korttarmssyndrom / HPN

Når Tarmsvigt/ HPN
er blevet en hverdag
– skal livet fortsat leves!

 

Men når tarmsvigt / HPN (hjemmeparenteral ernæring) flytter ind rammes hele familien og sygdommen kan være invaliderende for ægteskabet og familielivet.

Vi vil gerne være med til at give både dig og din partner et afbræk fra hverdagen! I vil, i smukke og afslappede omgivelser, møde andre mennesker i samme situation.

Jer og den ubudne gæst

Når tarmsvigt / HPN sygdom rammer, vender det op og ned på livet. Det er ikke kun sygdommen, I skal lære at leve med, men også de vilkår, sygdommen fører med sig.

Måske har I begge en følelse af ensomhed, af at blive sat udenfor livet, selvom der er mennesker omkring jer? I skal vide, at I ikke er alene.

Selv om situationen kan virke uhåndgribelig og svær at fatte, er det nødvendigt at erkende, at tarmsvigt / HPN er en del af jeres liv som I kommer til at gå hånd i hånd resten af livet. Men selv om sygdommen får kroppen til larmende at reagere og tankerne hos begge til at myldre, må den ikke hindre jer i at leve et meningsfuldt liv!

For begge er der mange følelser i spil – også  ’forbudte’ følelser. f.eks. bekymring, vrede, ængstelse og skyld. Følelser, som kan virke selviske, forkerte, frustrerende og upassende og som kan være svære at dele med hinanden – men som er ganske almindelige!

Oplever I til tider udmattelse, når I gerne vil være noget for den anden men ikke har energien til det? Kender I til at skubbe egne behov i baggrunden ? Har I ind imellem fornemmelsen af at I har glemt jeres egne behov og grænser? Måske har I brug for et pusterum og muligheden for at tale med ligestillede.

En rejse med nydelse, netværk og nære oplevelser

Det centrale i rejsen er ikke blot at rejse. Her handler det om at være sammen om de gode ting, at få store oplevelser og skabe et brug- og holdbart netværk. Her lever vi i nuet og værdsætter de gode oplevelser.

Vi tager ikke dagen i morgen for givet, men lever i dagen, der er!

I kommer til mærke og udfordre jer selv i fællesskab med andre i samme situation. At opleve og skabe gensidig inspiration og eftertanke, erfaringsdeling og fællesskab, trøst og opmuntring. Sammen skal vi være med til at øge jeres livskvalitet, trivsel og tryghed.

Med på rejsen er Læge Lone Ulholm. Lone Ulholm har selv tarmsvigt og HPN. Lone vil under opholdet være med til at skabe en god stemning i trygge rammer, hvor der er plads til både ramte og pårørende.

Formålet er at støtte jer begge i at bevare det gode hverdagsliv. I får mulighed for at skabe et netværk med ligestillede. Mennesker, der som jer har forståelse for, hvad det vil sige at leve livet med en kronisk sygdom og hvad det betyder for hverdagen. Her kan der tales om det som lykkes, om det der er svært – men også om det, som ikke lykkes. Her kan I udveksle erfaringer, få mod til at tale med andre og opleve, at I ikke står alene. Vores håb er desuden, at der skabes et netværk, som I vil tage med hjem.

Hvem

Rejsen er for selvhjulpen tarmsvigt / HPN ramte og pårørende, der ønsker en aktiv ferie. Det forventes at du kan gå min. 3 km i let kuperet terræn. På de længere ture, vil det være muligt at blive hentet undervejs.

Det 200 år gamle hotel har ingen elevator, det er derfor nødvendigt at du er i stand til at gå på trapper.

Det er vigtigt, at det er det rigtige tilbud for dig og jer som par, derfor vil I blive kontaktet af Lone for en individuel og uformel snak inden endelig tilmelding.

Hvordan

Vi er i tæt dialog med transportfirmaet som sender den parenterale ernæring og andet medicinsk udstyr direkte til hotellet. Den enkelt deltager får yderligere information, når vi nærmer os afrejse.

I byen har vi lægecenter med kompetente læger. Vi har informeret om jeres besøg og de står klar til at hjælpe, såfremt der bliver behov herfor.

Sydfrankrig med bjergluft, ridderborge og en duft af rosmarin

Langt væk fra dagligdagens pligter og rutiner skabes de største forudsætninger for en positiv og motiverende tilgang til fornyet energi. Vi har gjort plads til udflugter, oplevelser og hyggeligt samvær.

Her er højt til loftet og I skal opleve Frankrig fra mange sider i det tempo som I selv vil.

Se programmet her

Stedet er Sydfrankrig

I skal bo i en lille og overskuelig fransk by, hvor I har mulighed for at møde det autentiske Frankrig. Byen ligger for foden af Pyrenæerne og har bare 650 indbyggere. Her leves hverdagen med slagter, købmand og nybagte croissant’er fra byens bager. Byens eneste hotel ligger centralt i byen. I vil have det lille hotel helt for jer selv, uden andre gæster.

Hos os er I i trygge hænder

Når I rejser sammen med ligestillede, er der taget hånd om jer fra I ankommer til lufthavnen og til I er tilbage igen. For både jer og os er det vigtigt at rejsen gennemføres med vished om tryghed og sikkerhed:

  • Vores rejser skabes altid med baggrund i specifikt behov og i samarbejde med en fagperson
  • Vi taler dansk, fransk og engelsk
  • Vi har over 15 års erfaring fra området og vi kender den franske kultur
  • Gennem vores danske rejsebureau – står vi for alt fra start til slut!
  • Vi rejser altid i små grupper (max 20). I er de eneste gæster på hotellet i perioden

 

”Det er ikke den stærkeste der overlever, ej heller den mest intelligente
– men den som er mest forandringsvillig.”

– Charles Darwin

 

Program

Besøg Hotel Axat

Comments are closed.