At rejse

Farverigt garn i kurv
Strik og opnå et koncentreret, bevidst nærvær i nuet, sammen med ligestillede.

”Fransk Strik og Vandring’

Nyd kombinationen af kultur, motion, store naturoplevelser, socialt samvær i godt selskab og masser af strikkeri 


Rejseperiode:
05.05.2023 – 12.05.2023


DESVÆRRE – ALT ER BOOKET.
VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG NÆSTE GANG!

Vil du skrives op til næste rejse – Du kan tilmelde dig info@careinmind.dk


At kombinere en rejse med gode oplevelser og masser af strik skal være lige dele hygge med mulighed for nye strikketeknikker, inspiration, vejledning, herlige naturoplevelser, fællesskab samt god mad og drikke. Alle dele vil du kunne få på denne strikkerejse.

Occitanien er et af de få steder i Frankrig, der har det hele: Det verdenskendte franske køkken med sine store vine, havet med Middelhavskysten, bjergene med Pyrenæerne, Middelalderlige, maleriske landsbyer og landskaber, der i det uendelige rummer lyset, solen og højder vi aldrig kan nå.

Rejsen, som er for alle, er tilrettelagt så mennesker med synshandicap også har stort udbytte af rejsen. Den foregår i et tempo, hvor alle kan føler sig godt tilpas og hvor fleksibiliteten gør, at der er plads til den enkeltes ønske og behov. På rejsen får du masser af frisk luft, god motion og oplever naturens skønhed fra alle sider samtidig med, at der er masser af hyggeligt socialt samvær og strikkeri.

Livets bedste stunder leves i samværet med andre mennesker om det er strik eller andre oplevelser er ligegyldigt – det vigtige er, at du gør dig umage i relationen.

Rejsen ser tilrettelagt i samarbejde med ’strikkeentusiast’ Bente Ullits Eckmann. Bente, som frivilligt og ulønnet har hjulpet i planlægningen af denne rejse, er selv synshandicappet og bl.a kredsformand i DBS Nordsjælland og aktivt medlem i RP-bestyrelsen.

Vores kompetente underviser Kirsten Nyboe, er uddannet Designer og Kunsthåndværker fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Kirsten, der har strikket siden hun var 4 år, er selvstændig med firmaet ’Kirsten Nyboe Design’. Kirsten har udgivet flere bøger om strikning og er en attraktiv og hyppigt brugt underviser.  

Kom og strik! Strik en gave til en, du holder af. Få ideer til strikketøj, som du kan have med i tasken. Start et værk som er svært, lær noget nyt og bliver bedre, eller design præcis det projekt du holder af. Du kan være nybegynder eller øvet – Kirsten møder dig, præcis hvor du er!

Til dig som vil noget andet, byder vi på gode gåture med skønne oplevelser. Den største fordel ved at gå er, at alle kan være med. Du snører bare skoene, åbner din dør – og går… at du så får stærkere ben og flotte baller, er jo bare endnu en fordel. På turene får vi en god snak, alt imens vi går i vores eget tempo.

Du bruger alle dine sanser i mødet med den ægte traditionelle sydfranske idyl. Rejsen kræver ingen særlige erfaring, blot en god fysisk form med en rimelig kondition, at du har lyst til at udfordre dig selv lidt og være med i et sjovt og hyggeligt socialt samvær.

Hotel Axat er et lille familiedrevet hotel, hvor de danske ejere står klar med åbne arme til at byde dig velkommen til et ophold omgivet af sydfransk bjerg idyl. Den smukke natur starter lige uden for dit vindue og rejsen byder på fælles oplevelser med plads til sjov og hygge i godt selskab med god mad, herlig vin og dejlige mennesker. Vi rejser altid i en lille, eksklusiv gruppe. Vi bor som de eneste på hotellet. Vi er sammen om de gode ting, får nye sociale relationer og skaber dejlige minder i et skønt afbræk fra hverdagen.

Nederst på siden finder du link til hvad prisen indeholder, Hotel Axat samt den lille sydfranske by vi bor i.

Glæd dig til:

 • At prøve kræfter med masser af forskellige strikketeknikker – Strikning er ikke bare strikning!
 • Pyrenæernes fantastiske landskaber med stejle bjergsider, dybe dale, imponerende udsigter og spændende flora og fauna.
 • Besøg ved den imponerende Canal du Midi – den ældste menneskeskabte kanal i verden.
 • Picnic og hygge i Slotshaven med den brusende flod som nærmeste nabo.
 • Besøg på et lokalt honningværksted.
 • Lad dig indtage af den imponerende Gorge de Galamus og det smukke eneboerkloster
 • Ægte Middelalderstemning på turen til Europas største Middelalderfæstning
 • Møde, holde og nusse de bløde angorageder når vi besøger garnværkstedet.
 • Vingårdsbesøg, herlige dråbe og lokale specialiteter.
 • Forkælelse, hygge og sjov i godt selskab med ligestillede.
 • Solmodne tomater, oliven, catalanske specialiteter, verdens bedste gedeost og skønne liflige bobler.

Programmet kort fortalt

For dig som strikker – vil der være ca. 18 timers undervisning i strikketeknik inkluderet i prisen. Rejsen er for alle, som lige er begyndt at strikke eller som har strikket i mange år. Vores kompetente strikkeinstruktør jonglerer med maskerne og tager udgangspunkt i lige præcis dig og dit håndværk, så du får det bedste ud af ugen.

For dig som ikke strikker – Her her højt til loftet og det udnytte vi når vi går i bjergene. Vi gå i nærområdet og bruger os selv i selskab med den friske luft, naturen og de skønne udsigter. Vi går et sted mellem 5-10 km. Vi leger og gør lige, hvad som passer os.

DAG 1 – VELKOMMEN TIL AXAT I SYDFRANKRIG

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat, har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

DAG 2 – BYEN AXAT,

Vi starter dagen med en lille slentretur i smalle gader, og oplever sjælen af den hyggelige lille by Axat. Vi hører lidt om byens historie, ser hvor butikkerne er m.v. Når vi har samlet appetit til frokosten, serverer Gert lækkerier i Slotshaven.

Hvis du lytter godt efter, vil du kunne høre strikkepindene hviske utålmodigt til hinanden. Vi slipper vores skønne strikkeentusiaster løs i tidsrummet 15-18.

Vi andre snører skoene og går en tur i de smukke Pyrenæerne. Ud over at vi skal indsnuse den friske bjergluft og nyde den storslåede udsigt, skal vi besøge en autentisk lille bjergby. Byen, som ligger på toppen med udsigt over dalen, har ingen butikker. De lokale lever sparsomt og dyrker deres afgrøder med stolthed. Hvis blomsternes ‘mor’ er hjemme besøger vi hendes smukke have og nyder de smukke roser som står på spring. Turen er ca 2,5 km hver vej. Terrænet er godt og består af små stier. Vi er i bjergene og derfor går det selvfølgelig både op og ned.

DAG 3 – STRIK, LEG OG TUR MED SKINNECYKLER

Efter morgenmaden bydes der op til strik i tidsrummet 9-12.

Vi andre pakker kuglerne og indtager byens petanquebane på ægte fransk maner. Du behøver ikke have erfaring med petanque, det handler ikke om at vinde, kun om at have det sjovt.

Vi spiser frokost sammen med vores dygtige strikkere og senere kører vi sammen på den gamle jernbane. Vi hører den fantastiske lokalhistorie om folket, deres kamp for at overleve og deres succes tilbage i starten af 1900-tallet, hvor de formåede at vokse ved hjælp af naturen og jernbanen som skar sig vej gennem landskabet.

Vi er 4 på hver draisine. 2 tramper i pedalerne mens de andre 2 nyder den skønne bjergluft, frodige udsigter og duftene fra bjergheden. Draisinen fører os gennem landskabet nedstrøms Axat. Vi kører på smalle klippefremspring, broer og tunneller langs floden, hvorpå man engang transporterede træ. Vi kører roligt nedad, mens vi holder øje med de bærende konstruktioner og de vilde blomster, der vokser på klippesiden. Vi skifter plads undervejs, så alle får lejlighed til at cykle og alle kan nyde den underskønne natur.

DAG 4 – MOHAIRGEDER, EUROPAS STØRSTE FÆSTNINGBY

Vi starter dagen tidligt. Vi skal besøge unge Sandra og hendes Mohairgeder. Mohairgeden er kendt for sin fantastiske karisma og charme. Dens hår er unik for dens enestående egenskaber. Mohairgeden er et lille livligt og nysgerrigt dyr. Den er tillidsfuld men samtidig også egenrådig. Vi får lov at nusse med dyrene og høre Sandras historie. Vi skal også se en kvinde arbejde med materialerne. Mohair er kendt som ’diamanten’ inden for naturlige fibre. Det er selvfølgeligt muligt at købe det fine ‘diamant’ garn.

Efter en dejlig formiddag tager vi til Europas største fæstningsby, hvor Auberge La dame Cacas byder på lækker regional frokost.

På lang afstand ser Carcassonne ud som en drøm over Aude-sletten. Med sine 52 tårne, sine dobbelte borgmure og sit greveslot, der blev bygget i det 12. århundrede af Trencavel-familien, er det et perfekt syn af volde og tårne, der ligger som en krone på en bakke midt i vinmarkerne. Denne vision, der er lige som taget ud af et eventyr, tager form, når vi nærmer os byen. Vi dykker ned i byens lange historie, som kan berette om både det keltiske folk, romerne, katharerne og Frankrigs konger. Vi besøger den fantastiske Katedral Basilikaen Saint Nazaire, hvor du vil blive slået af kontrasten mellem det centrale kirkeskibs nøgne stil og den gotiske apsis, der er fuld af ornamenter og lys samt en samling af overdådige glasmalerier, der er blandt de mest bemærkelsesværdige i Sydfrankrig. Basilikaen blev grundlagt i det 11. århundrede. Vi spiser frokost i den gamle by og går bagefter rundt inden for bymurene, som kan fortælle om den fascinerende verden, de tidligere byboer levede i. Du har fornøjelsen af at slentre rundt i de små gyder, der bugner af butikker, caféer og restauranter. Oplev de smukke huse og den enestående arv i en by, der siden romertiden har fremhævet sin strategiske beliggenhed i krydset mellem de veje, der forbinder Atlanterhavet, Middelhavet og Spanien. Du får mulighed for at sidde på en af de mange, gamle torve og nyde en kold øl eller en ægte fransk espresso. Her er mulighed for at at gå på egen hånd.

DAG 5 – STRIK, BORGBESØG OG LÆKRE SMÅKAGER

Som strikkeentusiaster står I nok på pinde for at komme i gang. Måske var gårdagens høst så fristende, at I allerede har udtænkt et nyt og spændende design. Der er STRIK 9.00- 13.

Vi andre tager bussen til Lapradelle, hvor vi besøger den smukke borg Puilaurens, som troner frem fra sin 700 meter høje klippe i bunden af en stor dal. Vi skal røre ved de gamle mure og høre om Katharernes historie, inden vi sætter næsen mod Axat. Undervejs kikker vi på den botanik som vi møder på vores vej i flot natur. Med i rygsækken har vi Gert’s sandwich som vi spiser undervejs.

Efter frokost besøger vi Angelina og nyder hendes småkager. Angelinas eventyr startede ved køkkenbordet og har i dag bredt sig til store dele af området. Her hyldes den gode smag, det stolte håndværk og øjeblikket med sanseligt nærvær. Det lille bageri med eksklusive småkager bages efter opskrifter som er gået i arv gennem generationer. Angelina eksperimenterer også med nye smagssammensætninger, hvor forførende krydderier og frugter udgøres af lokale ingredienser. Hun leger og lader sig inspirere, så en lille småkage blive en stor smagsoplevelse. Mangler du den sidste gave eller bare lidt selvforkælelse vil det være oplagt at købe disse lokale småkager med hjem.

DAG 6 – HONNING, VINGÅRD OG KLOSTER

Friske på dagen er der strik fra lige efter morgenmaden. Vi andre besøger byens lille honningværksted, hvor du kan smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark.

Honning er en koncentreret vandig opløsning af druesukker (glukose) og frugtsukker (fruktose) i stort set lige mængde, som er dannet af biens enzymer ud fra blomsternektarens sukker. Viste du, at Akacie indeholder mere frugtsukker end de fleste andre planter? Det er det høje indhold, som gør akaciehonning flydende – det gælder også for vores bjergakaciehonning.

I honningværkstedet kan vi dufte til de underskønne, forskelligartede og håndlavede håndsæber og opdage de indbydende honningkager med alskens lækkerier lige fra ingefær til figner. Det er honningkrydderkage, som de kun kan fremstilles i ‘Europas Honningkrukke’!

Der er selvfølgelig mulighed for at købe lidt af lækkerierne med hjem – enten til dig selv eller en du har kær.

Frokosten tager vi i godt selskab med Domaine Peter Sichels vine.

Du bevæger dig rundt i vinområdet Languedoc-Roussillon.  Områdets vinhistorie går helt tilbage til 700-tallet. Det har været en dramatisk historie med rigdom og høj kvalitet, indtil vinlusen satte en stopper for det. Så sent som omkring 1980 var kvaliteten af vinene i bedste fald kun på det jævne, men seriøse vindyrkere, som satsede på kvalitet frem for kvantitet, har siden vist vejen.

I dag er Languedoc-Roussillon leverandør af en lang række fremragende vine. Mange, hvoraf kun den kræsende og veloplyste vinelsker kender til – vi smager nogle af dem til vores medbraget frokost.

Om eftermiddagen tager vi på besøg i ”Gorge de Galamus”. Et sted som giver dig en gåsehudsfremkaldende oplevelse.

Gorge betyder kløft, og denne kløft er 400m dyb og over 2,5 km lang. Selve kløften er skabet af floden Agly, der gennem millioner af år langsomt har skåret sig vej ned gennem de smukke kalksten.

Højt oppe på kløftens væg går den gamle vej fra 1894. Vejen blev hugget ind i den lodrette klippe og er fortsat den eneste vej som forbinder baglandet i Corbiere med hovedvejen i St. Paul.

I den sydlige ende af kløften ligger det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus, som klamrer sig til klippeafsatsen.

Klostret besøges via en smuk, lille smal og naturlig sti eller du kan vælge at tage den lille trappe på den anden side af kløften. Det er også muligt at gå et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed.

DAG 7 – DE FANTASTISKE BJERGE MED DEN LARMENDE STILHED OG KAFFE MED SYDFRANSK ATMOSFÆRE

Mens de sidste masker sættes på pinden for denne gang, går vi andre, i roligt tempo, op til den lille naboby Cailla ca 6 km fra Axat. Byen, med sine 46 indbyggere, ligger smukt isoleret i 520m højde omgivet af natur, skønhed og bjerge på alle sider.

Mens vi slentrer i de underskønne bjerge, kan vi være heldige at se store rovfugle flyve højt hævet over os. Vi fornemmer den larmende stilhed og de store vidder. Inden vi atter sætter næsen mod Axat, finder vi nøglen til den lille hyggelige landsbykirke.

Efter frokost inviterer vores lokale kunsthåndværker på kaffe og hygge. Vi hører om hendes arrangementer og mærker på de materialer hun arbejder med. Sidst på eftermiddagen er det tid til at pakke, inden ’Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftensmåltid.

DAG 8 – UDE ER GODT, MEN HJEMME ER BEDST ….

Selvom det er vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. Du bliver hentet ved hotellet af bussen og kørt til lufthavnen. Nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande et stykke tid…

StartdatoFreag 05.05.2023 – Fredag 12.05.2023
MødestedKøbenhavns Lufthavn
HvemAlle – også dig med syns- og/eller høre tab
Fokus påStrik, Kultur, motion, naturoplevelser og socialt samvær
Pris
Vejl. 11.950,00 kr. pr. pers i delt dobbeltværelse. Enkeltværelse +3000,- kr. (begrænset antal enkeltværelser)
Rejseledsager
Rådgivning på synsområdet, Bente Ullits Eckmann, telefon 41 78 41 48, e-mail: bente.ullits@gmail.com
TilmeldingRing til Cheri hos Care In Mind på telefon 51 24 41 24 eller e-mail: info@careinmind.dk
KørestolDet 200 år gamle hotel har ingen elevator og alle værelser skal nås via trappen.
Terrænet, der omgiver os, vil være udfordrende for gangbesværede
TeleslyngeNej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt
ArrangørRejsen arrangeres i et samarbejde mellem CareInMind og en ulønnet person med synshandicap som er medlem af DBS
GennemførelseRejsen gennemføreres ved min. 18 deltagere
AndetForbehold for ændringer, hvis dette er påkrævet

Comments are closed.