pårørende

Som pårørende er du også ramt….

Mange nære pårørende til en person udfordret af fremadskridende neurologisk sygdom, er tilbøjelige til at tilsidesætte deres egen situation; men de fleste vil med tiden opleve selv at blive ramt på forskellige vis, få flere opgaver og få nye roller.

Du har måske gennem flere år været livsledsager og dermed det tætteste vidne til at opleve hvorledes den ramtes historie, personlighed og hverdag har forandret sig. Din rolle er nu også blevet som støtte – og omsorgsperson. Samtidig er du ofte ambassadør og bindeled for den ramte i forhold til behandling og opfølgende social indsats. Det er mange nye og tyngende opgaver – og hvordan passer du samtidig bedst på dig selv?

Som pårørende oplever du måske følelsen af uoverskuelighed, oplevelsen af ensomhed, uretfærdighed og måske oplever du sorg, vrede eller angst? Det er meget almindelige følelser i sådan en situation og du er ikke alene om det.

Men hvis du skal blive ved med at have kræfter til at støtte op om din partner, er du nødt til at passe på dig selv. Ingen er tjent med, at du bliver så udmattet, at du ikke længere orker.

Vi har skabt en rejse og et frirum, hvor du med andre i lignende situation kan dele erfaringer, få luft for frustrationer og opleve at uanset, hvad du tænker og føler, er du ikke alene om det. Vi tager dine særlige udfordringer og dilemmaer alvorligt og lægger gerne øre til.

Hvad får jeg ud af at deltage?

På rejsen får du nye indsigter, brugbare redskaber og fornyet energi til at håndtere den udfordrede livssituation, du er i.

Vores mål er, at du finder din egen vej til at skabe et godt hverdagsliv med støtte fra Psykolog Susanne Ohrt. Du får mulighed for at udveksle erfaringer med de øvrige deltagere, være inspirationsgivende og skabe netværk og sociale relationer. Vigtigheden af at fastholde og respektere dine egne grænser er også et væsentligt omdrejningspunkt for at kunne passe på dig selv.

Men du får også ro og gode oplevelser….

Som pårørende har du også brug for pauser, ro, hvile, fysisk aktivitet og positive oplevelser for at komme oven på igen. Samtidig med at vi har fokus på din og gruppens livssituation, prioriterer vi også plads til udflugter, oplevelser og hyggeligt samvær.Pårørende til kronisk syge

Alle udflugter og gåture foregår i et roligt tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, for en gang skyld bliver tempoet bestemt af jer.

Der er mange flotte oplevelser i vente. Sammen skal vi opleve den autentiske sydfranske charme, besøge pittoreske landsbyer og spise picnic med udsigt til de majestætiske Pyrenæer.

Vi er en lille gruppe og derfor kan vi være fleksible – og har du brug for bare at gå en tur alene i den lille by, så er det det, du gør. Kort sagt – du er i fokus!

Så glæd dig til at opleve natur, kultur og fællesskab og få mulighed for at skabe et trygt netværk. Om morgenen vågner vi til duften af bagerens nybagte croissanter, og i hotellets køkken er gryderne fyldt med sunde, franske lækkerier, som Gert – vores danske vært – fremtryller med råvarerne fra lokale producenter.

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Vi skal bo i Axat – en landsby i Languedoc med bare 650 indbyggere. Her bliver gruppen de eneste gæster på det charmerende Hotel Axat, der i dag drives af Gert og Chéri. Det er trygt at vide, at Frankrig ligger lige uden for døren, men at vores værter på hotellet også taler dansk. Hotellet har plads til 20 gæster, så vi bliver en eksklusiv og overskuelig gruppe. Værelserne er små men gode, og alle har eget bad og toilet. Det gamle hotel har ingen elevator, alle værelser skal nås via trappen. Ud over restauranten har hotellet også en stor, indbydende dagligstue med plads til afslapning og hyggeligt samvær.

Se programmet

Comments are closed.