstbedste: Tomaterne og salaten smager bare bedre friskplukket.

Vinen har en helt særlig plads! Der findes mange gode historier i vinens verden. De er blevet fortalt fra generation til generation, og de har det med at blive bedre og bedre.

Alle disse historier er årsagen til, at myter om vin trives i bedste velgående i dag. Men hvad er fup, og hvad er fakta?

Både Gert og Cheri interesserer sig for gode vine, og har godt kendskab til egnens gode vinbønder. De har gennem mange år afholdt vinsmagninger og vinrejser, og de vil fører dig gennem vinens verden og dens røverhistorier. Du vil også komme ud og se, hvor den vin du har drikker har groet. En helt særlig oplevelse.

En tidslomme, hvor du har retten til langsommelighed

kvinde sidder på øen, romersk bro i baggrunden

Hver dag byder på nye fælles oplevelser. Har man lyst til en “afslapningsdag” i Axat — i stedet for at tage på udflugt – er det selvfølgelig også muligt.

Det er dig, der er i fokus!

Vi er en lille gruppe, og derfor kan vi være fleksible – det betyder fx, at hvis du kun kan gå halvdelen af en planlagt tur, så bliver du hentet undervejs.

Har du brug for en lur, har vi tæpper med i bussen, og vi finder et dejligt sted, hvor du kan ligge i skyggen.

Har du og din kære lyst til bare at holde i hånd og gå alene i den lille by, så er det det I gør.

Den lille ø, som ligger midt i Aude floden, byder dig velkommen, når du har lyst. Vi har tæpper, som du kan låne med. Du er også velkommen til at tage en bog eller et glas rosé under armen og bare nyde din egen selvforkælelse.

Det er dig det handler om!

Mennesker som i fællesskab spiser picnic i slotshaven

Vi i Care In Mind vægter den personlige kvalitet, omsorg og nærvær.

Du er vores gæst, og vi vil elske at give dig et pusterum og forkæle dig.

Vi kan ikke drage fordel af ‘stordrift’ modsat rejseselskaber med kæmpehoteller og voldsomme buffeter – men det vil vi heller ikke!

Vi vil det nære, det menneskelige, det rare. Du er ikke bare en gæst – du er VORES gæst. Du fortjener opmærksomhed, og det kan du kun få, når du rejser i en lille og eksklusiv gruppe, som vil hinanden. Derfor er vi aldrig over 10 par eller 20 personer – så vi råder dig til hurtig tilmelding.

Så tag med på rejsen. Du får fly, bustransport, alle udflugter, al maden du spiser og vinen du drikker til maden, overnatninger i gode senge, og ikke mindst en rejseleder, der taler dansk, og som kender området og dine behov.

Der er plads til max 20 personer,
reservation efter først til mølle princippet.
Kontakt Care In Mind: blind@careinmind.dk

Vi glæder os til dig og nyde dit selskab – A très bientôt !

floden med ø og romersk bro

Comments are closed.