Program – Hjerte rejse 2020
19. juni – Ankomst til Hotel Axat
Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ time, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og undervejs holder vi en lille pause, ved den gamle historiske middelalderby Bezier. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre.
Når vi har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer, og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro,
20. juni – Byen Axat
Vi skal på en lille langsom slentretur rundt i den hyggelige lille by Axat. Hvor vi hører lidt om byens historie og ser hvor butikkerne er og den slags. Frokosten spiser vi i Slotshaven. Om eftermiddagen går vi op til den lokale petanque bane og hygger os i hinandens selskab.
21. juni – Marked – Creperie og hygge
Vi besøger det lille lokale marked i Esperaza, hvor man kan købe alt fra oliven til fornøjelige kittelkjoler. Sidde på en cafe og lad en skøn blanding af fine franske damer og gamle engelske hippier passerer forbi. Vi spiser frokost på det lille lokale Creperie. Efter besøget går turen til Rennes-le-Château.
Allerede på køreturen op til byen er der små, men tydelige tegn på, at den lille by skiller sig ud fra andre småbyer i området. Den smukke maleriske landsby blev internationalt kendt efter Dan Brown’s “Da Vinci mysteriet”.
22. juni – Axat og Honningværksted
Vi går mod en lille landsby gennem de smukke Pyrenæer. På vejen skal vi besøge den lille rosenby Artigues. Hvis rosernes ’mor’ er hjemme vil hun stolt vise os rundt i sit rosenparadis. Vi spiser frokost undervejs. Tilbage i Axat er der tid til en lur før vi, om eftermiddagen, går til byens lille honningværksted, hvor der er mulighed for at smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark.
23. juni – Betagende Gorge de Galamus og forrygende grill i storslåede omgivelser
Vi kører gennem den forbløffende ”Gorge de Galamus” – en af de mest storslående landskaber i området. Gorge betyder kløft, og denne kløft er 400m dyb og over 2,5 km lang. Selve kløften er skabet af floden Agly, der gennem millioner af år langsomt har skåret sig vej ned gennem de smukke kalksten. Kløften er et utroligt og betagende syn. Den gamle vej fra 1894 er hugget ind i den lodrette østlige klippe. I den sydlige ende af kløften, kan man se, at det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus klamrer sig til klippeafsatsen. De der har lyst, går et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed.
På vej tilbage til Axat, stopper vi i det fri, hvor vi mødes med kokken, som har tændt op i den store grill. Her spiser vi herlig mad, med god vin til – ren nydelse.
24. juni – Byen for enden af vejen – hos Gedemor
Vi skal på tur ud af snoede veje, op og op til vi når 1.394 meter. Når vejen ender, er vi i byen Le Clat. Her skal vi besøge ”Gedemor”, som er en af byens bare 18 indbyggere. Her lever hun sammen med sin mand af deres 50 geder. Vi skal høre, hvordan de laver ostene og vi skal selvfølgelig også smage deres delikate oste.
25. juni Château med skønne dråber, fortryllende lille by
Vi kører forbi den enorme borg, som troner som en ørnerede i 800 meters højde. Vi skal besøger Château Trillol som laver herlig vin. Vi spiser vores medbragte frokost på Château Trillol, hvor vi selvfølgelig nyder de gode vine til.
Om eftermiddagen besøger vi den smukke lille by Cucugnan, hvis mølle, som stadig er i drift den dag i dag, troner på toppen af den lille by. Her er der mulighed for en lille gåtur eller købe en kop kaffe og nyde stemningen.
26. juni – Ude godt men hjemme bedst
Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af en bus, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande en vinter til…