parkinson

Når Parkinsons flytter ind – skal livet fortsat leves!

Men når Parkinsons flytter ind rammes hele familien og sygdommen kan være invaliderende for ægteskabet og familielivet.

Vi vil gerne være med til at give både dig og din partner et afbræk fra hverdagen! I vil, i smukke og afslappede omgivelser, møde andre mennesker i samme situation.

Jer og den ubudne gæst

Når Parkinsons sygdom rammer vender det op og ned på livet. Det er ikke kun sygdommen, I skal lære at leve med, men også de vilkår, sygdommen fører med sig.

Måske har I begge en følelse af ensomhed, af at blive sat udenfor livet, selvom der er mennesker omkring jer? I skal vide, at I ikke er alene.

Selv om situationen kan virke uhåndgribelig og svær at fatte, er det nødvendigt at erkende, at Parkinson er flyttet ind i jeres liv og I kommer til at gå hånd i hånd. Men selv om sygdommen får kroppen til larmende at reagere og tankerne hos begge til at myldre, må den ikke hindre jer i at leve et meningsfuldt liv!

For begge er der mange følelser i spil – også  ’forbudte’ følelser. f.eks. vrede, ængstelse og fortvivlelse. Følelser, som kan virke selviske, forkerte, frustrerende og upassende og som kan være svære at dele med hinanden – men som er ganske almindelige!

Oplever I til tider udmattelse, når I gerne vil være noget for den anden men ikke har energien til det? Kender I til at skubbe egne behov i baggrunden ? Har I ind imellem fornemmelsen af at I har glemt jeres egne behov og grænser? Måske har I brug for et pusterum.

I 2019 deltog Flemming Rønhøj og hustru i “Sanserejse for Parkinsonramte par til Sydfrankrig”. Og fik med egne ord ”en på opleveren”.
Læs hele Flemmings rejsebeskrivelse 

En rejse med nydelse, netværk og nyttig viden

Det centrale i rejsen er ikke blot at rejse. Her handler det om at være sammen om de gode ting, at få store oplevelser og skabe et brug- og holdbart netværk.

I kommer til mærke og udfordre jer selv i fællesskab med andre i samme situation. At opleve og skabe gensidig inspiration og eftertanke, erfaringsdeling og fællesskab, trøst og opmuntring. Sammen skal vi være med til at øge jeres livskvalitet, trivsel og tryghed.

Med på rejsen er Psykolog Susanne Ohrt. Susanne er hyppig oplægsholder og telefonrådgiver i Parkinson foreningen. Susanne vil under opholdet stå for kortere oplæg, Mindfulness indslag og i forlængelse heraf skabe trygge rammer for gruppesamtaler – både for ramte og pårørende.

Formålet er at støtte jer begge i at bevare det gode hverdagsliv. I får mulighed for at skabe et netværk med ligestillede. Mennesker, der som jer har forståelse for, hvad det vil sige at leve livet med en kronisk sygdom og hvad det betyder for hverdagen. Her kan der tales om det som lykkes, om det der er svært – men også om det, som ikke lykkes. Her kan I udveksle erfaringer, få mod til at tale med andre og opleve, at I ikke står alene. Vores håb er desuden, at der skabes et netværk, som I vil tage med hjem.

Hvem

Selvhjulpne par, der kan klare lette trapper og rolige gåture i let kuperet terræn. Det er vigtigt for os som arrangører, at det er det rigtige tilbud for jer som par.

Rejsen er primært rettet mod personer med idiopatisk Parkinsons sygdom, hvor funktionsniveauet er påvirket moderat – fase 1-2 og tidlig fase 3 samt dennes pårørende.

For at få det bedste udbytte af rejsen er det vigtigt, at I begge er:

  • fysisk aktive og kan gå 2 – 3 km i lettere kuperet terræn i roligt tempo
  • selvhjulpne og i stand til at varetage almindelige dagligdags gøremål
  • i øvrigt raske og ikke har andre alvorlige sygdomme – fysisk såvel som psykisk
  • motiveret for og indstillet på socialt samvær med de øvrige deltagere

I vil blive kontaktet af Susanne for en individuel og uformel snak inden endelig tilmelding er mulig.

Sydfrankrig med funklende stjernesymfoni og cikadesang

Langt væk fra dagligdagens pligter og rutiner skabes de største forudsætninger for en positiv og motiverende tilgang til fornyet energi. Samtidig med at vi har fokus på jeres situation, har vi også gjort plads til udflugter, oplevelser og hyggeligt samvær.

I skal opleve Frankrig fra mange sider i det tempo som I selv vil. Se programmet her

Stedet er Sydfrankrig

I skal bo i en lille og overskuelig fransk by, hvor I har mulighed for at møde det autentiske Frankrig. Byen ligger for foden af Pyrenæerne og har bare 650 indbyggere. Her leves hverdagen med slagter, købmand og nybagte croissant’er fra byens bager. Midt i byen ligger det 200 år gamle hotel og det er her, på det charmerende hotel, I og gruppen er indlogeret som de eneste gæster. Værelserne er små men gode og alle har eget bad og toilet.

Hos os er I i trygge hænder

Når I rejser sammen med ligestillede, er der taget hånd om jer fra I ankommer til lufthavnen og til I er tilbage igen. For både jer og os er det vigtigt at rejsen gennemføres med vished om tryghed og sikkerhed:

  • Vores rejser skabes altid med baggrund i specifikt behov og i samarbejde med en fagperson
  • Vi taler dansk, fransk og engelsk
  • Vi har over 15 års erfaring fra området og vi kender den franske kultur
  • Gennem vores danske rejsebureau – står vi for alt fra start til slut!
  • Vi rejser altid i små grupper (max 20). I er de eneste gæster på hotellet i perioden

”Det er ikke den stærkeste der overlever, ej heller den mest intelligente
– men den som er mest forandringsvillig.”

– Charles Darwin

Program

Besøg Hotel Axat

Comments are closed.