Ramt af demenssygdom – få et pusterum i Sydfrankrig

Sammen mod nye horisonter…

Nyd Sydfrankrig uden at være defineret af sygdom. Vi kombinerer motion, kultur og store naturoplevelser med socialt samvær i godt selskab

Rejseperiode
14.06.2024 – 21.06.2024

Vi er ikke billigst
men vi er blandt de bedste!

Pris kr. 13.100,- pr. person*

Demenssygdom skal ikke tage fra livet, glæden og minderne!

Når demenssygdom flytter ind rammes hele familien og sygdommen kan være invaliderende for ægteskabet og familielivet.

I en verden, hvor demens ofte er synonym med begrænsninger og bekymringer, er der stadig plads til uforglemmelige oplevelser og fællesskab.

I de sydfranske bjerge med duftene, solen, den fantastisk natur, roen og det lille charmerende hotel, vil vi gerne være med til at give både dig og din partner et værdifuldt pusterum og en pause fra hverdagens bekymringer! I de smukke og afslappede omgivelser, møde I andre i samme situation. Her kan I opleve verden uden fokus på sygdom.

Rejsen er tilrettelagt i samarbejde med demenskonsulent fra Struer Kommune, Inga Primdahl, som har været tilknyttet Alzheimerforeningen i mere end 12 år.

En rejse mod selvopdagelse og vækst

Med omsorg, støtte og en vision om livskvalitet kan selv mennesker ramt af demens og deres pårørende skabe uforglemmelige minder og sammen skrive deres egen beretning om mod og fællesskab.

Med fokus på jeres muligheder snarere end begrænsninger skaber vi oplevelser og fastholder livsglæden.

Rejsen består af 8 herlige dage i selskab med ligestillede.

Rejsen skal være mere end et eventyr i det sydlige Frankrig. Det skal være en rejse mod selvopdagelse, vækst og personlig triumf. Her handler det om at være sammen om de gode ting, at få store oplevelser og skabe et brug- og holdbart netværk. Vi skaber en harmonisk balance mellem udfordringer, fordybelse og glædelige oplevelser. Fokus er på nuet, nærværet og motionen.

Vi udnytter den storslåede natur i de smukke Pyrenæer til fulde, når vi udforsker bjergene, besøger historiske steder og nyder picnic i naturen.”

I kommer til mærke og udfordre jer selv i fællesskab med andre i samme situation. Mennesker, der som jer har forståelse for, hvad det vil sige at leve livet med demenssygdom og hvad det betyder når en uønsket ‘medvært’ pludselig melder sin ankomst i hverdagen.

Her kan I tale om det som lykkes, om det der er svært – men også om det, som ikke lykkes. I kan udveksle erfaringer, få mod til at tale med andre og opleve, at I ikke står alene. Formålet er at støtte jer begge i at bevare det gode hverdagsliv.

Samværet er i fokus. Dagen begynder med fælles morgensang og slutter med aftensang. Vi oplever, spiser, synger, snakker, griner og bare er. Du kan selvfølgelig trække dig tilbage, hvis du har brug for lidt ego-tid.

Vi skal bo i en lille og overskuelig fransk by, hvor I har mulighed for at møde det autentiske Frankrig. Byen ligger for foden af Pyrenæerne og har bare 650 indbyggere.

Midt i byen ligger det 200 år gamle ‘Hotel Axat’, som er et lille familiedrevet hotel, hvor de danske ejere står klar med åbne arme til at byde dig velkommen til et ophold omgivet af sydfransk bjerg idyl. Den smukke natur starter lige uden for dit vindue og rejsen byder på hygge i godt selskab med god mad, herlig vin og dejlige mennesker.

Vi rejser altid i en lille, eksklusiv gruppe. Vi har plads til 10 par, og tilmeldingen sker efter først-til-mølle-princippet. I og gruppen er indlogeret som de eneste gæster på hotellet. Værelserne er små og samtidig hyggelige. Alle har eget bad og toilet.

Hvem

For at få det bedste udbytte af rejsen er det vigtigt, at I begge er:

 • fysisk aktive og kan gå 3-4 km i lettere kuperet terræn i roligt tempo samt at I kan gå på lette trapper
 • selvhjulpne og i stand til at varetage almindelige dagligdags gøremål
 • i øvrigt raske og ikke har andre alvorlige sygdomme – fysisk såvel som psykisk
 • motiveret for og indstillet på socialt samvær med de øvrige deltagere

I vil blive kontaktet af Inga for en individuel og uformel snak inden endelig tilmelding er mulig.

Hos os er I i trygge hænder

Når I rejser sammen med ligestillede, er der taget hånd om jer fra I ankommer til lufthavnen og til I er tilbage igen. For både jer og os er det vigtigt at gennemføre rejsen med vished om tryghed og sikkerhed:

 • Vores rejser skabes altid med baggrund i specifikt behov og i samarbejde med en fagperson
 • Vi taler dansk, fransk og engelsk
 • Vi har over 20 års erfaring fra området og vi kender den franske kultur
 • Vores danske rejsebureau står for alt fra start til slut
 • Vi rejser altid i små grupper og I er de eneste gæster på hotellet i perioden

Rejsens pris omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig incl. skatter og afgifter inkl. 20 kg. indchecket bagage
 • Administrationsgebyr, Lokale by og hotel skatter
 • Transfer Lufthavn – Axat t/r samt al transport i forbindelse med udflugter
 • Alle overnatninger på Hotel Axat i dobbeltværelse (enkeltværelsegebyr 1.600,-)
 • Alle måltider er inkluderet og starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejse dagen, bestående af: Morgenbuffet, Frokost som beskrevet i programmet, Aftenmåltider med udvalgte lokale vine og koldt kildevand fra byens egen kilde
 • Adgang til te og kaffe hele dagen på hotellet
 • Alle udflugter
 • Entrée
 • Demenskonsulent Inga Primdahl
 • Dansktalende turleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Rejsen omfatter ikke:

Rejse- og afbestillings-forsikring. Vi anbefaler, at du tegner en årsrejse- og afbestillingsforsikring hos dit eget forsikringsselskab, hvis du ikke allerede har det. Læs mere om rejseforsikring for mennesker med en kronisk sygdom.  Drikkevarer som ikke er beskrevet i programmet.

Sydfrankrig med funklende stjernesymfoni og cikadesang

Langt væk fra dagligdagens pligter og rutiner skabes de største forudsætninger for en positiv og motiverende tilgang til fornyet energi. Samtidig med at vi har fokus på jeres situation, har vi også gjort plads til udflugter, oplevelser og hyggeligt samvær.

I skal opleve Frankrig fra mange sider i det tempo som I selv vil. Se programmet her

Tilmelding til Demenskonsulent Inga Primdahl: Telefon 2341 3012 / e-mail: primdahlp@gmail.com

Inga Primdahl, Demenskonsulent ved Struer Kommune.

Frivillig i Alzheimerforeningen gennem 12 år. Stor erfaring med udvikling af højskoleophold for demensramte og deres pårørende.

Foredragsholder om livet med demenssygdom.

Medarrangør og rejseleder af rejser for mennesker med demens og deres pårørende

Ret til ændringer forbeholdes.

”Det er ikke den stærkeste der overlever, ej heller den mest intelligente
– men den som er mest forandringsvillig.”

– Charles Darwin

Comments are closed.