Program vanderejse blinde 2020

Mennesker sidde på en bjergtop og kigger ud over 3 bjergsøer
Naturrejse for blinde og svagsynet

”Poc à Poc”
– rejs med dine sanser

Rejseperiode:
02.07.2021 – 09.07.2021


Reservation efter først til mølle princippet.

Max 20 personer

Pris pr. person kr.: 11.750,-*

gdfdg

kk

Vi er ikke billigst – men vi er blandt de bedste!

Vi vil sætte dig i centrum. Her skal du forkæles så det kan mærkes. Derfor er vores rejser stort set også med alt inklusiv, fra transport henover udflugter til maden og vinen. Det eneste du selv skal betale, er hvis du vil på cafe, eller have en is .. etc.

Synshandicappede

Rejsen omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig. Alle skatter og afgifter
 • 20 kg. indchecket bagage samt 10 kg håndbagage
 • Assistance i lufthavnen – ved behov
 • Når du ankommer i Frankrig, står Cheri og tager imod dig og gruppen.
  Klar til at give jer en uforglemmelig uge.
 • Vores egen bus kører jer til Axat. På vejen til Axat besøger vi den gamle historiske middelalderby Béziers. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre.
 • Alle udflugter sker i vores egen bus, så vi kan holde pauser, når vi har behov for det.
 • Alle entréer til de steder vi skal besøge er selvfølgelig også med i prisen.
 • Syv overnatninger i hyggelige dobbeltværelser på det autentiske landsby hotel, Hotel Axat. (Tillæg for enkeltværelse)
 • Du kan få fat på os 24/7, hvis du eller din partner har brug for hjælp eller lægeassistance.
 • Syv herlige morgenbuffeter med god kaffe/te og nybagte croissants, brød, frugt, hjemmelavet marmelade, lokal honning mv.
 • Syv frokoster enten hjemmelavede lækre sandwich eller Gert’s udsøgte picnic. En dag spiser vi frokost på det lille Creperie i Esperaza, hvor vi skal på marked.
 • Syv aftensmåltider tilberedt med passion. Vores køkkenchef Gert tryller med potter og pander. Hver aften frembringer en lækker 3-retters menu med årstidens lokale råvarer og herlige egns specialiteter.
 • Alle aftensmåltider er inkl. god vin fra Languedoc-Roussillon. For ‘Lige børn leger bedst’ – det kræver nemlig sin vin at matche den lækre mad, så vi har fundet vine, der passer til netop dagens menu. Hver enkelt vin bliver indgående præsenteret og vi afslører, hvordan vi parrer vin og mad.
 • Byen har sin egen kilde, med vand der kommer direkte ud af klippen, øst for byen. Det er herfra de lokale henter deres vand, og derfor de er så sunde og får så god en alderdom, påstår de! – Så selvfølgelig henter og serverer også vi byens kolde kildevand til alle aftenmåltider
 • I den ‘gamle telefonboks’ ved opholdsstuen, kan du lave dig en kop te eller kaffe lige når det passer dig, og hvor der altid er lidt sødt til kaffen.
 • Ved hjemrejsen, bliver I afhentet lige foran hotellet, og kørt til lufthavnen i bus. Der er hjælp til indtjekning ved afrejsen og vi arrangerer assistance, hvis du har behov for det.

Dog omfatter rejsen ikke:

Rejse- og afbestillingsforsikring. Det er forbi mange allerede har en årsrejse-og afbestillingsforsikring hos eget forsikringsselskab.

Ud over det du kan nyde på rejsen, er der også rare mennesker omkring dig

 • Vores blinde rejseleder Lene Fritzbøger Andersen, som ulønnet og frivilligt har været med til at tilrettelægge rejsen
 • Medhjælpende rejseguide Lone Bystrup
 • Dansktalende turleder Chéri Rasmusson
 • Alle lokale by og hotel skatter samt gebyr til Rejsegarantifonden er selvfølgelig også inkluderet.

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Rejser for mennesker med synshandicap

Her møder du det autentiske sydfranske. Languedoc er en perlerække af spektakulære udsigter, smukke borge, vinmarker, markeder og ikke mindst de lange lune sommeraftener, fyldt af duften fra de mange vilde blomster og krydderurter, og lyden af skovene og floden der bruser gennem byen. Blandet med et væld af fuglestemmer og cikadesang. Du kan se ørnene hænge oppe over borgenes forrevne tinder, og drømme dig tilbage til en anden tid, mens du sidder på en hyggelig cafe, med en god kold øl, et glas perlende vin, eller en kop god espresso.

Men du får også mulighed for at opleve den magiske kombination af at være i Frankrig, når du er uden for hotellet, mens du i næste øjeblik inde på hotellet, er der, hvor vi taler dansk, og kan vejlede og hjælpe dig på dit eget sprog. Vores danske værter har i over 15 år boet i Sydfrankrig det meste af året, og de kender hele området rigtig godt. Og de ved, at det er vigtigt, at alt foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, det er dig, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hotellet

Hotel Axat er et lille familiedrevet hotel med få værelser. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din partner. Alle værelserne har eget bad og toilet, de er rene og hyggelige med gode senge – med dyner eller den velkendte ’kuvert-opredning’ efter eget ønske.
Alle værelser er indrettet enkelt og individuelt.

Hjælp til blinde og svagsynede

Vil du se tv, eller lytte til radio, så har vi en dejlig stor fælles stue, med sofaer, bøger etc. og med balkon ud til gaden hvor man kan indsnuse det summende byliv.

Det er der, i stuen, at vi skaber rammen for fællesskab. Her kan vi mødes for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv.

Det er også her, der er mulighed for at tale med andre i samme situation, i en god dialog præget af forståelse og nysgerrighed. Vi bor som de eneste på hotellet. Det at værterne taler godt fransk og dansk, giver en stor tryghed. Det vil være nemt at få fat i en læge, og forklarer hvad der er galt, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Hvis du har brug for at trække dig tilbage, er du velkommen til at smutte over i hotellets lille gårdhave.
Her kan du sidde ganske uforstyrret under den store parasol kun omgivet af smukke blomster.

Her smager du på Pyrenæerne!

Køkkenchefen Gert’s mad er et kapitel for sig selv. Han nyder at finde gode lokale råvarer, inspireret af sæsonen. Al maden er fransk, og du vil komme til at spise god, veltillavet mad.

Hver dag hentes nye varer, for i Sydfrankrig nøjes man ikke med det næstbedste, tomaterne og salaten smager bare bedre, når de er friskplukkede.

Vinen er et kapitel for sig selv, både Gert og Cheri interesserer sig for gode vine, og har godt kendskab til egnens gode vinbønder. Du vil også komme ud og se, hvor den vin du har drukket har groet. En helt særlig oplevelse.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor du har retten til langsommelighed

Hver dag byder på nye fælles oplevelser. Har man lyst til en “afslapningsdag” i Axat — i stedet for at tage på udflugt – er det selvfølgelig også muligt.

Synehandicap

Det er dig der er i fokus! Vi er en lille gruppe og derfor kan vi være fleksible – det betyder fx, at kan du kun gå halvdelen af en planlagt tur, så bliver du hentet undervejs. Har du brug for en lur, har vi tæpper med i bussen og vi finder et dejligt sted, hvor du kan ligge i skyggen. Har du og din kære lyst til bare at holde i hånd og gå alene i den lille by, så er det det I gør.

Med på rejsen er Lene Fritzbøger Andersen , som mange kender
for hendes arbejdsiver som Blindefaglig konsulent i førerhundeordningen hos Dansk Blindesamfund. Lene har været med til at planlægge rejsen for at give vores synshandicappede gæster de bedste oplevelser.

Der er kun plads til 20 personer. Reservation efter først-til-mølle-princippet. Hvorfor hurtig tilmelding anbefales til blind@careinmind.dk

Når du er hos os, investerer du i dig selv og dit parforhold

Blinde og svagsynede

Vi i CareInMind vægter kvalitet, omsorg og nærvær. Vi ved at du har brug for et pusterum, forkælelse og vished. Du er vores gæst, også om natten. Du kan altid få hjælp, hvis du får brug for det. Så til forskel fra de fleste andre rejser, kan du være tryg, du ved hvem vi er og vi ved hvem du er! For os er du ikke bare en gæst – du er VORES gæst!

Vi kan ikke drage fordel af ‘stordrift’ ligesom mange rejseselskaber med kæmpehoteller og voldsomme buffeter – men det vil vi heller ikke!

Vi vil det nære, det menneskelige, det rare. Du er ikke bare en kunde – du er unik, for du er dig. Du fortjener opmærksomhed og det kan du kun få når du rejser i en lille og eksklusiv gruppe, som vil hinanden. Derfor er vi aldrig over 10 par eller 20 personer.

Så tag med på rejsen, hvor du får alle udflugter, al maden du spiser og vinen du drikker til, overnatninger i gode senge, og ikke mindst en rejseleder der taler dansk, og som kender området, og dine behov.

Ledsager

Har du brug for en ledsager, men er der ingen der kan tage med dig. Kan vi tilbyde dig at gøre brug af vores seende medhjælpende rejseledsagere.

Vores medhjælpende rejseledsagere er hjælpeguider, ikke plejere.

Du skal selv afholde omkostningerne, herunder rejseomkostninger, til ledsageren. Udlandsbekendtgørelsen §5, giver mulighed for i særlige tilfælde at yde dækning af ekstra omkostninger forbundet med kortvarige ferieophold i udlandet. Dette kræver bevilling af ledsager iht. servicelovens § 41, 42, 45, 96, 97, 98, 100, 112, 113, 114 og 118. Måske har du mulighed for at få omkostningerne dækket?

 

Startdato Fredag 02.07.2021 – Fredag 09.07.2021
Mødested Københavns Lufthavn
Hvem Alle
Fokus på Blinde og svagtseende
Pris
vejl. 11.750,00 kr. pr. pers i delt dobbeltværelse. Enkeltværelse +3000,- kr. (begrænset antal enkeltværelser) I prisen er rejsen, ophold, udflugter, mad, drikke, guide mv.
Tilmelding skriv til os på blind@careinmind.dk eller ring til Chéri hos CareInMind på telefon 51 24 41 24
Kørestol Nej – det 200 år gamle hotel har trapper og andre spøjse krummelurer.
Terrænet, der omgiver os, vil desuden være udfordrende for gangbesværede
Teleslynge Nej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt
Arrangør Rejsen arrangeres i samarbejde med CareInMind – telefon 51 24 41 24
Gennemførelse Rejsen gennemføreres ved min. 18 deltagere
Andet Forbehold for ændringer, hvis dette er påkrævet

*Prisen er baseret på én person i delt dobbelt værelse. Dette for at holde rejseomkostningerne nede. Hvis du rejser med din partner, vil du automatisk dele værelse med denne.

Rejser du alene, ønsker vi at gøre dit ophold så behageligt som muligt, og derfor vil du blive indlogeret på et værelse med to enkeltsenge med en person af samme køn. Ønsker du enkeltværelse kan dette tilkøbes for kr. 3.000,-. Der er et antal begrænsede enkeltværelser, som sælges efter først-til-mølle-princippet.

Prisen er vejledende. Vi forventer at fastholde prisen, men forbeholder os ret til at ændre prisen såfremt Corona-situationen fordrer dette – sker dette, har du ret til at aflyse jf. vores rejsebestemmelser.

Forbehold for ændringer

Læs mere om rejsen her

Vi glæder os til jer og jeres selskab – A très bientôt !

Comments are closed.