program og pris pårørende 2019

At rejse med sclerose

‘Pårørende til partner ramt af neurologisk sygdom – få et pusterum i Sydfrankrig’

Rejseperiode:
Dato ej fastsat – kontakt os


Reservation efter først til mølle princippet. Max 15 personer


Pris pr. person kr.: 11.450,-


Vi er ikke billigst – men vi er blandt de bedste!

Vi vil sætte dig i centrum. Her skal du forkæles så det kan mærkes. Derfor er vores rejser stort set også med alt inklusiv, fra transport henover udflugter til maden og vinen. Det eneste du selv skal betale, er hvis du vil på cafe, eller have en is .. etc.

Sclerose

Rejsen omfatter:

 • Flyrejse t/r København – Frankrig. Alle skatter og afgifter
 • 20 kg. indchecket bagage samt 10 kg håndbagage
 • Når du ankommer i Frankrig, står Cheri og tager imod dig og gruppen.
  Klar til at give jer en uforglemmelig uge.
 • Vores egen bus kører jer til Axat. På vejen til Axat besøger vi den gamle historiske middelalderby Bezier. Gert har lavet en lille madpakke, som vi nyder, inden vi kigger på den imponerende gamle sluse, som har hele 9 slusekamre.
 • Alle udflugter sker i vores egen bus, så vi kan holde pauser, når vi har behov for det.
 • Alle entréer til de steder vi skal besøge er selvfølgelig også med i prisen.
 • Kortere oplæg, Mindfulness indslag og introduktion til gruppesamtaler v/Psykolog Susanne Ohrt
 • Syv overnatninger i hyggelige dobbeltværelser på det autentiske landsby hotel, Hotel Axat. (Tillæg for enkeltværelse)
 • Du kan få fat på os 24/7, hvis du brug for det.
 • Syv herlige morgenbuffeter med god kaffe/te og nybagte croissants, brød, frugt, hjemmelavet marmelade, lokal honning mv.
 • Syv frokoster enten hjemmelavede lækre sandwich eller Gert’s udsøgte picnic. En dag spiser vi frokost på det lille Creperie i Esperaza, hvor vi skal på marked
 • Syv aftenmåltider tilberedt med passion. Gert, vores køkkenchef, tryller med potter og pander. Hver aften frembringes en lækker 3-retters menu med årstidens lokale råvarer og herlige egns specialiteter.
 • Alle aftensmåltider er inkl. god vin fra Languedoc-Roussillon. For ‘Lige børn leger bedst’ – det kræver nemlig sin vin at matche den lækre mad, så vi har fundet vine, der passer til netop dagens menu. Hver enkelt vin bliver indgående præsenteret og vi afslører, hvordan vi parrer vin og mad.
 • Byen har sin egen kilde, med vand der kommer direkte ud af klippen, øst for byen. Det er herfra de lokale henter deres vand, og derfor de er så sunde og får så god en alderdom, påstår de! – Så selvfølgelig henter og serverer også vi byens kolde kildevand til alle aftenmåltider
 • I den ‘gamle telefonboks’ ved opholdsstuen, kan du lave dig en kop te eller kaffe lige når det passer dig, og hvor der altid er lidt sødt til kaffen.
 • Ved hjemrejsen, bliver I afhentet lige foran hotellet, og kørt til lufthavnen i bus. Der er hjælp til indtjekning ved afrejsen, hvis du har behov for det.

Ud over det du kan nyde på rejsen, er der også rare mennesker omkring dig.

 • Psykolog Susanne Ohrt.
 • Dansktalende turleder Cheri Rasmusson
 • Le Chef som vil drille dine smagsløg på den gode måde
 • Alle lokale by og hotel skatter samt gebyr til Rejsegarantifonden er selvfølgelig også inkluderet.

Dog omfatter rejsen ikke:

Rejse- og afbestillingsforsikring. Det er forbi mange allerede har en årsrejse- og afbestillingforsikring hos eget forsikringsselskab.

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Sclerose rejse for mennesker ramt af sclerose

Her møder du det autentiske sydfranske. Languedoc er en perlerække af spektakulære udsigter, smukke borge, vinmarker, markeder og ikke mindst de lange lune sommeraftener, fyldt af duften fra de mange vilde blomster og krydderurter, og lyden af skovene og floden der bruser gennem byen. Blandet med et væld af fuglestemmer og cikadesang. Du kan se ørnene hænge oppe over borgenes forrevne tinder, og drømme dig tilbage til en anden tid, mens du sidder på en hyggelig cafe, med en god kold øl, et glas perlende vin, eller en kop god espresso.

Men du får også mulighed for at opleve den magiske kombination af at være i Frankrig, når du er uden for hotellet, mens du i næste øjeblik inde på hotellet, er der, hvor vi taler dansk, og kan vejlede og hjælpe dig på dit eget sprog. Gert og Chéri, som er vores danske værter, har i over 15 år boet i Sydfrankrig det meste af året. De kender området rigtig godt og ved, hvor de små hemmelige steder er. De ved, at det er vigtigt, at alt foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, det er dig, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hotellet

Hotel Axat er et lille familiedrevet hotel med få værelser. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din eventuelle partner. Alle værelserne har eget bad og toilet, og er rene og hyggelige med gode senge – med dyner eller den velkendte ’kuvert-opredning’ efter eget ønske.
Alle værelser er indrettet enkelt og individuelt.

Sclerose

Vil du se tv, eller lytte til radio, så har vi en dejlig stor fælles stue, med sofaer, bøger etc. og med balkon ud til gaden hvor man kan se på det pulserende byliv. Ofte dufter der af nybagt brød fra naboen som er den lille bager.

Det er der, i stuen, at vi skaber rammen for fællesskab. Her kan vi mødes for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv.

Det er også her, der er mulighed for at tale med andre i samme situation, i en god dialog præget af forståelse og nysgerrighed. Vi bor som de eneste på hotellet.

Hvis du har brug for at trække dig tilbage, er du velkommen til at smutte over i hotellets lille gårdhave.

Her kan du sidde ganske uforstyrret under den store parasol kun omgivet af smukke blomster.

Her smager du på Pyrenæerne!

Køkkenchefen Gert’s mad er et kapitel for sig selv. Han nyder at finde gode lokale råvarer, inspireret af sæsonen. Al maden er fransk, og du vil komme til at spise god, veltillavet mad.

Hver dag hentes nye varer, for i Sydfrankrig nøjes man ikke med det næstbedste, tomaterne og salaten smager bare bedre, når de er friskplukkede.

Vinen er et kapitel for sig selv, både Gert og Cheri interesserer sig for gode vine, og har godt kendskab til egnens gode vinbønder. Du vil også komme ud og se, hvor den vin du har drukket har groet. En helt særlig oplevelse.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor du har retten til langsommelighed

Hver dag byder på nye fælles oplevelser. Har man lyst til en “afslapningsdag” i Axat — i stedet for at tage på udflugt – er det selvfølgelig også muligt.

kronisk sygdom

Det er dig der er i fokus! Vi er en lille gruppe og derfor kan vi være fleksible – det betyder fx, at kan du kun gå halvdelen af en planlagt tur, så bliver du hentet undervejs. Har du brug for en lur, har vi tæpper med i bussen og vi finder et dejligt sted, hvor du kan ligge i skyggen.

Psykolog Susanne Ohrt (Sus) kender nogen af jer, som oplægsholder og telefonrådgiver i Parkinsonforeningen andre kender hende måske som foredragsholder i andre patientforeninger eller folkeuniversitetet.

Der er kun plads til 15 personer. Reservation efter først-til-mølle-princippet. Hvorfor hurtig tilmelding anbefales til psykolog@susohrt.com

Når du er hos os, investerer du i dig selv og dit parforhold

Vi i CareInMind vægter kvalitet, omsorg og nærvær. Vi ved at du har brug for et pusterum, forkælelse og vished. Du er vores gæst, også om natten. Du kan altid få hjælp, hvis du får brug for det. Så til forskel fra de fleste andre rejser, kan du være tryg, udveksle erfaringer, få mod til at tale med andre om de svære ting og opleve, at du ikke står alene.

Vi kan ikke drage fordel af ‘stordrift’ ligesom mange rejseselskaber med kæmpehoteller og voldsomme buffeter – men det vil vi heller ikke!

Vi vil det nære, det menneskelige, det rare. Du er ikke bare en kunde – du er unik, for du er dig. Du fortjener opmærksomhed og det kan du kun få når du rejser i en lille og eksklusiv gruppe, som vil hinanden. Derfor er vi aldrig over 10 par eller 20 personer.

Så tag med på rejsen, hvor du får alle udflugter, al maden du spiser og vinen du drikker til, overnatninger i gode senge, og ikke mindst en psykolog som holder kortere oplæg, lægger op til samtaler og erfaringsudveksling og endelig en rejseleder der taler dansk, og som kender området, og dine behov.

 • Dato Fredag 16.09.2019 – Fredag 23.09.2019
  Mødested Københavns Lufthavn
  Lokalafdeling Alle
  Deltagelse For pårørende. Du skal være selvhjulpen og kunne klare lette trapper og rolige gåture i let kuperet terræn
  Pris
  11.450,00 kr. pr. pers i delt dobbeltværelse. Enkeltværelse +1200,- kr. (begrænset antal enkeltværelser) I prisen er rejsen, ophold, udflugter, mad, drikke, guide mv.
  Tilmelding Psykolog Susanne Ohrt psykolog@susohrt.com
  Tilmeldingsfrist 20. juli 2019
  Kørestol Nej – det 200 år gamle hotel har trapper og og andre spøjse krummelurer, ligesom terrænet, der omgiver os, vil være udfordrende for gangbesværede
  Teleslynge Nej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt

Vi glæder os til jer og jeres selskab – A très bientôt !

Comments are closed.