Rejse for mennesker med hang til forkælelse
Nyd Axats charmerende atmosfære, spektakulære naturscenerier og lokale vine. Udforsk Pyrenæernes skønhed og historiske perler i en lille, eksklusiv gruppe. Rejs med os for en uforglemmelig og personlig oplevelse.
Rejseperiode:
19.09.2025 – 26.09.2025
Program
Dag 1. Afrejse – Ankomst til Hotel Axat
Direkte fly fra København til Montpellier, Sydfrankrig med Norwegian. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Undervejs gør vi et stop ved den historiske middelalderby Béziers, hvor vi strækker benene og nyder en madpakke, som Gert har forberedt, inden vi ser den imponerende gamle sluse med hele 9 slusekamre
Vel fremme i Axat, efter at have indlogeret os på hotellet, byder Chefkokken på en velsmagende middag med udsøgt vin. Aftenen rundes af med kaffe i stuen, hvor vi samles til en kort introduktion af den spændende uge, der venter os, inden vi går til ro
Dag 2. Byen Axat og området omkring os
Velkommen til en dag fyldt med charme og lokal atmosfære! Vi starter dagen med en afslappet slentretur gennem Axats smalle, charmerende gader, hvor bjergenes storslåede udsigt danner den perfekte ramme. Her får du mulighed for at opleve byens sjæl og høre fascinerende historier om dens rige historie, mens du opdager små, lokale butikker og skjulte perler, der venter på at blive udforsket. Turen strækker sig over ca. 3 km, men du kan nemt vælge at forkorte den, hvis du ønsker en mere afslappet oplevelse.
Til frokost samles vi i den idylliske Slotshave, hvor Gert har tændt op i den store grill. Her nyder vi en lækker frokost under åben himmel, mens vi slapper af i den smukke gamle have.
Dag 3. Markedsdag – og en præsts hemmeligheder
Vi begynder dagen med en tur til nabobyen, hvor vi dykker ned i det livlige, farverige og duftende marked. Her er markedet mere end bare indkøb; det er en social fest, hvor de lokale mødes, udveksler sladder og nyder en tidlig Pastis på caféerne.
Med friske oliven, saftige svesker, hjemmelavet ost og frugter i kurvene, finder vi et sted at spise frokost inden vi drager videre til den mystiske perle Rennes-le-Château, hvor vi udforsker den imponerende kirke restaureret af den gådefulde præst Bérenger Saunière. Hans ambitiøse projekter som Villa Bethania og Tour Magdala er en fryd for øjet og rummer en fascinerende historie.
Vi dykker ned i den historiske legende og nyder den betagende udsigt over landskabet, før vi vender tilbage til Axat.
Dag 4. Axat og bjergene med picnic og potteri
Gør dig klar til en dag fyldt med bjergluft, enestående natur og autentiske oplevelser. Vi snører vandreskoene og begiver os ud i de storslåede Pyrenæer, hvor vi bliver mødt af imponerende udsigter, frisk luft og en dyb ro. Vi besøger en lille, autentisk bjergby, hvor tiden synes at stå stille og hvor livet leves på de enkleste og mest ægte måder.
Byen, der ligger idyllisk på toppen med en betagende udsigt over dalen, er et sted, hvor de lokale lever simpelt og med stor stolthed dyrker deres egne afgrøder. Her finder du ingen butikker, men en følelse af ro og autencitet, som er svær at finde andre steder. Vi nyder vores frokost midt i bjergenes skønhed og, hvis vi er heldige, får vi mulighed for at besøge byens blomsterglade ‘mor’, som med stolthed viser os sin smukke have fyldt med roser.
Efter en afslappende pause fortsætter vi vores vandring – en overkommelig tur på ca. 3,0 km hver vej, hvor terrænet byder på små stier, der både går op og ned. Pyrenæernes charme ligger i deres variation, og vi får det bedste af alt på denne rute.
Inden vi vender tilbage, gør vi et stop ved Mandy’s lille potteri, hvor du kan finde unikke gaver eller en speciel souvenir til dig selv. Her er alt håndlavet med kærlighed, og det perfekte minde om en uforglemmelig dag i bjergene.
Dag 5. Betagende Gorge de Galamus og picnic i det fri
Vi tager til den majestætiske Gorge de Galamus – en af regionens mest imponerende naturperler. Denne dybe, 400 meter høje og over 2,5 km lange kløft vil tage pusten fra dig med sine dramatiske landskaber og uberørte skønhed. I kløftens sydlige ende finder vi det historiske St. Antoine-De-Galamus-kloster, der klamrer sig til klipperne som en skat fra fortiden. Vi tager os tid til at udforske klostret og vandre ud i kløften for at lade stedets magi og ro indtage os.
Derefter fortsætter vi til et charmerende vingårdsbesøg hos den passionerede vinavler Raphaël, hvor vi henter kold rosé til vores picnic direkte fra vinbonden. Vi får et unikt indblik i, hvordan den unge vinbonde forvandler druer til nogle af områdets mest fantastiske vine. Vi smager på Raphaëls skønne vine og pakker omhyggeligt nogle af de bedste flasker til vores næste stop: en hyggelig picnic i de naturskønne omgivelser.
Vores picnic bliver en fest for sanserne, hvor vi nyder Gerts udsøgte lækkerier, akkompagneret af vine fra gården, vi netop har besøgt. I solens varme og i skyggerne fra de smukke omgivelser slappe vi af, nyde hinandens selskab og lader os forføre af områdets skønhed og de gode smagsoplevelser – med plads til leg, konkurrence og grin.
Dag 6. Uforglemmelig Domaine La Louvière og charmerende Limoux
Vores tur går til ‘Domaine La Louvière’, beliggende i den charmerende landsby Malviès, midt i det eksklusive AOP Malepère-distrikt mellem Limoux og Carcassonne. Domainets beliggenhed giver et unikt mikroklima, påvirket af både Middelhavet og Pyrenæerne. De dyrker deres vin under strenge økologiske metoder for at udnytte de naturlige forhold bedst muligt og sikre vinens kvalitet og særpræg. På Domaine La Louvière produceres vinene stadig ved manuelt arbejde, hvilket tilføjer en særlig autenticitet.
Corinne vil tage os med på en rundtur i vinmarkerne og føre os gennem den moderne vinproduktion. Med os har vi Gerts dejlige frokost, og sammen dækker vi et smukt bord og nyde lækkerierne med Domainets vine til.
På vejen hjem stopper vi i Limoux. Her har du mulighed for at købe en kop kaffe og nyde den skønne atmosfære på det gamle torv, mens du oplever byens charme og hyggelige gader.
Dag 7. Honningværksted og hygge
Tag med til byens charmerende honningværksted, hvor du kan smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark. Her kan vi også nyde duften af håndlavede sæber og forkæle os selv med lækre honningkager fyldt med alt fra ingefær til figner – en specialitet fra ‘Europas Honningkrukke’! Benyt chancen til at købe en gave til en, du holder af, eller forkæl dig selv med lidt ekstra lækkerier.
Efterfølgende venter en kulinarisk oplevelse i Slotshaven, hvor Gert igen vil forkæle os med lokale delikatesser og hjemmelavede lækkerier. Vi nyder den vidunderlig frokost i de smukke omgivelser, hvor hver bid er en smagfuld opdagelse.
Eftermiddagen er fri. Her kan du tage på skinnecykel gennem de smukke bjerge, nå den sidste gåtur, sidde ved floden, drikke en kop kaffe på cafeen eller hygge med et glas vin, inden det er tid til at pakke og ’Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftensmåltid.
Dag 8. Hjemrejse
Efter en uge fyldt med fantastiske oplevelser og uforglemmelige øjeblikke, er det nu tid til at sige på gensyn og sætte kursen hjem mod Danmark. Vi forlader de smukke omgivelser efter en herlig og op oplevelsesrig uge. Med i kufferten har vi gode minder, nyfunden inspiration og et væld af dejlige oplevelser, som vi kan se tilbage på med glæde.
Forbehold for ændringer hvis nødvendigt.