HPN2019


Program for rejsen:

‘Tarmsvigt/HPN – ingen hindring for en god og aktiv ferie’

Udrejse 24.06.2019 – hjemrejse 01.07.2019

Der er plads til max 20 personer,
reservation efter først til mølle princippet.


Kontakt Læge Lone Ulholm:
loul@soroe.dk

 

 

Vi bor i en lille og overskuelig fransk landsby

Her møder du det autentiske franske, hvor den lune sommerhimmel byder på en funklende stjernesymfoni, til lyden af hyggelig cikadesang og hvor dine lunger fyldes af ren bjergluft.

Midt i byen ligger det 200 år gamle hotel og det er her, på det charmerende hotel, vi er indlogeret som de eneste gæster.

Hotel Axat er et lille familieejet hotel med få værelser. Vi bor småt men godt med plads til både dig og din ægtefælle/ledsager. Værelserne er ikke den store luksus men de er rene og hyggelige. Alle er indrettet individuelt og bevaret i fransk stil – enkelt og uden overflødighed. Alle værelser har eget bad og toilet.

Som de eneste på hotellet har vi fri adgang til den charmerende dagligstue, som danner rammen om vores fællesskab. Her mødes vi for at summe over dagens oplevelser og for at hygge om os selv. Det er her vi åbent og ærligt, kan lukke op for dialog med forståelse og nysgerrighed.

Vi befinder os i en tidslomme, hvor du har retten til langsommelighed

Oplev den magiske kombination af at være i Frankrig når du står uden for hotellet, mens du i næste øjeblik er i et lille stykke Danmark. Vores danske værter, Chéri og Gert, som har været i området siden 2002, vil forkæle dig og dine sanser. Alt foregår i et tempo, hvor alle kan være med. Ingen stress, intet jag, det er os, der for en gangs skyld bestemmer tempoet.

Hver dag er fyldt med nye og fælles oplevelser. Prioriter de aktiviteter du vil deltage i, hvis du ikke har kræfter til at deltage på dem alle. Vær realistisk i forhold til, hvad du orker og tag gerne et hvil, en pause eller en “afslapningsdag” i Axat i stedet for at tage på udflugt.

Vi er en lille gruppe og derfor kan vi være fleksible – det betyder fx, at du kan gå noget af en planlagt tur, og så blive hentet undervejs. Har du brug for en lur, har vi tæpper med i bussen og vi finder et dejligt sted, hvor du kan ligge i skyggen. Har du og din kære lyst til bare at holde i hånd og gå alene i den lille by, så er det det I gør. Kort sagt er det dig der er i fokus!

Her smager du på Pyrenæerne!

Gert’s mad er et kapitel for sig selv. Hans gryder og pander er fyldt med lækkerier, som hentes hos engagerede og dygtige lokale producenter, der fremstiller smagfulde råvarer. Områdets lokale vinbønder forener Gert’s smagsoplevelser med elegante, udtryksfulde og afbalancerede vine, der afspejler deres oprindelsessted og udtrykker avlerens passion og personlighed gennem deres intense smag.

Vi glæder os til, i fællesskab med dig, at skabe et nyt kapitel til din historiebog. Fyldt med store oplevelser og gode minder.

Der er kun plads til 20 personer. Reservation efter først-til-mølle-princippet. Hurtig tilmelding anbefales til loul@soroe.dk eller telefon 6067 3736.

Program

Mandag Afrejse – Ankomst til Hotel Axat

Vi flyver fra København til Sydfrankrig, hvorfra vi har ca. 2½ timers kørsel til den hyggelige landsby Axat. Vi stopper undervejs for lige at strække benene. Efter indtjekning mødes vi til en kort introduktion af ugen der kommer og området omkring os. -/-/a

Tirsdag – Gorge de Jaume – Grill

Herfra kører vi til Gorge de St. Jaume til en kløft som kunne være taget ud af historien om ’Ronja Røverdatter’. Vi går langs ’Gorge de St-Jaume’, hvor væggene danner en naturlig stenhave, med vilde blomster og flotte bregner i alle revner. Tilbage ved lille kapel ’Notre Dame de Laval’ har ’Le Chef’ tændt op i grillen. Eftermiddagen er til hygge og leg inden vi godt mætte af dagens oplevelser og kokkens herlige mad, tager tilbage til hotellet. Om aftenen serveres pølse- og ostebord med lokale delikatesser

Onsdag – Boblernes hemmelighed

Efter morgenmaden tager vi en byvandring i Axat og slutter på byens lille honningeværksted. Bussen henter os, for at køre os nordpå mod Limoux.

Hører du til dem der spørger dig selv, om bobler er blevet opfundet ved en tilfældighed, af kloge mennesker eller ved gudernes mellemkomst? Måske får du svaret når vi besøger Maison Guinot. Vi kommer i de gamle kældre og får en grundig rundvisning og forklaring på selve fremstillingsprocessen. Det er nemlig ikke lige sådan at lave bobler – vi afslører hemmeligheden! Efter rundvisningen spiser vi en sen picnic i haven og nyder selvfølgelig de liflige bobler til. Om aftenen vil der være et let måltid.

Torsdag – Bjergluft, økologisk ost og gåtur til Cailla

Dagen byder på en dejlig gåtur i de smukke Pyrenæer, undervejs besøger vi et lille osteri i La Prades. Vi spiser vores medbragte mad i smukke Cailla og låner nøglen til den gamle kirke. Tilbage i Axat er der mulighed for afslapning i Slotshaven eller på byens lille ø, spille petanque, akvarelmaling mv.

Fredag – Château Puilaurens – Gorge de Galamus

Formiddagen bruger vi ved ruinerne af den gamle Catharborg ‘Puilaurens’, som troner frem fra sin 700 meter høje klippe i bunden af Boulzare dalen. Vi tager videre øst på til ‘Gorge de Galamus’. Vi går ned langs bjergsiden og når de naturlige huler som udgør det gamle pilgrimkloster. Kirken, som ligger godt gemt i den kølige hule, blev skænket efter at præsten St.Anthony, ved et mirakel, havde reddet St. Paul fra en epedimi. Vi har en spektakulær og betagende udsigt over kløften.

Lørdag – Imponerende udsigter og dramatiske veje. 

Bussen tager os det første stykke af Tour-de-France ruten ind i de smukke Pyrenæer. Vi begiver vi os ud i den underskønne natur, hvor vi skal opleve store udsigter. Inden vi spiser vores medbragte mad, kigger vi på den gamle bro som i sin tid forbandt den øvre dal med den nedre. Broen er bygget af Kongens Militærarkitekt  Vauban. Efter frokost er der mulighed for at gå til Château d’Usson. 

Søndag  Marked – Afslapning og picnic i slotshaven

Vi besøger det lille lokale marked i Esperaza, hvor vi kan købe alt fra oliven til fornøjelige kittelkjoler. Vi kan sidde på en cafe og lade en skøn blanding af fine franske damer og gamle engelske hippier fryde vores øjne. Tilbage i Axat spiser vi picnic i slotshaven. Resten af dagen er til fri disposition. Gå en lille tur i eller omkring byen, spil pétanque på byens pétanquebane, sid i skyggen med en god bog eller dyp tæerne i floden.

Mandag – Hjemrejse

Så er det atter tid til at sætte næsen mod Danmark efter en herlig og oplevelsesrig uge.

Rejsetidspunkt:

Udrejse mandag den 24. juni 201 – hjemrejse 01. juli 2019

Rejsen omfatter:

Flyrejse t/r København – Frankrig incl. skatter og afgifter
Administrationsgebyr
Lokale by og hotel skatter
20 kg. indchecket bagage
Transfer Lufthavn – Axat t/r Lokale by og hotel skatter
Al transport i forbindelse med udflugter
Alle overnatninger på Hotel Axat i dobbeltværelse
Alle måltider er inkluderet og starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejse dagen: Morgenbuffet alle dage
Frokost som beskrevet i programmet
Aftenmåltider med udvalgte lokale vine (eller andet) og koldt kildevand fra byens egen kilde
Adgang til te og kaffe hele dagen på hotellet
Alle udflugter
Entrée på Puilaurens
Besøg på osteri
Rundvisning og smagning af bobler
Dansktalende turleder
Gebyr til Rejsegarantifonden

Rejsen omfatter ikke:

Rejse- og afbestillings-forsikring. Vi anbefaler, at du tegner en årsrejse- og afbestillingforsikring hos dit eget forsikringsselskab, hvis du ikke allerede har det. Læs mere om rejseforsikring for mennesker med en kronisk sygdom.  Eventuelle ekstra omkostninger i forbindelse med transport / levering af parenteral ernæring og andet medicinsk udstyr.

 

Startdato Mandag 24.06.2019 – Mandag 01.07.2019
Mødested Københavns Lufthavn
Deltagelse For mennesker ramt af tarmsvigt/HPN og disses pårørende
Pris
11.250,00 kr. pr. pers i delt dobbeltværelse. Enkeltværelse +1200,- kr. (begrænset antal enkeltværelser)
Parenterale ernæring Den parenterale ernæring bliver sendt til hotellet inden ankomsten.
Tilmelding Læge Lone Ulholm: loul@soroe.dk, telefon 6067 3736
Kørestol Nej – det 200 år gamle hotel har trapper og og andre spøjse krummelurer,
ligesom terrænet, der omgiver os, vil være udfordrende for gangbesværede
Teleslynge Nej – vi er så lille en gruppe, at det ikke er nødvendigt
Arrangør Rejsen arrangeres i samarbejde med CareInMind – telefon 5124 4124
Gennemførelse Rejsen gennemføreres ved min. 16 deltagere
Andet Forbehold for ændringer, hvis dette er påkrævet

Læs mere om rejsen og hvem den er målrettet

Print program

Comments are closed.