Program Synshandicap sanserejse 2019

”På rejse med dine sanser’

Forkæl dig selv og dine sanser


Rejseperiode:
20.05.2022 – 27.05.2022


Reservation: først til mølle princippet, max 20 pers.

Pris pr. person kr.: 11.750,-*

*Prisen er baseret på én person i delt dobbelt værelse. Ønsker du enkeltværelse kan dette tilkøbes for kr. 3.000,-. (begrænset antal).

Du bruger alle dine sanser i mødet med den ægte traditionelle sydfranske idyl. Languedoc er en perlerække af spektakulære middelalderbyer, bjerge, skove og farverige markeder. At vi så har Middelhavet og er verdens største sammenhængende vinområde gør jo bare oplevelsen mere enestående. Men det er også lyden af floden, der bruser gennem byen, blandet med et væld af fuglestemmer og cikadesang. Og ikke mindst er det de lange lune sommeraftener fyldt af duften fra de mange vilde blomster og krydderurter.

Glem hverdagen for en stund, mens du sidder på en hyggelig cafe med en forfriskende pastis, et glas perlende vin eller en kop espresso.

Glæd dig til:

 • Pyrenæernes fantastiske landskaber med stejle bjergsider, dybe dale, imponerende udsigter og spændende flora og fauna.
 • Besøg ved den imponerende Canal du Midi – den ældste menneskeskabte kanal i verden.
 • Picnic og hygge i Slotshaven med den brusende flod som nærmeste nabo.
 • Besøg på et lokalt honningværksted.
 • Dybe kløfter og knejsende klippeformationer på turen til Gorges de Galamus.
 • Den smukke maleriske landsby, Rennes-le-Château som bl.a. Dan Brown fik gjort kendt, langt ud over Frankrigs grænser via “Da Vinci mysteriet”.
 • Vingårdsbesøg, herlige dråbe og lokale specialiteter.
 • Det kulørte og velduftende lokale marked i Esperaza.
 • Vidunderlige, underskønne Middelhav.
 • Forkælelse, hygge og sjov i godt selskab med ligestillede.
 • Solmodne tomater, oliven, catalanske specialiteter, verdens bedste gedeost og skønne liflige bobler.

Dag 1 – Velkommen til Axat i Sydfrankrig

Vi flyver fra København til Sydfrankrig. På turen til Axat, der tager ca. 2½ timer, får du rig lejlighed til at se Sydfrankrig åbne sig for dig, med cypresser, platanalleer, og små hyggelige landsbyer. Vi kører i vores egen bus og på vejen til Axat stopper vi ved den gamle historiske middelalderby Beziér, hvor vi holder en lille pause, for at strække benene. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre. Når vi kommer frem til hotel Axat, har fået bagagen op på værelserne og lige sundet os lidt, mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os. Chefkokken byder på en tiltrængt middag med udsøgt vin. I stuen serveres kaffe inden vi går til ro.

DAG 2 – BYEN AXAT OG HONNINGVÆRKSTEDET

Vi starter dagen med en lille slentretur i smalle gader, og oplever sjælen af den hyggelige lille by Axat. Vi hører lidt om byens historie, ser hvor butikkerne er m.v. Når vi har samlet appetit til frokosten, serverer Gert lækkerier i Slotshaven. Om eftermiddagen besøger vi byens lille honningværksted, hvor der er mulighed for at smage honning fra blomster, vi ikke kender i Danmark. I honningværkstedet kan vi dufte til de underskønne, forskelligartede og håndlavede håndsæber og opdage de indbydende honningkager med alskens lækkerier lige fra ingefær til figner. Det er honningkrydderkage, som de kun kan fremstilles i ‘Europas Honningkrukke’!

DAG 3 – FARVERIGT MARKED OG EN PRÆSTS HEMMELIGHEDER

Det kulørte og velduftende marked er ikke blot stedet, hvor du kan købe friske grøntsager, frugt, fisk, brød, ost og en lang række andre lækkerier. For de lokale har turen til markedet nærmest karakter af et ritual, som er en fast del af livsstilen i Sydfrankrig. Her er man ikke bange for at bruge lidt ekstra tid på at høre om familien, og man tager sig også gerne tid til at vende verdenssituationen over en kop kaffe eller en tidlig Pastis på den nærliggende café. Og hvem kan modstå glæden ved at købe friske oliven, store saftige svesker, hjemmelavet ost, fransk nougat og stor saftige frugter eller økologiske grøntsager, der dyrkes inden for 30 km’s afstand?

Allerede på køreturen op til byen, Renne-le-Château, er der små, men tydelige tegn på, at den lille by skiller sig ud fra andre småbyer i området. Den smukke maleriske landsby er blevet kendt langt ud over Frankrigs grænser. Det skyldes bl.a. Dan Brown’s “Da Vinci mysteriet”. Der er noget mystisk og uforklarligt over kirken og den lille landsby. Er det her tempelherrernes skjulte deres rigdomme? Er det her den sande historie om Marie Magdalene og Jesus skal findes? Vi besøger den gamle kirke og hører om præstens hemmeligheder.

DAG 4 – GORGE DE GALAMUS. PÅ OPDAGELSE OG MAD I DET FRI

Vi kører, friske og veloplagte, til kløften ”Gorge de Galamus”, som giver dig en gåsehudsfremkaldende oplevelse. I den sydlige ende af kløften ligger det lille pilgrimkloster St.Antoine-De-Galamus, som klamrer sig til klippeafsatsen. På vej tilbage til Axat, stopper vi i det fri, hvor vi mødes med kokken, som har tændt op i den store grill. Og inden eftermiddagen forvandles til hygge og leg, spiser vi herlig mad, med god vin til – ren nydelse. Godt mætte af dagens oplevelser og kokkens herlige mad, tager vi tilbage til hotellet. Om aftenen serveres en kold anretning med lokale delikatesser.

DAG 5 – LIMOUX, VIN OG ANDRE LÆKKERIER

Vi kører nordpå og besøger ’Maison J. Aymeric’. Maison J. Aymeric er en lille familievirksomhed, Grundlæggeren Joseph Americ, som var uddannet slagter, begyndte at henkoge sin hjemmelavede og populære Fricassée, så den kunne holde sig længere. Ofte kom kunderne nemlig langvejs fra, og på denne måde skulle de ikke tage rejsen så ofte. Hurtigt fik andre hjemmelavede specialiteter samme behandling. Idag har de et stort udvalg af håndværksskabte delikatesseprodukter. Under besøget her kan vi drikke kaffe og købe lokale lækkerier.

Vi fortsætter til et af områdets bedste vinhuse, hvor vi får en rundvisning. Vi spiser frokost og drikker husets vine til. På vejen hjem stopper vi for en kop kaffe, hvis der er stemning for det.

DAG 6 – OH DU SKØNNE MIDDELHAV OG DEN LILLE FISKELANDSBY COLLIOURE

Du kan lade dig forføre af den maleriske, gamle fiskerby, Collioure, der med masser af patina, palmer og dufte dumper lige ud i Middelhavet. Byen, som er så karakteristisk med sine stejle gader og varme farver, kan næsten virke forkælet, for den har det hele: en malerisk strandpromenade, snirklede gader og trange gyder med gode spisesteder, en gammel fæstningsborg med den skønneste udsigt og en af de mange dejlige strande. Vi spiser frokost på strandboulevarden. Dyp tæerne eller tag en frisk svømmetur i Middelhavet. Køb forfriskninger på ’Café Les Templiers’, som er kendt for sine smukke kunstværker fra malere som Picasso, Dali og Matisse. Besøg den imponerende borg “Le Château Royal”, som var feriested for kongerne af Mallorca. Gå endelig ikke glip af det imponerende alter i den flotte, gamle kirke “Eglise Notre Dame des Anges”, som også rummer det populære runde klokketårn som ofte ses på både fotografier og malerier af Collioure. Der bliver også tid til at gå op gennem de små, hyggelige gader.

DAG 7 – DE FANTASTISKE BJERGE MED DEN LARMENDE STILHED

Efter en lang dag i går, har vi brug for at mærke naturen. Vi skal på en lille gåtur på ca 5 km eller vi spiller petanque på byens petanquebane. Frokosten nyder vi i slothaven. Om eftermiddagen smutter vi forbi Angelinas lille småkagebageri. Angelinas eventyr startede ved køkkenbordet og har i dag bredt sig til store dele af området. Her hyldes den gode smag, det stolte håndværk og øjeblikket med sanseligt nærvær. Det lille bageri med eksklusive småkager bages efter opskrifter som er gået i arv gennem generationer. Angelina eksperimenterer også med nye smagssammensætninger, hvor forførende krydderier og frugter udgøres af lokale ingredienser. Hun leger og lader sig inspirere, så en lille småkage blive en stor smagsoplevelse.
Sidst på eftermiddagen er der tid til at pakke, gå den sidste tur og indsnuse den friske bjergluft inden ‘Le Chef’ præsenterer rejsens sidste aftenmåltid.

DAG 8 – UDE ER GODT, MEN HJEMME ER BEDST ….

Selvom det vil være vemodigt, er det tid til at tage afsked for denne gang. Vi bliver hentet ved hotellet af bussen og kørt til lufthavnen. Nu sættes næsen mod Danmark med kufferten fuld af gode oplevelser, herlige minder og livsglæde – nok til at holde næsen oven vande et stykke tid…

Comments are closed.