By og Hotel

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

gruppe går mellem bjerge. himlen er blå og der er bjergtoppe så langt øjet rækker.

Her møder du det autentiske sydfranske. Languedoc er en perlerække af spektakulære udsigter, smukke borge, vinmarker, markeder og ikke mindst de lange lune sommeraftener, fyldt af duften fra de mange vilde blomster og krydderurter, og lyden af skovene og floden der bruser gennem byen. Blandet med et væld af fuglestemmer og cikadesang. Du kan se ørnene hænge oppe over borgenes forrevne tinder, og drømme dig tilbage til en anden tid, mens du sidder på en hyggelig cafe, med en god kold øl, et glas perlende vin, eller en kop god espresso.

Men du får også mulighed for at opleve den magiske kombination af at være i Frankrig, når du er uden for hotellet, mens du i næste øjeblik inde på hotellet, er der, hvor vi taler dansk, og kan vejlede og hjælpe dig på dit eget sprog. Vores danske værter har i over 15 år boet i Sydfrankrig det meste af året, og de kender hele området rigtig godt. Og de ved, at det er vigtigt, at alt foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, det er dig, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hotellet, som ligger i hjertet af den lille landsby, er omgivet af byens bager, købmand, slagter, café og tabac. Byen har også et lille posthus, en frisør, et lægehus, apotek og blot et stenkast fra hotellet er floden, hvori den lille ø indbyder til et skyggefuldt hvil.

Hotellet

Hotel Axat er et lille familiedrevet hotel med få værelser. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din partner. Alle værelserne har eget bad og toilet, og er rene og hyggelige med gode senge – med dyner eller den velkendte ’kuvert-opredning’ efter eget ønske.
Alle værelser er indrettet enkelt og individuelt.

Lyst værelse med dobbeltseng. Sengetæppet og de øvrige nuancer er orange

Vil du se tv, eller lytte til radio, så har vi en dejlig stor fælles stue, med sofaer, bøger etc. og med balkon ud til gaden hvor man kan se på bylivet.

Det er der, i stuen, at vi skaber rammen for fællesskab. Her kan vi mødes for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv.

Vi bor som de eneste på hotellet. Det at værterne taler godt fransk og dansk, giver en stor tryghed.

Hvis du har brug for at trække dig tilbage, er du velkommen til at smutte over i hotellets lille gårdhave.
Her kan du sidde ganske uforstyrret under den store parasol kun omgivet af smukke blomster.

Her smager du på Pyrenæerne!

Væk fra frikadeller og den brune sovs. Køkkenchefen Gert’s mad er et kapitel for sig selv.

Han nyder at finde gode lokale råvarer, inspireret af sæsonen. Al maden er fransk, og du vil komme til at spise god, veltillavet mad.

Hver dag hentes nye varer, for i Sydfrankrig nøjes man ikke med det næstbedste, tomaterne og salaten smager bare bedre, når de er friskplukkede.

Vinen er et kapitel for sig selv, både Gert og Cheri interesserer sig for gode vine, og har godt kendskab til egnens gode vinbønder. Du vil også komme ud og se, hvor den vin du har drukket har groet. En helt særlig oplevelse.

Comments are closed.