Detaljeprogram kan fremsende

Rejsen ’Poc a Poc’

Det perfekte valg for dig, der kan lide kombinationen kultur, motion, store naturoplevelser og godt selskab. 

Poc a Poc’ – kan oversættes til ’et skridt ad gangen’. På vores rejse får du masser af frisk luft, god motion og oplever naturens skønhed og kulturelle højdepunkter. 

Når vi går, lærer vi det lokale område rigtig godt at kende. Vi går i et roligt tempo med små pauser undervejs, det giver os mulighed for at nyde og få beskrevet de ­flotte omgivelser. Vi rejser i en lille gruppe og tager hånd om hinanden.

Ruterne er nøje tilrettelagt, så vi oplever forskelligartet natur, små hemmelige steder, den lokale befolkning og på toppen af det hele, står vores kok klar med lækker mad og udsøgte vine.

Rejsen er for alle, også for dig med synshandicap. Rejsen kræver ingen særlige erfaring, blot en god fysisk form og at du har lyst til at udfordre dig selv lidt.

Mandag 29. juni 2020

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat og har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer, og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

Tirsdag 30. juni 2020

Efter den stillesiddende dag i går, er vi friske og veloplagte. Vi går til det smukke Chateau Puilaurens som troner frem fra sin 700 meter høje klippe i bunden af en stor dal. Undervejs kikker vi på den botanik som vi møder på vores vej. Med i rygsækken har vi en af Gert’s gode sandwich som vi spiser i borggården. Vi skal røre ved de gamle mure og høre om Katharernes historie, inden vi atter sætter næsen mod Axat.

Længde: Ca. 18 km
Underlag og omgivelser: Gode grus stier hovedsagelig i skov.
Sværhedsgrad: 2
Højdemeter 740

Onsdag 01. juli 2020

Vi gør os klar til at køre op til Plateau de Sault. Plateau de Sault, hvis overflade er omkring 230 km2 og har en højde mellem 850 – 1250m, ligger på en grund af kalksten, hvilket giver underjordiske hulrum, kløfter og grotter. Vi skal gå i smukke landskaber og spise frokost på toppen af det hele. Fra Pic de Midi i 1159m har vi udsigt til bjergene i Andorra, lavlandet omkring os og de små landsbyer. Når vi er kommet ned fra toppen, besøger vi danske Freja, som bor i området med sine heste, en lokal bjergheste race, hvoraf der kun findes 550 i verden. Vi får en spændende dag og overraskende indsigt i en ’hestelytters verden’.
Længde: Ca. 13 km
Underlag og omgivelser: Gode stier med lidt rullesten og skovbund. Blanding af skov og åbent terræn.
Sværhedsgrad: 3
Højdemeter: 326

Torsdag 02. juli 2020

I dag er vi lidt kulturelle. Vi kører til “Les Orgues’. Et fantastisk sted, hvor naturen har skabt sit eget amphi teater. Væggene udgøres af gigantiske søjler af sandsten, som ligner skulpturelle orgelpiber der rejser sig i 20-30 meters højde. Sandklipperne er dannet gennem millioner af år af vejr og vind. De kaldes ’orgelpiber’ på grund af det hårde lag, som dækker dem og som beskytter dem mod en hurtig erosionsproces. Et lignende landskab findes kun få andre steder i verdenen. Dagen i dag bliver ikke anstrengende overhovedet – det er det fantastiske og imponerende naturfænomen vi har i fokus. Vi gør stop på vejen og besøger lokale producenter af olivenolie og herlig vin. Vi lokker Gert til at smøre os en god sandwich, som vi spiser på vejen.
Længde: Ca. 4-5 km
Underlag og omgivelser: gode stier bestående af fast sand
Sværhedsgrad: 1
Højdemeter: 100

Fredag 03. juli 2020

Vi går mod Cailla gennem de smukke Pyrenæer, undervejs besøger vi et lille osteri i La Prades. Vi skal smage på de flotte oste og se den gamle kælder, hvor ostene ligger og modner. Ankommet til smukke Cailla holder vi et lille hvil, inden turen går mod Axat. På vejen skal vi besøge den lille rosenby Artigues. Hvis rosernes ’mor’ er hjemme vil hun stolt vise os rundt i sit rosenparadis. Vi spiser picnic i slotshaven. Om eftermiddagen går vi op til den lokale petanquebane, byens lille honningværksted eller det lille småkageri.
Længde: Ca. 11 km
Underlag og omgivelser: gode stier med lidt asfalt, grussti og skovbund. Blanding af skov og åbent terræn
Sværhedsgrad: 2
Højdemeter: 429

Lørdag 04. juli 2020

Bussen tager os det første stykke af Tour-de-France ruten ind i de smukke Pyrenæer. Hjemstedet for de historiske katharer, i det rige Occitanien. Vi begiver os rundt i den underskønne og meget afvekslende natur, med de store udsigter, ørnene og kommer forbi den gamle slotsruin ’Château d’Usson’. Vi spiser vores medbragte mad og indånder den friske bjergluft på toppen af Pic de Tabezou. Hvis der er stemning for det, går vi ud på bjergkammen, videre ned til de smukke bjergsøer og op til det lille plateau, som vil fører os ned langs bjergvæggen. Turen kan kortes af og vi går den vej flertallet vil.
Længde: Ca. 12 km
Underlag og omgivelser: bjerge med rullesten, vandløb og stejle op- og nedstigninger. Åbent bjergterræn
Sværhedsgrad: 4 (turen kan kortes / sværhedsgrad)
Højdemeter: 800

Søndag 05. juli 2020

Vi besøger det lille lokale marked i Esperaza. Mangler du en lille gave, eller er du bare ude i selvforkælelse, så er det her du kan få friske hvidløg, lækre pølser, herlige oste, skønne velduftende sæber og meget, meget mere. Du får også mulighed for at sidde på en cafe og indsnuse stemningen inden vi spiser frokost på det lille lokale Creperie. Om eftermiddagen er der tid til at pakke, gå den sidste tur i byen, eller bare sidde på øenn med et køligt glas rose og dyppe tæerne i floden.

Mandag 06. juli

Ude er godt, men hjemme bedst. Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af en bus, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste rejse…

Ret til ændringer forbeholdes.

Sværhedsgraderne fra 1 til 4 som følgende:

1 – Let vandring med relativ korte distancer på gode stier.

2 – Let til middel vandring – nærmest lange traveture på jævnt underlag, dog med stigninger og fald.

3 – Middel vandring – noget mere krævende med stejlere passager. Kræver rimelig god kondition. Underlaget vil være ujævnt og stenet.

4 – udfordrende vandring – Vandringerne fordre en god kondition og udholdenhed. Der kan være passager, hvor det er nødvendigt at støtte med hænderne eller hvor stenblokke skal forceres.

Rejsen er for alle som kan lide naturen. Den store vandreerfaring kræves ikke, dog forventes en rimelig kondition, da ruterne enten er lange eller går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og ujævne klipper på stierne. Vandreturene er forsøgt tilrettelagt således, at der ikke er urimelig meget opstigning eller nedstigning. I programmet er der også gjort plads til dejlige ’bløde’ oplevelser. På alle turene vil vores rejseleder Chéri fungere som guide og vil fortælle og ”synstolke” for os. Vi har forsøgt at mindske kørslen, idet det aldrig er sjovt at tilbringe sin ferie i en bus.

Comments are closed.