Sydfrankrig – langsommelighed

vand, promonade, kirketårn ved byen Collioure

Sydfrankrig – med retten til langsommelighed

Nyd kombinationen af kultur, natur, mad med forførende vine og hjertevarmt samvær. Det hele indhyllet i en skøn atmosfære, hvor vi har sat tempoet ned.

Rejseperiode
6. maj 2024 – 13. maj 2024

Vi er ikke billigst
– men vi er blandt de bedste!

Pris kr. 12.950,- pr. person*

Træd ind i en verden af langsomme rytmer, hjertelige øjeblikke og ægte nydelse på vores rejse gennem solens Sydfrankrig. Vi inviterer dig til at omfavne den skønhed, der findes i stilheden og fordybelsen, hvor hvert skridt er en rejse i sig selv, og hvert øjeblik er en oplevelse værd at huske.

Rejsen er tilrettelagt med input fra Tove Kurup, som kender området særdeles godt. På rejsen behøver du ikke skynde dig. Vi sætter tempoet ned, så du kan nyde hver nuance af Frankrigs skatkammer. Vores rejse er skræddersyet til dem, der ønsker en pause fra livets hektiske tempo, hvor selv de små glæder får lov til at blomstre. Hvis lange gåture ikke lige er dig, men samvær og glæden ved selskab med andre er, så er denne rejse skabt til dig.

Vi udforsker Occitanien, den del af Frankrig der byder på alt. Fra det verdenskendte franske køkken med sine fantastiske vine til havets brusen på Middelhavskysten, bjergenes majestætiske skønhed i Pyrenæerne, de eventyrlige, middelalderlige landsbyer og det uendelige landskab, der strækker sig ud i horisonten og inviterer lyset og solen ind.

Rejsen, som er for alle, er tilrettelagt så mennesker med synshandicap også har stort udbytte af rejsen. Den foregår i et tempo, hvor alle kan føler sig godt tilpas og hvor fleksibiliteten gør, at der er plads til den enkeltes ønske og behov. Her kan du trække vejret dybt og mærke frisk luft fylde dine lunger, smage på naturens skønhed og fordybe dig i mad, vin og hjertevarmt socialt samvær.

Rejsen kræver ingen særlige erfaring, blot normal fysisk form og en sund appetit på livet. Samværet er i fokus, vi oplever, spiser, synger, snakker, griner og bare er. Vi spiser sammen til alle måltider og du kommer ikke til at være eller føle dig alene. Du kan selvfølgelig trække dig tilbage, hvis du har brug for lidt ego-tid.

På Hotel Axat, et lille familiedrevet hotel, bliver du budt velkommen af danske ejere, der åbner deres hjerter og hjem for dig. Den smukke natur starter lige uden for dit vindue og rejsen byder på fælles oplevelser med plads til sjov og hygge i godt selskab med god mad, herlig vin og dejlige mennesker. Vi rejser altid i en lille, eksklusiv gruppe, hvor vi er sammen om de gode ting, får nye sociale relationer og skaber dejlige minder.

Velkommen til din pause fra hverdagen, hvor tiden går i dit tempo, og glæden ved livet bliver vores eneste hastighed.

På alle turene vil vores danske rejseleder, Chéri, fungere som guide. Hun fortæller og ”synstolker” gennem hele rejsen. Vi har forsøgt at mindske kørslen, idet det aldrig er sjovt at tilbringe sin ferie i en bus.

Nederst på siden finder du link til Hotel Axat samt den lille sydfranske by vi bor i.

Du kan også læse artiklen om Chéri i seneste nr. af bladet Øjeblikket, som ligger på DBS hjemmeside

Program

Dag 1 – Velkommen til Axat i Sydfrankrig

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at følge med når Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har smurt en lille sandwich, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat, har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

Dag 2Byen Axat og dens historie

Vi starter dagen med morgensang. Efter morgenmaden tager vi en lille slentretur i smalle gader, og oplever sjælen af den hyggelige lille by Axat. Vi hører lidt om byens historie, ser hvor butikkerne er m.v. Turen er på omkring 3 km. men du kan korte den af, hvis du vil. Når vi har samlet appetit til frokosten, tænder Gert op i den store grill i Slotshaven.

Dag 3Tog gennem de imponerende Pyrenæer og økologisk vin

Vi tager toget gennem de smukke Pyrenæer til den lille by Caudies. Vi hører den fantastiske lokalhistorie om folket, deres kamp for at overleve og deres succes tilbage i starten af 1900-tallet, hvor de formåede at vokse ved hjælp af naturen.

I Caudies besøger vi en lille økologisk vingård hvor unge Raphaël laver vine så englene synger. Vi spiser frokost i naturen og tager lokalbussen de 14 km tilbage til Axat.

Dag 4 – Middelhavet og smukke Collioure byder på frokost

Lad dig forføre af den maleriske by, Collioure. Byen, som har patina, palmer og Sydfranske dufte, dumper lige ud i Middelhavet. Byen er karakteristisk med sine strålende farver, maleriske strandpromenade, snirklede gader og trange gyder med gode spisesteder. Vi spiser frokost på strandboulevarden og går på opdagelse i de små spændende butikker og den smukke kirke

Dag 5 – Retten til langsommelighed og forkælelse

Efter en lang dag i går, har vi i dag retten til langsommelighed. Vi besøger byens nye lille keramikværksted. Vi bruger lidt tid på at fordybe os i sansestien i slotshaven – hvem finder flest krydderier, blomster og andet. Frokosten nyder vi i slotshaven.

Eftermiddagen bruger vi til at besøge det lille honningværksted. hvor der er mulighed for at smage og købe honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark. I honningværkstedet kan vi dufte til de underskønne, forskelligartede og håndlavede håndsæber og opdage de indbydende honningkager med alskens lækkerier lige fra ingefær til figner. Det er honningkrydderkage, som de kun kan fremstilles i ‘Europas Honningkrukke’! Mangler du en gave, til fx hundepasseren, vil et glas honning altid gøre lykke. Dagen slutter med hyggelig aftensang.

Dag 6 – Marked – Quillan med café og fortidens borgruin

Det kulørte og velduftende marked er ikke blot stedet, hvor du kan købe friske grøntsager, frugt, fisk, brød, ost og en lang række andre lækkerier. For de lokale har turen til markedet nærmest karakter af et ritual, som er en fast del af livsstilen i Sydfrankrig. Her er franskmændene ikke bange for at bruge lidt ekstra tid på at høre om familien, og de tager sig også gerne tid til at vende verdenssituationen over en kop kaffe eller en tidlig Pastis på den nærliggende café. Ingen kan modstå glæden ved at købe friske oliven, store saftige svesker, hjemmelavet ost, smagfulde pølser, fransk nougat og store saftige frugter.

Frokosten spiser vi i den smukke park Saint Bertrand, som ligger i udkanten af byen Quillan. Efter frokosten kan du bade i parkens forfriskende sø, inden vi fortsætter til centrum af byen. Herfra besøger vi byens gamle borgruin. De gamle borgmure fortæller historier fra både regionskrigene og krigene mod Spanien. Vi følger en labyrint af smukke gader til den hyggelige café ved floden, hvor vi slutter dagen.

Dag 7 – Sanserne skal i brug

Vi starter dagen med morgensang. Efter morgenmaden er det muligt lige at købe den sidste pølse eller ost inden butikkerne lukker.

Vi gør klar til at Gert kan diske op med lokale delikatesser og hjemmelavet lækkerier men inden har vi en kort vinsmagning. Hvor veludviklet er vores lugtesans egentlig – og kan vi smage forskel på om det er hvidvin eller rødvin vi har i glasset? Efter en sjov lugte-/smagsoplevelse i naturskønne omgivelser, der vil efterlade dig fortryllet, spiser vi alskens lækkerier. Om eftermiddagen spiller vi petanque. Det er tid til at pakke inden ’Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftensmåltid. 

Dag 8Tak for denne gang

Ude er godt, men hjemme bedst. Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af en bus, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste rejse…

Hvem

Rejsen er for dig, som ønsker en ferie uden de store udfoldelser. For dig, hvor bentøjet ikke længere gider de lange gåture, men hvor humøret og glæden ved samvær med andre ikke fejler noget. Kort sagt – en rejse, hvor vi har retten til langsommelighed.

For at få det bedste udbytte af rejsen er det vigtigt, at du/I er:

 • fysisk aktiv og kan gå kortere ture i roligt tempo samt kan gå på lette trapper
 • motiveret for og indstillet på socialt samvær med de øvrige deltagere

Hos os er I i trygge hænder

Når I rejser sammen med ligestillede, er der taget hånd om jer fra I ankommer til lufthavnen og til I er tilbage igen. For både jer og os er det vigtigt at gennemføre rejsen med vished om tryghed og sikkerhed:

 • Vores rejser skabes altid med baggrund i specifikt behov og i samarbejde med en fra DBS
 • Vi taler dansk, fransk og engelsk
 • Vi har over 20 års erfaring fra området og vi kender den franske kultur
 • Vores danske rejsebureau står for alt fra start til slut
 • Vi rejser altid i små grupper og I er de eneste gæster på hotellet i perioden

Rejsens pris omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig incl. skatter og afgifter inkl. 20 kg. indchecket bagage
 • Administrationsgebyr, Lokale by- og hotelskatter
 • Transfer Lufthavn – Axat t/r samt al transport i forbindelse med udflugter
 • Alle overnatninger på Hotel Axat i dobbeltværelse
 • Alle måltider er inkluderet og starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejse dagen, bestående af: Morgenbuffet, Frokost som beskrevet i programmet, Aftenmåltider med udvalgte lokale vine og koldt kildevand fra byens egen kilde
 • Adgang til te og kaffe hele dagen på hotellet
 • Alle udflugter
 • Entrée
 • Dansktalende turleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden – medlemsnr. 3176

Rejsens pris omfatter ikke:

Rejse- og afbestillings-forsikring. Vi anbefaler, at du tegner en årsrejse- og afbestillingsforsikring hos dit eget forsikringsselskab, hvis du ikke allerede har det. Drikkevarer som ikke er beskrevet i programmet.

*Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000, -. (begrænset antal).
Vi har sammensat en rejse, så alt er inklusiv. Udover at vi ønsker du skal have så lidt besvær som muligt, ønsker vi også at gøre det gennemskueligt for dig, hvad rejsen rent faktisk koster. Det giver dig tryghed og sikkerhed for, at omkostningerne ikke løber løbsk. Ingen ekstra udgifter til frokost, entrée mv. du skal alene regne med 300-400 kr. i lommepenge til is, cafebesøg og evt. drikkepenge mv.

Ud over det du kan nyde på rejsen, er der også rare mennesker omkring dig

 • Vores blinde rejsekoordinator, Tove Kurup, har ulønnet og frivilligt været med til at tilrettelægge rejsen
 • Medhjælpende rejseguide Lone Bystrup
 • Dansktalende turleder Chéri Rasmusson

Har du brug for personlig ledsagelse, skal du være opmærksom på, at vores rejseledere og rejseguider ikke påtager sig individuelle ledsageropgaver. De står ikke til rådighed for vores gæster personligt, men påtager sig alene praktiske opgaver til støtte for ledelsen.

Ledsager

Har du brug for en ledsager, men er der ingen der kan tage med dig. Kan vi være behjælpelig med at finde en ledsager. Rejseledsagere påtager sig ikke af personlig pleje.

Karakteristisk for vores rejseledsagere er, at de alle har lyst til at have med mennesker at gøre. Du kan forvente at ledsageren, vil ledsage dig

 • på en nærværende og respektfuld måde
 • har et personligt overskud 
 • udviser medmenneskelig forståelse, samt er rolig og kan bevare overblikket
 • er fleksibel og samarbejdsvillig 
 • har en god situationsfornemmelse 
 • er tolerant og engageret 

Ledsageren vil som udgangspunkt møde dig i den danske lufthavn og ledsage dig under hele ferien.

Dækning af udgifter til ledsager under udlandsophold

Du skal, som udgangspunkt, selv afholde alle omkostninger, herunder rejseomkostninger, i forbindelse med ledsageren. Udlandsbekendtgørelsen §5, giver mulighed for i særlige tilfælde at yde dækning af ekstra omkostninger forbundet med kortvarige ferieophold i udlandet. Dette kræver bevilling af ledsager iht. servicelovens § 41, 42, 45, 96, 97, 98, 100, 112, 113, 114 og 118.

Måske har du mulighed for at få omkostningerne dækket?

Du er meget velkommen til at kontakte Care In Mind på telefon 51 24 41 24, så vi kan hjælpe dig i spørgsmålet om ledsager. Du kan også kontakte Dansk Blindesamfunds Konsulentordning, som gerne giver råd og vejledning.

Tilmelding og Spørgsmål

Tilmelding og spørgsmål kan ske til Cheri hos Care In Mind på email: info@careinmind.dk, telefon 51 24 41 24.

Forbehold for ændringer

Herunder er to link til Hotel Axat og byen Axat.

Comments are closed.