detalje_program_poc

Borg som ligger på toppen af en pog.
Château Puilaurens, tæt på Hotel Axat

’Poc a Poc’rejs med dine sanser

Det perfekte valg for dig, der kan lide kombinationen kultur, motion, store naturoplevelser og godt selskab 

Rejseperiode:
30.08.2021 – 06.09.2021


Vi er ikke billigst – men vi er blandt de bedste!

Pris pr. person kr.: 11.750,-*

Max 20 personer reservation efter først-til-mølle

Poc a Poc’ – kan oversættes til ’et skridt ad gangen’. På vores rejse får du masser af frisk luft, god motion og oplever naturens skønhed og kulturelle højdepunkter. 

Når vi går, lærer vi det lokale område rigtig godt at kende. Vi går i et roligt tempo med små pauser undervejs, det giver os mulighed for at nyde og få beskrevet de ­flotte omgivelser. Vi rejser i en lille gruppe og tager hånd om hinanden.

Ruterne er nøje tilrettelagt, så vi oplever forskelligartet natur, små hemmelige steder, den lokale befolkning og på toppen af det hele, står vores kok klar med lækker mad og udsøgte vine.

Rejsen er for alle, også for dig med synshandicap. Rejsen kræver ingen særlige erfaring, blot en god fysisk form og en rimelig kondition samt at du har lyst til at udfordre dig selv lidt.

Glæd dig til:

  • Pyrenæernes fantastiske landskaber med stejle bjergsider, dybe dale, imponerende udsigter og spændende flora og fauna.
  • Besøg ved Canal du Midi – den ældste fungerende kanal i verden.
  • Picnic og hygge i Slotshaven med den brusende flod som nærmeste nabo.
  • Dybe kløfter og knejsende klippeformationer samt ægte Middelalderstemning på turen til Château Puilaurens.
  • Den smukke natur på områdets solfyldte plateau og en ‘hestelytters’ hemmeligheder.
  • En forfriskende og rask gåtur til små lokale landsbyer i følgeskab med vidunderlig botanik
  • Det kulørte og velduftende lokale marked i Esperaza.
  • Solmodne tomater, oliven, catalanske specialiteter, verdens bedste gedeost, skønne liflige bobler og meget, meget mere.
  • Godt selskab med charmerende og sjove mennesker i skøn kombination med gode oplevelser

Dag 1

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat, har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

Dag 2

Efter den stillesiddende dag i går, er vi friske og veloplagte. Vi går til det smukke Chateau Puilaurens, som troner frem fra sin 700 meter høje klippe i bunden af en stor dal. Undervejs kikker vi på den botanik som vi møder på vores vej. Med i rygsækken har vi en af Gert’s gode sandwich som vi spiser i borggården. Vi skal røre ved de gamle mure og høre om Katharernes historie, inden vi atter sætter næsen mod Axat.

Dag 3

Vi gør os klar til at køre op til Plateau de Sault. Plateau de Sault, hvis overflade er omkring 230 km2 og har en højde mellem 850 – 1250m, ligger på en grund af kalksten, hvilket giver underjordiske hulrum, kløfter og grotter. Vi skal gå i smukke landskaber og spise frokost på toppen af det hele. Fra Pic de Midi i 1159m har vi udsigt til bjergene i Andorra, lavlandet omkring os og de små landsbyer. Når vi er kommet ned fra toppen, går vi til badesøen i Belcaire, hvor vi kan få en velfortjent dukkert. Vi har håndklæder med i bussen.

Dag 4

Kulturel oplevelse under den blå himmel. Vi kører til “Les Orgues’. Et fantastisk sted, hvor naturen har skabt sit eget amphi teater. Væggene udgøres af gigantiske søjler af sandsten, som ligner skulpturelle orgelpiber der rejser sig i 20-30 meters højde. Sandklipperne er dannet gennem millioner af år af vejr og vind. De kaldes ’orgelpiber’ på grund af det hårde lag, som dækker dem og som beskytter dem mod en hurtig erosionsproces. Et lignende landskab findes kun få andre steder i verdenen. Dagen i dag bliver ikke anstrengende overhovedet – det er det fantastiske og imponerende naturfænomen vi har i fokus. Vi gør stop på vejen og besøger en Frankrigs bedste olivenmølle, som har vundet flere guldmedaljer for deres fantastiske olie. Vi skal selvfølgelig smage olien. Der er mulighed for at købe mølles produkter.  Vi lokker Gert til at smøre os en god sandwich, som vi spiser på vejen.

Dag 5

Vi går mod Cailla gennem de smukke Pyrenæer. Ankommet til smukke Cailla holder vi et lille hvil og udforsker byen, hvor der blot bor 12 fastboende, som selvfølgelig har deres egen borgmester – vi besøger byens lille kirke som de lokale har restaureret for nylig. Vi besøger det lille gedeosteri, hvorfra vi medbringer frisk ost som vi spiser til frokost inden vi atter forlader Cailla. Inden turen går mod Axat, skal vi besøge den lille rosenby Artigues. Hvis rosernes ’mor’ er hjemme, vil hun stolt vise os rundt i sit rosenparadis. Om eftermiddagen går vi op til den lokale petanquebane, byens lille honningværksted eller det lille småkagebageri.

Dag 6

Bussen tager os det første stykke af Tour-de-France ruten ind i de smukke Pyrenæer. Hjemstedet for de historiske katharer, i det rige Occitanien. Vi begiver os rundt i den underskønne og meget afvekslende natur, med de store udsigter, ørnene og bjergskråninger. Vi kører forbi den gamle slotsruin ’Château d’Usson’. Vi spiser vores medbragte mad og indånder den friske bjergluft på toppen af Pic de Tabezou. Hvis der er stemning for det og vejret og tiden tillader det, går vi ud på bjergkammen, videre ned til de smukke bjergsøer og op til det lille plateau, som vil fører os ned langs bjergvæggen. Turen kan kortes af og vi går den vej flertallet vil.

Dag 7

Vi besøger det lille lokale marked i Esperaza. Mangler du en lille gave, eller er du bare ude i selvforkælelse, så er det her du kan få friske hvidløg, lækre pølser, herlige oste, skønne velduftende sæber og meget, meget mere. Du får også mulighed for at sidde på en cafe og indsnuse stemningen. Om eftermiddagen er der tid til at pakke, gå den sidste tur i byen, eller bare sidde på øen med et køligt glas rosé og dyppe tæerne i floden. Vi spiser picnic i slotshaven.

Dag 8

Ude er godt, men hjemme bedst. Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af en bus, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste rejse…

Rejsen er for alle som kan lide naturen. Den store erfaring kræves ikke, dog forventes en rimelig kondition, da ruterne kan være lange eller kan gå stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og ujævne klipper på stierne. Turene er forsøgt tilrettelagt således, at der ikke er urimelig meget opstigning eller nedstigning men at man alligevel fornemmer man er på en aktiv rejse i bjergene. I programmet er der også gjort plads til dejlige ’bløde’ oplevelser. På alle turene vil vores rejseleder Chéri fungere som guide og vil fortælle og ”synstolke” for os. Vi har forsøgt at mindske kørslen, idet det aldrig er sjovt at tilbringe sin ferie i en bus.

Ret til ændringer forbeholdes.

Comments are closed.