detalje_program_seniorer

Axat huse med kirke til venstre, floden til højre. Bjerg og blå himmel i baggrunden

Program – Rejsen for modne mennesker

Ankomst til Hotel Axat


Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat og har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer, og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

Gorge de Jaume og grill i det fri

Vi skal til ’Gorge de Jaume’. Kløften kunne sagtens indgå som kulisse til Ronja Røverdatter. Vi går i duften af blomster og træer, stilheden i den vilde natur bliver kun afbrudt af den brusende flod som løber i bunden af kløften. Vi når de to borgruiner, Château de Sabarda og Château St Pierre de Fenouillet. Vi går op på den ene borgruin, hvorfra vi har en fantastisk udsigt. Foran os ligger det mystiske bjerg Bugarach.

Når vi kommer tilbage, mødes vi med kokken, som har tændt op i den store grill. Mens vi summer over dagens tur spiser vi herlig mad, med god vin til – ren nydelse.

Marked – og picnic i slotshaven

Vi besøger det lille lokale marked i Esperaza, hvor vi kan købe alt fra oliven til fornøjelige kittelkjoler. Sid på en cafe og lad en skøn blanding af fine franske damer og gamle engelske hippier fryde dit øje. Tilbage i Axat spiser vi picnic i slotshaven. Om eftermiddagen går vi op til den lokale petanque bane og hygger os i hinandens selskab.

Frokosten spiser vi i Slotshaven. Om eftermiddagen går vi op til den lokale petanque bane og hygger os i hinandens selskab.

Byen Axat

Vi skal på en lille langsom slentretur rundt i den hyggelige by Axat. Hvor vi hører lidt om byens historie og ser hvor butikkerne er og den slags.

Vi besøger byens dejlige honningværksted, hvor der er mulighed for at smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark.

Vi bliver i og omkring den smukke by. Med i rygsækken har vi en af Gert’s gode sandwich. Tilbage i Axat er der tid til at sidde på cafe, eller bare sidde og nyde flodens brusen med en god bog.

Betagende Gorge de Galamus og forrygende Château Trillol

Vi kører gennem den forbløffende ”Gorge de Galamus” – en af de mest storslående landskaber i området. Gorge betyder kløft, og denne kløft er 400m dyb og over 2,5 km lang. Selve kløften er skabet af floden Agly, der gennem millioner af år langsomt har skåret sig vej ned gennem de smukke kalksten. Kløften er et utroligt og betagende syn. Den gamle vej fra 1894 er hugget ind i den lodrette østlige klippe. I den sydlige ende af kløften, kan man se, at det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus klamrer sig til klippeafsatsen. Vi går et stykke ud i kløften for at betragte dette fantastiske sted med al sin skønhed.

Vi kører forbi den enorme borg, Château Queribus, som troner som en ørnerede i 800 meters højde. Vi skal besøger Château Trillol som laver herlig vin. Vi spiser vores medbragte frokost på Château Trillol, hvor vi selvfølgelig nyder de gode vine til. Senere går vi en tur i den smukke lille by Cucugnan, hvis mølle, som stadig er i drift den dag i dag, står i skab kontrast på toppen af byens bakke. Her er der mulighed for at købe en kop kaffe og nyde stemningen.

Byen for enden af vejen – hos Gedemor

Vi skal på tur ud af snoede veje, op og op til vi når 1.394 meter. Når vejen ender, er vi i byen Le Clat. Her skal vi besøge ”Gedemor”, som er en af byens bare 32 indbyggere. Her lever hun sammen med sin mand af deres 50 geder. Vi skal høre, hvordan de laver ostene og vi skal selvfølgelig også smage deres delikate oste.

Rennes les Château – en præsts hemmeligheder

Allerede på køreturen op til byen er der små, men tydelige tegn på, at den lille by skiller sig ud fra andre småbyer i området. Den smukke maleriske landsby blev internationalt kendt efter Dan Brown’s “Da Vinci mysteriet”.

Vi besøger vi den gamle kirke og hører om præstens hemmeligheder. Vi spiser vores medbragte sandwich med storslået udsigt over dalen.

Om eftermiddagen er der tid til at pakke, gå den sidste tur, eller bare sidde ved floden med et køligt glas rose og dyppe tæerne i floden.

Ude godt men hjemme bedst

Selv om det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. I bliver hentet ved hotellet af en bus, og kørt til lufthavnen. Og nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande til næste eventyr…

Comments are closed.