Program sendiagnosticerede voksne med autisme

Program for rejsen:

Sydfranske oplevelser for sendiagnosticerede voksne med autisme

Rejseperiode 17.05.202424.05.2024

Pris kr. 13.100,- pr. person i delt dobbeltværelse

Der er plads til 10 par. Vi anbefaler hurtig tilmelding.

Tilmelding til Chéri, Telefon +45 5124 4124 eller på e-mail: info@careinmind.dk

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Axat er en autentisk fransk landsby, hvor sommerhimlen glitrer med stjerner, og cikaderne synger en hyggelig melodi. På Hotel Axat , det lille familieejet hotel, finder du små, hyggelige værelser med eget bad og toilet. Værelserne er ikke den store luksus men de er hyggelige og rene og indrettet i fransk stil – enkelt og uden overflødighed. I den charmerende dagligstue samles vi for at dele dagens oplevelser og nyde fællesskabet.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor I har retten til langsommelighed

Vores danske værter, Chéri og Gert, har været i området siden 2002 og sørger for en forkælelse af dine sanser. Alt foregår i et roligt tempo, uden stress og jag. Her er det jer, der, for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Her smager du på Pyrenæerne!

Gert, vores kok, skaber kulinariske mesterværker med lokale råvarer, mens områdets vinbønder matcher hans smagsoplevelser med elegante, udtryksfulde vine.

Vi ser frem til at skabe et nyt kapitel i din historiebog fyldt med vidunderlige oplevelser og minder.

Program

byen Axat. Kirken ligger til venstre, floden til højre. Bjerg og blå himmel i baggrunden

Dag 1 – fredag 17. maj Ankomst 

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat, har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro. 

Dag 2 – lørdag 18. maj Axat – Grill og Sansehaven 

Vi starter dagen med en lille slentretur i smalle gader, og oplever sjælen af den hyggelige lille by Axat. Vi hører lidt om byens historie, ser hvor butikkerne er m.v. Turen er på omkring 3 km. men du kan korte den af, hvis du vil.  

Når vi har samlet appetit til frokosten, tænder Gert op i den store grill i Slotshaven. Haven, som er indrettet som sansehave, byder dig velkommen og inviterer dig til at fordybe dig i naturens skønhed. Her er en verden af skønhed, som pirrer dine sanser. Vi befinder os i en tidslomme, hvor I har retten til langsommelighed og om eftermiddagen er der tid til dig selv. Er der stemning for det, går vi op og spiller petanque på den lokale bane. 

Dag 3 – søndag 19. maj Marked i Esperaza – Den magiske skov i Nébias – kaffe i Quillan 

Det kulørte og velduftende marked er ikke blot stedet, hvor du kan købe friske grøntsager, frugt, fisk, brød, ost og en lang række andre lækkerier. For de lokale har turen til markedet nærmest karakter af et ritual, som er en fast del af livsstilen i Sydfrankrig. Her er franskmændene ikke bange for at bruge lidt ekstra tid på at høre om familien, og de tager sig også gerne tid til at vende verdenssituationen over en kop kaffe eller en tidlig Pastis på den nærliggende café. Ingen kan modstå glæden ved at købe friske oliven, store saftige svesker, hjemmelavet ost, smagfulde pølser, fransk nougat og store saftige frugter. Herfra kører vi til en magisk verden i en spektakulær klippelabyrint. Vi skal nyde den smukke natursti og den grønne labyrint. Den snoede sti går gennem et særligt stenet relief, som synker ned i en skov af buksbom, eg og andre planter fra den lokale flora. Underlagt er godt og stigningen let. Vi har en dejlig madpakke med i rygsækken.  

På hjemvejen stopper vi i byen Quillan. Her slutter vi på en hyggelig cafe, hvor I har mulighed for at købe en kop kaffe, øl eller måske har du lyst til at smage franskmændenes national drik, Pastis?  

Dag 4 – mandag 20. maj Pyrenæerne, Store udsigter, hemmelig have og det fineste potteri. 

Vi går en tur i de smukke Pyrenæerne. Ud over at vi skal indsnuse den friske bjergluft og nyde den storslåede udsigt, skal vi besøge en autentisk lille bjergby. Byen, som ligger på toppen med udsigt over dalen, har ingen butikker. De lokale lever sparsomt og dyrker deres afgrøder med stolthed. Vi besøger Madame Anni som har den smukkeste rosenhave. Måske er ’Tortue’, den 50 år gamle skildpadde, hjemme så vi kan hilse på. På vejen hjem kigger vi ind i Mandy’s lille potteri – her er rig mulighed for at købe en gave eller et minde til jer selv.  

Turen er ca 3,5 km hver vej. Terrænet er godt og består af små stier. Vi er i bjergene og derfor går det selvfølgelig både op og ned. Mulighed for at blive kørt noget af vejen.  Om eftermiddagen er der tid til jer selv. Hyg om selv, besøg de små forretninger, køb en café au lait og nyd flodens brusen på byens lille cafe. 

Dag 5 – tirsdag 21. maj – Lokalbus til Chateau Puilaurens – frisk gåtur hjem til Axat 

Vi tager bussen til Lapradelle, hvor vi besøger den smukke borg Puilaurens, som troner frem fra sin 700 meter høje klippe i bunden af en stor dal. Vi skal røre ved de gamle mure og høre om Katharernes historie, inden vi sætter næsen mod Axat. Undervejs kikker vi på den botanik som vi møder på vores vej i flot natur. Med i rygsækken har vi Gert’s sandwich som vi spiser undervejs. Turen er på ca 11 km i godt terræn. Om eftermiddagen er der tid til jer selv. 

Dag 6 – onsdag 22. maj – Gorge de Galamus – Vingårdsbesøg 

Vi kører til den forbløffende ”Gorge de Galamus” – en af de mest storslåede landskaber i området. ‘Gorgen’, som betyder kløft, er 400m dyb og over 2,5 km lang. Et utroligt og betagende syn. Igennem millioner af år har floden Agly, langsomt skåret sig vej ned gennem de smukke kalksten. Vejen som, nærmest hænger på den lodrette østlige bjergside, er fra 1894. I den sydlige ende af kløften, kan man se, at det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus klamrer sig til klippeafsatsen. Vi besøger klostret og går et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed. 

Frokosten tager vi i godt selskab med Domaine Peter Sichels vine.

Du bevæger dig rundt i vinområdet Languedoc-Roussillon.  Områdets vinhistorie går helt tilbage til 700-tallet. Det har været en dramatisk historie med rigdom og høj kvalitet, indtil vinlusen satte en stopper for det. Så sent som omkring 1980 var kvaliteten af vinene i bedste fald kun på det jævne, men seriøse vindyrkere, som satsede på kvalitet frem for kvantitet, har siden vist vejen. 

I dag er Languedoc-Roussillon leverandør af en lang række fremragende vine. Mange, hvoraf kun den kræsende og veloplyste vinelsker kender til – vi smager nogle af dem til vores medbragte frokost. 

Dag 7 – torsdag 23. maj – Axat fotosafari, picnic og honningværksted  

I dag har vi egoist-dag. Vi tager på foto-safari gennem Axat. Vi skal gå på opdagelse i byens kroge og finde små detaljer som gemmer sig overalt i byen. Hvem mon finder flest foto fra den lille by? Vi spiser skøn picnic i slotshaven og slår mave inden vi besøger byens lille honningværksted, hvor du kan smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark. 

Honning er en koncentreret vandig opløsning af druesukker (glukose) og frugtsukker (fruktose) i stort set lige mængde, som er dannet af biens enzymer ud fra blomsternektarens sukker. Vidste du, at Akacie indeholder mere frugtsukker end de fleste andre planter? Det er det høje indhold, som gør akaciehonning flydende – det gælder også for vores bjergakaciehonning. 

I honningværkstedet kan vi dufte til de underskønne, forskelligartede og håndlavede håndsæber og opdage de indbydende honningkager med alskens lækkerier lige fra ingefær til figner. Det er honningkrydderkage, som de kun kan fremstilles i ‘Europas Honningkrukke’! 

Der er selvfølgelig mulighed for at købe lidt af lækkerierne med hjem – enten til dig selv eller en du har kær. Sidst på eftermiddagen er det tid til at pakke, inden ’Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftensmåltid. 

Dag 8 – fredag 24. maj – hjemrejse. 

Selvom det er vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af bussen og kørt til lufthavnen. Nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande et stykke tid… 

Pris

13.100,- pr. person

*Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse.
Vi har sammensat en rejse, så alt er inklusiv. Udover at vi ønsker I skal have så lidt besvær som muligt, ønsker vi også at gøre det gennemskueligt for dig, hvad rejsen rent faktisk koster. Det giver dig tryghed og sikkerhed for, at omkostningerne ikke løber løbsk. Ingen ekstra udgifter til frokost, vin til aftensmaden, entrée mv. I skal alene regne med 300-400 kr. i lommepenge til is, cafebesøg, evt. drikkevarer, som ikke er beskrevet i programmet, drikkepenge mv. 

Prisen inkluderer: 

  • Flyrejse t/r København – Frankrig inkl. 20 kg. indchecket bagage samt 10 kg håndbagage 
  • Ophold i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet 
  • Assistance i lufthavnen – ved behov 
  • Udflugter i vores egen bus eller lokalbus, hvor det er hensigtsmæssigt 
  • Alle programsatte udflugter, entréer til de steder vi skal besøge, er også med i prisen. 
  • Dansktalende rejseguide. 
  • Du kan få fat på os 24/7, hvis du eller din partner har akut brug for hjælp til fx lægeassistance. 
  • Syv herlige morgenbuffeter
  • Syv skønne frokoster
  • Syv aftensmåltider bestående af en lækker 3-retters menu. 
  • Forkælelse
  • Alle aftensmåltider serveres med god vin fra Languedoc-Roussillon samt kildevand fra byens kilde.  
  • Mulighed for at lave kaffe/te på hotellet når det passer dig  
  • Alle lokale by og hotel skatter samt gebyr til Rejsegarantifonden (nr.3176) er selvfølgelig også inkluderet. 

Prisen omfatter ikke: 

Rejse- og afbestillingsforsikring. Drikkevarer og andet, som ikke er beskrevet i programmet. Samt specialkost herunder ’safefood’. 

Tilmelding til Chéri, Telefon +45 5124 4124 eller på e-mail: info@careinmind.dk

Ret til ændringer forbeholdes.

Comments are closed.