Rejse for mennesker ramt af demenssygdomme

Når demenssygdom flytter ind – skal livet fortsat leves!

‘Ramt af demenssygdom

– få et pusterum i Sydfrankrig’

Udrejse 06.08.2023 – Hjemrejse 14.08.2023

Pris kr. 13.100,- pr. person i delt dobbeltværelse

Der er plads til max 20 personer, reservation efter først til mølle princippet.

Tilmelding til Demenskonsulten Inga Primdahl: telefon 2341 3012 eller på e-mail: primdahlp@gmail.com

Når demenssygdom flytter ind rammes hele familien og sygdommen kan være invaliderende for ægteskabet og familielivet.

Vi vil gerne være med til at give både dig og din partner et afbræk fra hverdagen! I vil, i smukke og afslappede omgivelser, møde andre mennesker i samme situation.

Jer og den ubudne gæst

Når demenssygdom rammer vender det op og ned på livet. Det er ikke kun sygdommen, I skal lære at leve med, men også de vilkår, sygdommen fører med sig.

Måske har I begge en følelse af at blive sat udenfor livet, selvom der er mennesker omkring jer? I skal vide, at I ikke er alene – måske er det nu I trænger til et pusterum?

Rejsen består af 11 herlige dage i selskab med ligestillede. Demenskonsulent Inga Primdahl, som til daglig arbejder med mennesker ramt af demens, deltager på hele rejsen.

Det centrale i rejsen er ikke blot at rejse. Her handler det om at være sammen om de gode ting, at få store oplevelser og skabe et brug- og holdbart netværk.

I kommer til mærke og udfordre jer selv i fællesskab med andre i samme situation. Mennesker, der som jer har forståelse for, hvad det vil sige at leve livet med en kronisk sygdom og hvad det betyder for hverdagen.

Her kan I tale om det som lykkes, om det der er svært – men også om det, som ikke lykkes. Her kan I udveksle erfaringer, få mod til at tale med andre og opleve, at I ikke står alene.

Nyd kombinationen af kultur, motion, store naturoplevelser og socialt samvær i godt selskab. Formålet er at støtte jer begge i at bevare det gode hverdagsliv.

Samværet er i fokus, vi oplever, spiser, synger, snakker, griner og bare er. Du kan selvfølgelig trække dig tilbage, hvis du har brug for lidt ego-tid.

I skal bo i en lille og overskuelig fransk by, hvor I har mulighed for at møde det autentiske Frankrig. Byen ligger for foden af Pyrenæerne og har bare 650 indbyggere.

Midt i byen ligger det 200 år gamle ‘Hotel Axat’, som er et lille familiedrevet hotel, hvor de danske ejere står klar med åbne arme til at byde dig velkommen til et ophold omgivet af sydfransk bjerg idyl. Den smukke natur starter lige uden for dit vindue og rejsen byder på fælles oplevelser med plads til sjov og hygge i godt selskab med god mad, herlig vin og dejlige mennesker.

Vi rejser altid i en lille, eksklusiv gruppe, hvor vi er sammen om de gode ting, får nye sociale relationer og skaber dejlige minder i et skønt afbræk fra hverdagen. I og gruppen er indlogeret som de eneste gæster. Værelserne er små men gode og alle har eget bad og toilet.

Rejsen er en enestående mulighed for at koble af fra hverdagen i hyggelige og trygge rammer i det skønne hjørne af Sydfrankrig. Langt væk fra dagligdagens pligter og rutiner skabes de største forudsætninger for en positiv og motiverende tilgang til fornyet energi. Samtidig med at vi har fokus på jeres situation, har vi også gjort plads til udflugter, oplevelser og nærværende samvær.

Hvem

For at få det bedste udbytte af rejsen er det vigtigt, at I begge er:

  • fysisk aktive og kan gå 2 – 3 km i lettere kuperet terræn i roligt tempo og at I kan gå på lette trapper
  • selvhjulpne og i stand til at varetage almindelige dagligdags gøremål
  • i øvrigt raske og ikke har andre alvorlige sygdomme – fysisk såvel som psykisk
  • motiveret for og indstillet på socialt samvær med de øvrige deltagere

I vil blive kontaktet af Inga for en individuel og uformel snak inden endelig tilmelding er mulig.

Sydfrankrig med funklende stjernesymfoni og cikadesang

Langt væk fra dagligdagens pligter og rutiner skabes de største forudsætninger for en positiv og motiverende tilgang til fornyet energi. Samtidig med at vi har fokus på jeres situation, har vi også gjort plads til udflugter, oplevelser og hyggeligt samvær.

I skal opleve Frankrig fra mange sider i det tempo som I selv vil. Se programmet her

Hos os er I i trygge hænder

Når I rejser sammen med ligestillede, er der taget hånd om jer fra I ankommer til lufthavnen og til I er tilbage igen. For både jer og os er det vigtigt at rejsen gennemføres med vished om tryghed og sikkerhed:

  • Vores rejser skabes altid med baggrund i specifikt behov og i samarbejde med en fagperson
  • Vi taler dansk, fransk og engelsk
  • Vi har over 20 års erfaring fra området og vi kender den franske kultur
  • Gennem vores danske rejsebureau – står vi for alt fra start til slut!
  • Vi rejser altid i små grupper (max 20). I er de eneste gæster på hotellet i perioden

”Det er ikke den stærkeste der overlever, ej heller den mest intelligente
– men den som er mest forandringsvillig.”

– Charles Darwin

Comments are closed.